Instant messaging moeten worden geregeld: Airtel

Instant messaging-toepassingen moeten worden onderworpen aan enige vorm van regulering en jurisdicties, vergelijkbaar met hoe telco’s worden geregeld, volgens de grootste mobiele provider van India Bharti Airtel.

Te midden van de concurrentie van Spotify en Google, de Singapore telco van mening dat haar 4-jarige streaming-dienst zal zijn eigen vast te houden met een sterkere regionale catalogus en buffering technologie om klanten te behouden.

Ik denk dat we een kader waarbinnen deze bedrijven worden onderworpen aan soortgelijke jurisdictie nodig hebt … want dat iedereen betrokken ten goede zal komen “, Bharti Airtel Joint MD en CEO (India operaties) Gopal Vittal zei, volgens PTI;. Vittal gewezen vele messaging apps momenteel geëxploiteerd buiten de wetten en jurisdicties, dat een debat over een raamwerk ze toezicht moeten aanzetten.

Zijn opmerkingen zijn in lijn met die van SingTel CEO Chua Sock Koong, die toezichthouders had aangedrongen, laat telco’s aan OTT-spelers op te laden, voor het rijden op hun netwerken om terug te krijgen van hun return on investment.

Maatschappijen zijn geconfronteerd met eroderende winstmarges als consumenten steeds vaker hun gebruik van traditionele telefoongesprekken en sms in het voordeel van gratis internet-gebaseerde diensten worden aangeboden door over-the-top spelers te verminderen.

Vorige week, messaging platform WhatsApp aangekondigd dat het zou beginnen met het aanbieden van spraakdiensten door Q2, waardoor het in dezelfde ruimte als Viber en Skype. Andere chat-apps zoals; WeChat, KakaoTalk en Line zijn ook snel groeiende hun klantenbestand, met name in Azië, waardoor een aantal telco’s aan, komen met hun eigen versies.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

verder lezen