Is VDI echt een optie?

Debian 6 Desktop runnen als een Virtual Desktop

Voor degenen onder u die hebt gevolgd langs op mijn virtualisatie posts, je hebt gemerkt dat ik ben een fan van bepaalde vormen van Virtual Desktop Infrastructure-implementaties. Dit was niet altijd het geval. In feite, als je mijn naam en VDI Google, zult u merken dat het grootste deel van de afgelopen drie jaar, ik ben sterk uit te komen tegen. Dus, ben je waarschijnlijk vragen: “Waarom de verandering van het hart? ‘ Het antwoord is eenvoudig, het is een kwestie van timing en technologie. VDI was niet echt een optie voor, maar het is nu.

In 2008, toen ik VMworld 2008 woonde in Las Vegas, VDI was een van de grote nieuwe dingen op ieders lippen. Het was ‘Het Jaar van de Virtual Desktop “of een dergelijke onzin. Wat ik vond was dat, hoewel iedereen gonsde over VDI, kon je niet een duidelijk antwoord uit het volk touting zijn grootheid te halen.

Ik spotte in hun algemene richting.

Ik schreef verschillende nastygrams over het op Linux Magazine en Daniweb en sommige mensen waren niet zo blij met mijn assessments. Echter, deze mensen waarschijnlijk besteed veel te veel geld, oogstte minimale resultaten en ging terug naar de tekentafel (en zware fysieke desktops) met hun noodlottige desktopvirtualisatie plannen.

Het is tijd om te kijken naar VDI opnieuw in een serieuze en meer praktische manier.

Ik zeg niet dat je meteen van uw bedrijf 50.000 desktops (of 5.000 of zelfs 500) naar de cloud moeten zetten, hoewel sommige cloud-leveranciers zeggen dat je kon. Ik suggereren dat je een paar dozijn te zetten als een test. U kunt twee of drie gebruikers per afdeling of taak-code te converteren naar virtuele desktops en controleren op hun productiviteit, klachten en problemen gedurende een proefperiode van 30 dagen.

Deze test zal feedback over hoe goed uw medewerkers werken met virtuele desktops in elk gebied van uw bedrijf. Sommige afdelingen zullen gemakkelijk om te zetten bewijzen, anderen zal moeilijk zijn te wijten aan de gebruiker problemen, zal een paar corrigeerbaar technische problemen te hebben en een zeer klein percentage zal niet in staat zijn om de overstap te maken. Dat zeer klein percentage zal moeten af ​​te houden totdat de technologie inhaalt op hun behoeften.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Dat kleine percentage is inclusief degenen die werken met grote mediabestanden en wie intensieve disk I / O voor hun werk nodig hebben. Tenzij je een media-bedrijf te runnen, het aantal gebruikers dat dergelijke technische problemen ondervindt is zeer klein.

Dat gezegd hebbende, je zult zien dat de migratie van fysieke naar virtuele is niet zo gemakkelijk uit een wijziging perspectief. Mensen over het algemeen niet van verandering. Met behulp van virtuele desktops vereist verandering. Managers en technische mensen nodig hebben sympathie voor degenen te zijn en verzorgen van opleidingen voor degenen die vinden het moeilijker om de overgang te maken.

Er is niets mis met virtuele desktops. Sommige gebruikers zal zich bezighouden met de overgang makkelijker dan anderen. Mobiele verkoop mensen zouden waarschijnlijk te omarmen de verandering met gemak, terwijl degenen die met meerdere randapparaten aan te sluiten op hun computers zal het moeilijker of zelfs onmogelijk om de overgang te zijn.

Is VDI echt een optie? Ja.

Is het een optie voor iedereen? Nee.

Is het de toekomst van de desktop computer? Voor 90 procent van ons, ja. Voor de overige tien procent, het is een beetje verder in de toekomst.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel