Is de Amerikaanse tech industrie oliën zijn eigen guillotine?

In de toekomst zal Andy Grove worden gezien als een profetisch visionair of een misleide agitator? De VS beter hopen dat het de laatste – of verander de huidige economische beleid – want als Grove kijkt in de toekomst hij een Amerikaanse tech industrie die waarschijnlijk ernstig worden verminderd ziet.

Grove, het voormalige hoofd van Intel, is vooral bekend om zijn citaat: “Alleen de paranoïde overleven.” Zijn paranoia werd ooit gericht op het verblijf een stap voorsprong op de concurrentie in de pc-oorlogen van de jaren 1980 en ’90, maar de laatste jaren Grove zijn bevoegdheid heeft uitgebreid om zich te concentreren op de toekomst van de grotere tech industrie en hij is zeer verontrust over wat hij ziet in de US

Grove is het vertellen van iedereen die de laatste paar jaar dat de Amerikaanse technologiesector is in verval zullen luisteren en hij heeft bewezen zich te popelen om zijn kwalen te diagnosticeren. In tegenstelling tot andere tech leiders, deze dagen zul je niet horen Grove pleiten voor een heleboel extra H1B visa of andere korte-termijn tactiek om de tech-sector boei. In plaats daarvan, Grove heeft idealist gedraaid, zouden sommigen zeggen zelfs, “protectionistisch.”

In die toespraak afkeurde hij het Amerikaanse octrooi-systeem, uit te leggen dat in de vroege dagen van de transistor was er veel meer cross-licensing van octrooien en een grotere geest van bedrijven te bouwen op dezelfde technologieën – zelfs onder felle concurrenten. “Octrooien zelf zijn geworden producten [vandaag],” zegt Grove. “Ze zijn instrumenten van de investeringen die worden verhandeld op een afzonderlijke markt, vaak door speculanten ingegeven door de hoogste financiële rendement op hun investering.

Grove vergeleek het patent systeem om de derivaten die leidde tot de ineenstorting van de Amerikaanse financiële markten 2008 en suggereerde dat het octrooisysteem fundamentele bewering van Thomas Jefferson’s moeten gebruiken: “De werkelijke waarde van een uitvinding is het nut ervan voor het publiek ‘, zoals de geleiding beginsel voor de vaststelling van het patent puinhoop.

In een gast kolom voor Bloomberg, Grove onlangs verklaard

Amerikanen zijn dol op het idee van de jongens in de garage van het uitvinden van iets dat de wereld verandert … Startups zijn een prachtig ding, maar ze kunnen op zich niet te verhogen tech werkgelegenheid. Even belangrijk is wat er na die mythische ogenblik van de schepping in de garage, als de technologie gaat van prototype tot massaproductie. Dit is de fase waar bedrijven opschalen. Ze werken ontwerpdetails, erachter te komen hoe de dingen betaalbaar te maken, fabrieken te bouwen, en mensen inhuren door de duizenden. Scaling is hard werken, maar nodig is om innovatie kwestie te maken. De scaling-proces is niet meer gebeurt in de Verenigde Staten En zolang dat het geval is, het ploegen kapitaal in jonge bedrijven die hun fabrieken elders te bouwen blijft een slechte rendement in termen van Amerikaanse banen opleveren.

Hij wees erop dat Apple heeft 25.000 medewerkers, maar besteedt de productie van een Foxxconn fabriek in het zuiden van China, dat 250.000 werknemers in dienst heeft Apple-producten te bouwen. En dit 10-to-1 ratio is in wezen hetzelfde voor Dell en andere high-tech bedrijven die Foxconn, een bedrijf dat nu telt 800.000 werknemers gebruik – meer dan Apple, Dell, HP, Intel, Microsoft en Sony gecombineerd.

Hoe maak je een Amerikaanse Job maken voordat het te laat is, door Andy Grove (Bloomberg); Andy Grove van Intel Is Wrong (The Wall Street Journal) Moet de Amerikaanse Tax Companies for Shipping Jobs Overseas? (DailyFinance); Intel’s Grove: Iets fout in Silicon Valley, Andy Grove op de batterij (Fortune); Intel Warns! Is er iets mis in Techland? (GigaOM)

De gemeenschappelijke refrein in de VS in de afgelopen decennia is geweest om te devalueren en te ontslaan banen in de industrie en hangen onze hoeden op het feit dat de meeste van de high-end kenniswerkers in de Verenigde Staten blijven deze tech bedrijven, en dat die banen zijn veel meer waard en veel minder commoditized.

Grove betwist deze lijn van denken, zeggende:

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Niet alleen hebben we verliezen een onnoemelijk aantal banen, brak we de keten van de ervaring die zo belangrijk is in de technologische evolutie … het verlaten van de huidige ‘grondstof’ manufacturing kunt u lock-out van de opkomende industrie van morgen … overbrengen productie en een geweldige deal engineering uit het land heeft ons vermogen om innovaties te brengen op schaal thuis gehinderd. Zonder scaling, we niet alleen baan verliezen – verliezen we onze greep op nieuwe technologieën. Het verliezen van de mogelijkheid op te schalen zal uiteindelijk ons ​​vermogen om te innoveren beschadigen.

Het voorbeeld dat Grove gebruikt om dit te illustreren is batterijen. De Verenigde Staten maakt een fractie van de Lithion-Ion accu’s gebruikt om computers in de wereld en elektronische apparaten van stroom. De VS verloor de batterij wedstrijd een paar decennia geleden toen het begon verzending van de productieprocessen voor consumentenelektronica naar Azië. Maar nu, Lithion-Ion accu’s zullen worden gebruikt om elektronische auto’s de macht en dat de markt snel kunnen dwerg de elektronica-industrie en de VS is uit het spel voordat het zelfs begint.

Andy Grove spreken op het Computer History Museum in 2009. (Photo credit: / James Martin)

Lange termijn, hebben we een job-centric economische theorie – en job-centric politiek leiderschap – om onze plannen en acties … De eerste taak is om onze industriële commons weer op te bouwen. We moeten een systeem van financiële prikkels te ontwikkelen: Heffing een extra belasting op het product van offshoring arbeid. (Als het resultaat van een handelsoorlog, behandelen als andere oorlogen – vechten om te winnen.) Houd dat geld apart. Storten in de kas van wat wij de Scaling Bank van de Verenigde Staten zou kunnen noemen en deze bedragen ter beschikking van bedrijven die hun Amerikaanse activiteiten zal schaal. Een dergelijk systeem zou een dagelijkse herinnering zijn dat, terwijl het nastreven van onze bedrijfsdoelstellingen, ons allen in het bedrijfsleven hebben een verantwoordelijkheid om de industriële basis waarvan wij afhankelijk zijn en de samenleving waarvan aanpassingsvermogen behouden – en stabiliteit – kunnen we vanzelfsprekend. .. Als je wat ik suggereren protectionistische geluiden, het zij zo.

Een dergelijke radicale voorstel is van nature getrokken hevige kritiek, vooral uit vrije markt voorstanders.

Peter Cohan van DailyFinance antwoordde: “Het zou onmiddellijk belastingen te heffen op elk bedrijf dat werknemers de offshore gebruikt, en die hogere belastingen zou worden doorgegeven aan de Amerikaanse consumenten van deze producten in de vorm van hogere prijzen. In theorie zou een dergelijke stap populair met degenen die werden ingehuurd door de opbrengst van de belasting. Maar diezelfde mensen zouden ook moeten betalen hogere prijzen voor producten in het buitenland gemaakt. ”

James Altucher van The Wall Street Journal schreef: “Ik wou dat Grove kon wijzen op het ene land in het 100.000-jarige geschiedenis van de mensheid die bloeide als gevolg van protectionisme.”

Echter, dit is dezelfde man die ooit gelobbyd heftig voor H1B visa om meer buitenlandse werknemers (vaak werken voor veel lagere lonen) in de Verenigde Staten om high-tech vacatures te vullen. Het is ook het zelfde Andy Grove, die bijna anti-idealistisch in het verleden was. Hij heeft eens gezegd, “Technologie gebeurt. Het is niet goed, het is niet slecht. Is staal goed of slecht? ‘

Nu, hij suggereert dat bedrijven hebben een “verantwoordelijkheid” aan de samenleving en de gemeenschappen die ze ontkiemen, en dat een deel van die verantwoordelijkheid omvat het gebruik als veel van haar burgers mogelijk in het waardevolle werk van de corporatie. Vergis je niet, hij gelooft dat het is ook noodzakelijk voor het toekomstige succes van de onderneming zelf om dichter controle over de productie processen. Maar, bij zijn hart, Grove’s boodschap is een van altruïsme en maatschappelijke verantwoordelijkheid zo veel als economische stimulans. En misschien is dat wat het meest aansprekende over het – vooral in een tijdperk van zielloze robot CEO’s die in niets anders dan gemeenplaatsen en cliches te spreken.

Contrast de boodschap van Grove met het bewind van voormalig HP CEO Mark Hurd, die gedecimeerd en gedemoraliseerd zijn personeelsbestand van HP om de winst te maximaliseren, en werd bijna alom geprezen voor het door Wall Street bankiers.

Dat gezegd hebbende, ik heb mijn twijfels over de aanbevelingen Grove. Altucher heeft gelijk. Protectionisme is zelden ooit gewerkt voor een economie, niet op de lange termijn. In feite is het vaak veroorzaakt meer kwaad dan goed gezien achteraf. En, dat is als we kijken naar de economieën van honderden jaren geleden dat op het ritme van een vergelijkende slakkengang verplaatst. In de huidige sterk verbonden wereldeconomie, protectionisme is nog minder redelijk.

Toch moet er iets worden gedaan. Amerikaanse bedrijven moeten worden incented – zowel economisch als cultureel – om hun producten te bouwen thuis waar mogelijk en het Amerikaanse werknemers te trainen om het voortouw te nemen bij het vormen van de volgende generatie high-tech productieprocessen die Grove het over heeft. De economische realiteiten brute en moeilijk, zo niet onmogelijk, te overwinnen in sommige gevallen.

Maar, kan het grootste probleem van de culturele en psychologische zijn. De VS moet kampioen en de bedrijven die de aard van de burger en de gemeenschap verantwoordelijkheid dat Grove pleit vertonen, en geef ze een regulerende en fiscale omgeving die hen helpen floreren (dat is het moeilijke deel) te vieren.

High tech bedrijven schip productie en andere banen in het buitenland, omdat het op dit moment wordt beschouwd als een best practice en de Amerikaanse bedrijven en de openbare orde hebben de wielen om het een turnkey proces ingevet. Daarbij, de snelle ontwikkeling van nieuwe tech-producten in de Verenigde Staten financiert nu een veel meer groei van de werkgelegenheid in China dan in zijn eigen achtertuin, zoals Grove krachtig opmerkt. Om Grove, de situatie roept een brutale analogie

Het verhaal voor de geest komt van een ingenieur die moest worden uitgevoerd door guillotine. De guillotine werd geplakt, en aangepaste vereiste dat als het mes niet vallen, de veroordeelde man werd vrijgelaten. Voordat dit kan gebeuren, de ingenieur wees met opwinding aan een roestige katrol, en vertelde de beul om wat olie daar gelden. Daar gingen zijn hoofd.

[Poll id = “142”]

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op elaptopcomputer.com.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt