Intel vernieuwt Core vPro enterprise chips

Intel heeft zijn business-georiënteerde Core vPro processor bereik bijgewerkt met dezelfde Sandy Bridge architectuur die reeds van het bedrijf consumentgerichte tweede generatie Core chips is die ten grondslag liggen.

De vernieuwde vPro lijn werd gelanceerd op maandag, met Intel beweert verhoogt in de aanvraag, multi-tasking en data-encryptie snelheden, evenals in de beveiliging en het beheer van vermogens. Dell, Fujitsu, HP en Lenovo zijn allemaal van plan om laptops, convertible tablets, desktops en all-in-one pc’s met behulp van de nieuwe processors vrij te geven, de chipmaker gezegd.

Daarnaast zal Intel vPro-technologie uit te breiden in de komende Xeon E3-1200 productfamilie, kondigde het bedrijf. Intel is pitching the move als het toevoegen van professioneel niveau graphics om de processor in entry-level werkstations.

De Intel Core vPro processorfamilie “duiten bedrijven voor grote veranderingen te komen op gebieden als desktop-virtualisatie, cloud computing en de complementaire relatie tussen pc’s en de groeiende verscheidenheid aan andere computerapparatuur”, Intel architectuur chief Rick Echevarria zei in een verklaring.

verklaring van Intel’s ten opzichte van een laptop met behulp van de nieuwe Core vPro i5-2520M processor (de tweede generatie Core chips zijn over het algemeen te onderscheiden van de eerste generatie door het hebben van vier in plaats van drie nummers in hun modelnaam suffix) met een met behulp van een Core 2 Duo T7250 processor, dat is bijna vier jaar oud. Hij zei dat de nieuwere laptop in staat om zakelijke applicaties uit te voeren 60 procent sneller, multi-tasking scenario’s 100 procent sneller en data-encryptie 300 procent sneller zal zijn.

Het bedrijf heeft geen enkele benchmarks of statistieken vergelijken van de nieuwe Core vPro processors en hun directe voorgangers. Zij heeft echter verklaard dat de zakelijke toepassing productiviteitscijfers vandaan SYSmark 2007 testen, de multi-tasking vorderingen van PCMark Vantage testen en de encryptie-statistieken van SiSoftware Sandra 2010 testen.

De bijgewerkte Core vPro processors hebben een aantal nieuwe management functies. Het toetsenbord-video-muis (kvm) Remote Control laat nu een extern technicus ziet het scherm van de werknemer in een hogere resolutie, en een nieuwe host-based configuratie functie automatiseert het opzetten van vPro-functies op pc’s, zodat duizenden computers tegelijk kunnen worden geconfigureerd .

De rest van de nieuwe functies in de vernieuwde Core vPro lijn is ook te vinden in de consumenten-grade de tweede generatie Core range. Versie 3.0 van Intel Anti-Theft Technology, bijvoorbeeld, laat een erkende beheerder sturen een ‘poison pill’ stukje code, die volledig uitgeschakeld een verloren of gestolen pc per sms. In eerdere versies, de code had via internet worden verzonden.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

De anti-diefstal systeem nu ook een mogelijkheid genoemd Locator Beacon, die gebruik maken van de GPS-technologie in sommige 3G modems maakt. Een andere nieuwe functie is gericht op pc’s die vermist in de stand – dergelijke systemen kunnen nu vragen om een ​​encryptie-log-in.

Sommige van de nieuwe processors ook Intel Identity Protection Technology, dat een nieuwe zes-cijfers wachtwoord elke 30 seconden genereert ter aanvulling normale wachtwoord procedures met iets beter te beveiligen.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen