Intel drijft neer server stroomverbruik als de vraag MicroServer stijgt

Als web en cloud service gebruik groeit neemt ook de vraag naar computers om content om grote aantallen gebruikers over de hele wereld te dienen.

Inhoud bevat over het net vaak niet rekenkundig veeleisend, maar vereisen veel gegevens van en naar de processor gestuurd.

Hier is wat je moet weten over de low-cost, low-power microservers en hun toekomstige rol in het datacenter.

Deze taken – gekenmerkt door een lage CPU vraag, maar een hoge I / O – zijn zeer geschikt voor arrays van weedier chips met een lager stroomverbruik. De lagere processing power van deze chips betekent minder klokcycli gaan om afval, terwijl de bescheiden stroomverbruik vermindert de operationele kosten en maakt het mogelijk meer servers servers te verpakken in een cluster.

De vraag naar deze clusters van laag vermogen servers heeft een markt gecreëerd voor microservers, servers met CPU-verbruik hieronder 10W, met; HP onlangs de lancering van haar Moonshot servers, gebaseerd op de Intel Atom S1200 familie van processors en ARM-gebaseerde CPU’s.

In antwoord op de vraag van de klant voor lager energieverbruik, is Intel nu naar beneden te duwen de loting van haar andere server families richting MicroServer niveaus.

Intel heeft het stroomverbruik van de Xeon E3-1220L v3, het laagste vermogen server in zijn E3-server processor familie, die varieert van low-power-modellen naar quad-core 3,6 GHz chips verlaagd.

De Haswell-gebaseerde E3-1220L v3 server, als gevolg van het schip in het derde kwartaal van dit jaar, heeft de Thermal Design Power (TDP) teruggebracht van 16W tot 13W en de kloksnelheid gedaald van 1,6 GHz tot 1.1GHz.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

De L-variant van de E3 chips gerichte at “toepassingen waarbij stroom een ​​belangrijke factor”, aldus een Intel spreekbuis, waarbij het voorbeeld van hoge dichtheid configuraties en microservers.

“Om te voldoen aan de behoeften van de klant zullen we de frequentie / TDP tot beste oplossing voor dit marktsegment te geven geoptimaliseerd hebben, ‘zei ze, het uitleggen van de daling van de kloksnelheid en het stroomverbruik.

De vraag naar ultra-dense servers is het enige deel van de server markt waar analistenbureau IDC voorspelt een aanzienlijke groei in de komende jaren. Het bedrijf voorspelt 14,2 procent samengestelde jaarlijkse groei in de overbrenging van eenheden van ultra-dense servers tussen 2008 en 2017, in vergelijking met 1,3 procent daling van de eenheid overbrenging van alle andere soorten servers.

Er is ook een gestage groei in de ontwikkeling van microservers gebaseerd op Arm’s low-power Risc processors in de afgelopen maanden. Arm-gebaseerde system-on-a-chips, die in meer dan 90 procent van de mobiele telefoons, het vinden van een huis in servers dankzij hun lage energieverbruik, lage kosten en geïntegreerde componenten, zoals netwerken.

In juni, Mitac International aangekondigd dat het zal worden vrijgeven van een MicroServer op basis van de 64-bit ARMv8 X-Gene chip. De Mitac 7-Star Arm-gebaseerde MicroServer zal 18-blades te nemen aan een 4U server. Elk blad zal een X-Gene processor te aanvaarden, heeft twee DDR3 geheugensloten en twee 3,5-inch SATA 3.0 schijven. Elke server knooppunt heeft twee Ethernet-poorten, een running op 1Gbps en de andere op 10 Gbps.

UK server maker Avantek onlangs ook gestart met haar eerste ARM-server op basis van Calxeda’s quad-core 32-bit EnergyCore ECX-1000-serie processor. De 3U chassis houden 48 knopen, waardoor voor een totaal van 192 cores draait op 1,4 GHz en 192 GB RAM-systeem, met een totale stroomverbruik hieronder 150W.

HP is van plan om een ​​tranche van Arm-gebaseerde cartridges vrij te maken voor haar Moonshot chassis, die kan maximaal tot 450 server nodes, dit jaar. Komende cartridges met inbegrip van een quad-processor cartridge met behulp van de 32-bit ARM Cortex-A15 gebaseerd 66AK2H chip van TI, gericht op het leveren van digitale signaalverwerking voor telco’s, olie- en gasmaatschappijen en geavanceerde voice-analyse voor overheidsinstellingen, evenals een quad processor cartridge met behulp van een 32-bits Cortex A9 Calxeda SoC die kan schalen naar 1800 nodes per rack.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel