Intel rolt AppUp hybrid cloud service voor kleine bedrijven

Intel introduceerde de AppUp hybrid cloud service op dinsdag, een nieuwe dienst gericht op kleine bedrijven met de bedoeling om kosten te besparen via pay-as-you-go-software.

De hybride deel komt in als SMB gebruikers cloud computing kunnen gebruik maken met de server en de gegevens op het terrein. Cloud leden kunnen toegang opgeslagen gegevens door middel van een Intel-gehoste webportal beveiligd door een firewall en HTTPS-encryptie.

Verder kunnen abonnees op de dienst halen ‘herverpakt’ software die als zij dat nodig achten voor hun bedrijven zien en betalen een maandelijks abonnementsgeld voor elke toepassing om zijn service provider, die op zijn beurt betaalt Intel.

Momenteel is de lange lijst van software die betrokken zijn bij dit plan zijn onder andere Microsoft, Symantec, McAfee en Novell. Gebruikers kunnen er zelfs voor kiezen om samen te werken deze hybride cloud service met andere bestaande wolken, zoals Amazon Web Services.

Naast het ontwerpen van het nieuwe business model, is Intel bezig met het bijhouden van het gebruik van software en het verzenden van “veilige versleutelde rapporten” om zijn eigen datacenters. Bovendien zijn alle van de server platforms draaien op Intel Xeon-processors. Momenteel zijn alleen Lenovo’s binnenkomst, de ThinkServer TS200v, is op dit moment beschikbaar is. Echter, Acer en NEC wordt verwacht dat zij hun producten te onthullen ook.

 dekking op de website

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Nieuwe details over AMD, Intel-chips voor back-to-school-pc’s; Intel exec: Apple helpt vormen onze roadmap; Intel planning meer dan 10 nieuwe tablets powered by haar chips

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen