Intel om zijn merk te zetten op Stratix 10, schip door het einde van het jaar

Krzanich gelooft dat cloud en de aangesloten apparaten om de toekomst van Intel zijn

Vers van de verwerving van Altera van Intel, Intel CEO Brian Krzanich op donderdag gezegd dat Intel van plan om zijn merk te zetten op de Stratix 10 FPGA processor, waardoor het de eerste van Intel’s 14nm silicium technologieën.

In een wereld waar steeds meer objecten zijn online komen en verkopers worden steeds betrokken bij de supply chain, hoe kun je bijhouden wat van jou is en wat niet?

“Het gaat beter dan verwacht, en we zijn ervan overtuigd dat we gaan verzenden naar klanten tegen het einde van dit jaar,” Krzanich zei op het Intel Developer Forum in San Francisco.

Erop wijzend dat de Stratix 10 levert tot 10 teraflops single precision floating point prestaties, voegde hij eraan toe, “Dit ding is een beest.”

Krzanich benadrukte dat FPGA’s centraal zal zijn om het internet van de dingen (ivd) ecosysteem als workloads zoals machine learning en het pakket-management steeds belangrijker. “Aanbrengen van de software naar beneden op het silicium en het gebruik van de FPGA als een versneller van deze workloads is van cruciaal belang,” zei hij.

De CEO ook aan de orde van de “vier bezorgdheid” hij hoort over met betrekking tot de Altera overname. Ten eerste, zei hij dat Intel is “absoluut toegewijd” om de FPGA bedrijfsleven en de plannen om het bedrijf te laten groeien binnen Altera op een nog sneller tempo dan het op dit moment groeit. Hij benadrukte ook dat Intel kan ondersteunen lange levenscyclus van de producten.

Vervolgens Krzanich beloofd dat klanten ‘niveau van de dienstverlening niet zal veranderen, en merkt op dat Altera een aparte business group zal blijven, met aparte verkoop en ondersteuning. Op hetzelfde moment, zei hij Altera staat om “hefboomeffect alle activa van Intel” zal zijn en profiteert van een “goede kruisbestuiving van ingenieurs en technici.

Intel legt haar 5G, ivd strategie; Intel CEO Brian Krzanich onthult Project Alloy; Microsoft geeft invulling aan haar Windows 10 mixed-reality roadmap, Intel, ARM smeden gieterij partnerschap inzet op de productie dapperheid; Microsoft breidt opnieuw ondersteuning voor Windows 7, 8,1 Skylake gebaseerde apparaten; Intel nemen de zes-core processors mainstream in 2018

Tot slot zei hij dat hij is het nemen van een “pragmatische” aanpak van de producten gebaseerd op ARM-cores. “Ik ben over het verstrekken van de klanten wat ze nodig hebben,” zei hij. “Ik kan inzetten voor u … een product gebaseerd op een ARM-kern zal zo lang blijven als die ARM kern is wat er nodig is om het bedrijf te winnen en op te bouwen van het product.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

IDF 2016