Intel Developer Forum dagboek – het opheffen van geesten

De eerste keynote. U zult over het hebt gelezen door nu: het was de gebruikelijke mix van corporate video, flitsende grafieken en demo’s die voornamelijk werken. De eerste van een miljoen vermeldingen van de wet van Moore komt 10 minuten in, en met een echt nieuw feit elk kwartaal van een uur is het gewoon over mogelijke om te zetten in een redelijke nieuwsbericht.

Het evenement vindt plaats in een spelonkachtige zaal en het podium wordt ondersteund door een projectiescherm makkelijk zo groot als die in een grote bioscoop. Op sommige punten, elke duim is overspoeld met hoge resolutie graphics en het effect is echt indrukwekkend. Het geluid is luid genoeg om oorsmeer los, en toen op een gegeven moment een clip van de Animatrix video wordt getoond het is nogal een schok toen ze vervagen het uit na twee minuten en je beseft dat je bent nog steeds in een presentatie. “Als je meer wilt, dan moet je betalen voor het”, grapt de presentator, die in het kader van het te bespreken onderwerp – digital rights management – lokt een nogal ongemakkelijke lach van de vloer.

Ik weet toevallig dat bepaalde mensen zijn gebruik te maken van de stroom van gratis draadloos netwerk dat de show doordringt om gelijke tred te houden met een aantal van hun favoriete tv-serie door middel van illegale middelen, en ik liever vermoed dat ze zijn niet in de minderheid.

Later, aan het doornemen van de persmap, ontdek ik de voorwaarden van de dienstverlening van die draadloze netwerken – het zegt, onder andere, dat je niet toegestaan ​​om het te gebruiken om “decoderen … de website van Intel”. Hoe anders zijn we naar verwachting de persberichten, chaps begrijpen?

Een van de meer gedwongen grappen in de keynote was het gebruik van Intel’s Universal Communicator super-smartphone – het is een technologie demonstrator, niet een product, maar is net zo goed ontworpen als een verkoopbaar artikel – een flashmob te roepen. Dit assembleert behoorlijk buiten de hal en schreeuwt diverse leuke slogans: Ik ben lichtjes teleurgesteld dat de organisatoren niet voor kiezen om nog een andere huidige culturele domheid in een glazen doos te kopiëren en op te schorten CTO Pat Gelsinger in het midden van de hal voor de duur. Hij is een aardige kerel, tenminste als het gaat om ons journalisten, en altijd in voor een beetje entertainment.

Woensdag 17 september, 2003, een van de constante thema’s in IDF voor de pers is de zoektocht naar de macht. Niet het soort dat duistere plannen en schaduwrijke deals maakt, of imperialistisch commando’s van de wereld om te kopen meer chips, maar de prozaïsche elektrische soort. Mijn laptop voor dit uitstapje is de nieuwe zilveren Dell Latitude X300, een zeer mooie laptop inderdaad dat veel complimenten trekt van passerende journalisten beladen door hun oudere, zwaardere dozen, maar het illustreert een van de teleurstellingen van de laatste technologie. De Centrino inderdaad minder wattage nemen dan zijn voorgangers, maar om een ​​man de makers van de kit hebben ervoor gekozen om de batterij te verkleinen in plaats van verhogen levensduur van de batterij. Dus ik ben nog steeds vast sjouwen rond een voeding – zo veel voor lichtere accu’s – en op zoek naar extra stopcontacten in tussen briefings, panelen en andere persbijeenkomsten ( “Wireless Idol!”, Vergis me, nee, bedankt). En zo is iedereen anders.

Er zijn er in overvloed PowerPoints in de perszaal, maar er zijn er ook in overvloed journalisten. En de meeste van die PowerPoints zijn in kleine strips: Ik heb een travel adapter UK dat is te omvangrijk om die passen als iemand iets in de aangrenzende bus heeft aangesloten. Dus ik inzinking in gangen en squat op de verdieping voor tien minuten, terwijl de adapter pollepels elektronen in mijn laptop: het is onwaardig en ongemakkelijk. Het is ook ironisch: de lucht is gevuld met megabits van connectiviteit, maar wat goed is dat als de lage-lampje knippert?

Het is erger in vergaderingen, waar de stoel naast de eenzame uitlaat veel gewenst is. Onvermijdelijk, laat deze macht leidt achterstand van de muur naar de tafel, die behendig mensen kunnen herkennen en stap over, maar zenuwachtig morrelen-footed vet hacks in een haast steevast ontgaan (sorry, Dimriti. Hopen dat de connector wordt bevestigd).

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Gezien de hoge concentratie van suikerhoudende, stodgy voedsel te bieden in de perszaal – na de lunch, de enige keuzes zijn koekjes, chocolade brownies, ijs, volvette frisdrank of koffie heel vreemd dat moet worden verzoet om te dronken. Men verlangt naar een appel – de oplossing ligt voor de hand. Hometrainers aangesloten dynamo’s.

Donderdag 18 september 2003

Mijn favoriete dag – de corporate gebral over verkoopprognoses, product uitrol en zakelijke kwesties vervaagt naar beneden en de R & D-elementen over te nemen. Gelsinger’s keynote begint in de best mogelijke manier voor een echte radio nerd zoals mij – een replica van de eerste draadloze zender Marconi’s neemt de voorkant van het podium en de grove geknetter van die eerste uitzendingen vult de hal. Ah, zeer gelukzaligheid. Veel nieuwe radio ideeën worden uitgezonden – ik zal binnenkort schrijven over die in meer detail – en de traditionele alfabet soep van acroniemen, afkortingen en gnomic normen wordt geserveerd door de keizerlijke gallon. 802.11n! 802,20! MIMO! 70GHz CMOS 90nm VCO! En een paar slogans: No More Copper. Het is een prima strijdkreet – het thema wezen dat draadloze breedbandtoegang gaat om meer dan goed genoeg zijn voor alles wat anders nieuwe stukjes draad in de grond of op kantoor nodig zou kunnen hebben – maar het hoeft terug te komen naar mij achtervolgen toen ik ‘m in de daaropvolgende ontmoetingen met mensen die het ontwerp-netwerk processors waarvan de belangrijkste markt is zuigen signalen af ​​dat heel element.

De andere Gelsingerian slogan komt aan het eind van zijn presentatie, en is een merkwaardig persoonlijk manifest. “Voordat ik met pensioen, ik wil er een stukje van Intel-technologie te raken ieder mens op de planeet elke minuut van de dag.” De laatste keer, hij wilde er gewoon naar een hoek van elke chip Intel maakt gewijd aan radio zijn: duidelijk dat hij nu voelt zich geroepen om meer dingen. We vragen ons af achteraf precies wat hij bedoelde met dat: de snelste manier om zijn doel te bereiken zou zijn om een ​​RFID-tag te naaien in elk stukje ondergoed, maar dat is misschien niet wat hij van plan was. Of de 21e eeuw zal echt het tijdperk van Pat’s Virtual Finger zijn valt nog te bezien, maar het zal leuk zijn uitzoeken.

Er is een kans om uit te vinden, wat ik pluis: er is een ronde tafel met Pat en ongeveer 15n journalisten aan het einde van de IDF, maar er is niet genoeg tijd om alle vragen te stellen. Sommige onderhoudende fragmenten uit dat: een Duitse journalist vraagt ​​of de Pentium 4 Extreme Edition was het eerste lid van een belangrijk product familie. “We zullen zien wat de markt zegt:” quoth Pat. “Toen we de Centrino gelanceerd, hebben we niet weten of het een succes zou worden. Dat merk zou wel niet zijn voortgezet.” “Maar je besteden miljoenen dollars op de afzet ervan” gewezen op de hack. “Ach, wat weddenschappen die we maken zijn groter dan anderen.

En bent u enthousiast over Bluetooth? Ja, maar niet van de radio-bit.

Rechts.

En daarmee IDF was voorbij. Het blijft alleen voor mij om mijn aantekeningen bestand, pak mijn zakken, hoofd af naar San Francisco voor het weekend en strijd terug naar Londen dan wat stukjes van de luchtvaartindustrie orkaan Isabel intact heeft gelaten. U kunt er zeker Ik loop naar beneden naar het hotel kassa …

biografie, Rupert Goodwins is de technologie-editor voor de websiteUK.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt