Is het niet ironisch?

Ik was te luisteren naar Alanis Morissette zingt met veel angst in mijn auto de andere nacht toen het me opviel dat de IT-wereld is beladen met ironie.

Neem de recente DBS Bank fiasco, bijvoorbeeld, banken en de meeste financiële dienstverleners meestal laden hun IT-infrastructuur met lagen na lagen van gedwongen ontslagen. En toch, het naar verluidt duurde slechts een mislaid component tijdens een reparatie DBS ‘winterharde netwerk naar beneden te brengen, waardoor het niet meer reageert leggen voor zeven uur – zeven zeer lange uren, ik weet zeker dat, voor een bank die meer dan 3,2 miljoen heeft klanten in Singapore.

Ik had een kort gesprek met een aantal execs van een IT security bedrijf gisteren, waar we gesproken over wat bedrijven maakten zich zorgen over met betrekking tot de veiligheid. De consensus was dat de meeste bedrijven hier leek meer gericht op de rand van het netwerk, in plaats van de kern. Het leek ironisch, zeker als je bedenkt dat veel misstappen in het netwerk intern worden veroorzaakt door menselijke vergissingen en fouten –als getoond in de DBS fiasco.

Het is de analogie bewakingsondernemingen willen vertellen, over een voorzichtige huiseigenaar die duizenden betaalt dollars om de meest high-tech home security-systeem met bewegingssensoren geplaatst aan elke mogelijke opening rond zijn huis te installeren – alleen voor hem naar de voordeur wijd open te laten voor de inbrekers, want hij was in een haast die ochtend.

Nieuwskoppen over inbreuken op de beveiliging, software kwetsbaarheden en cyberaanvallen zijn gemeengoed deze dagen. Data is een stuk waardevoller vandaag en biedt een zeer lucratieve kans voor cybercriminelen, zodat organisaties over de hele wereld weten dat ze moeten investeren in de nodige veiligheidsmaatregelen instrumenten om hun bedrijfskritische data en bedrijfsnetwerken te beschermen.

Volgens Gartner, bedrijven besteden ongeveer 5 procent van hun totale IT-budget aan beveiliging waar de gemiddelde onderneming besteedt US $ 525 per werknemer op de beveiliging. Dit bedrag is afhankelijk van de bedrijfstak van de organisatie concurreert in waar de verzekeringsmaatschappijen, bijvoorbeeld, besteden gemiddeld US $ 886 per werknemer, schat Gartner.

Het is duidelijk dat bedrijven zich bewust zijn van de risico’s, dus waarom doen ze nog steeds mogelijk de eenvoudigste van het toezicht af te draaien hun netwerk?

Misschien is het omdat we zijn soms zo gefocust op de details die we vergeten over het grote beeld. Dat is waarschijnlijk de reden waarom sommigen van ons krassen onze hoofden om te komen met de meest creatieve wachtwoord, alleen om te schrijven op een stuk van de post-it, want het is zo luxe we kunnen het niet herinneren.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Het is niet genoeg om dollars te gooien in beefing van een bedrijf beveiligingsinfrastructuur zonder het opzetten en versterken van de noodzakelijke beleidsmaatregelen om ervoor te zorgen deze infrastructuur goed wordt beheerd.

Het is ook niet voldoende om de punten te verschaffen zonder te zorgen voor alle punten worden verbonden met gebruikers volledig ecosysteem bieden. Google, bijvoorbeeld, heeft veel inspanningen en middelen geïnvesteerd in het stimuleren van de ontwikkeling van apps voor het Android-platform, maar het heeft nog te maken betaalde Android-apps toegankelijk voor de meeste gebruikers in Azië

Het is grappig, ook, hoe er is een veelheid van gadgets die vandaag beschikbaar zijn die is ontworpen om ons leven beter te maken, maar dat houdt ons ook ‘s nachts wakker wanneer het piept om ons te vertellen van een “dringend” e-mail is net in.

Is het niet ironisch, vind je niet? Een beetje te ironisch, denk ik.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Het veranderen van mindset

Dion Hinchcliffe

Converations zijn belangrijke

Eileen Brown

Nogmaals bedankt

Geplaatst door Larry Dignan