Intel sjacheraars ‘ultrabooks’; Highlights Android Honeycomb Atom-gebaseerde tablet

Intel op dinsdag aangeprezen “ultrabooks”, tablet en laptop tweeners dat zou lijken op de MacBook Airs, en zei dat deze lichtgewicht apparaten zullen goed zijn voor 40 procent van de laptop markt tegen het einde van 2012.

Sprekend op de Computex show in Taipei, Sean Maloney, Intel’s executive vice president, zei dat deze ultrabooks zal blijven jaarlijks te verbeteren. Terwijl de ultrabook zin initiële buzz te genereren, deze apparaten zijn evolutionair. Wat is er in eerste instantie niet duidelijk is hoe een ultrabook verschilt van de netbook — een markt die onder vuur van tablets. Intel werft vaak next-gen referentie-ontwerpen. Iedereen herinner me het mobiele internet apparaten (MID)?

Gallery: Asus UX

missie Intel’s op Computex was duidelijk. Bewijs dat het een tablet strategie — het bedrijf aangeprezen ontwerp overwinningen en Maloney pronkte 10 tabletten — en geven de laptop cyclus meer leven. En natuurlijk, Intel is van plan om een ​​belangrijke chip provider voor beide. De chip gigant heeft de laptop markt opgesloten, maar tabletten zijn een ander verhaal als Qualcomm en Nvidia zijn uit op een vroege voorsprong, samen met de ARM-architectuur.

Ook: Intel onthult nieuwe klasse van PC – ‘Ultrabooks’

Maloney zei dat deze ultrabooks zal minder dan $ 1000 kosten, minder dan 0,8 inch dik en draaien op de tweede generatie Core-chips op het eerste. Met andere woorden, Intel is het argument dat een groot deel van de laptop markt van de MacBook Air zal lijken.

De tweede fase van de ultrabook uitrol zal optreden met “Ivy Bridge” in de eerste helft van 2012. Intel zal dan verbeteren chip prestaties per jaar.

Echter, Intel’s vermogen om zijn Atom-chip een tablet-processor maakt het des te belangrijker factor zijn. Ultrabooks zijn mooi, maar het lijkt tablets gaan dominant te zijn. Daartoe Intel demonstreerde tablets met Windows, MeeGo en Android.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Maloney benadrukt een Intel “Medfield” design loopt Google’s Honeycomb-tablet besturingssysteem. Die ontwerpen worden verwacht dat zij de productie hit later dit jaar op de markt in de eerste helft van 2012.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt