IT-as-a-service gluren uit van cloud

newsmaker SINGAPORE – De toekomst van IT in de cloud, volgens Howard Elias, president en COO van de informatie-infrastructuur en cloud services bij EMC.

De 53-jarige, die belijdt hebben ervaren verschillende fasen in de IT-industrie van mainframe computers en de PC-client server-jarige leeftijd met het internet en distributed computing-tijdperk, zegt dat cloud computing is “geen twijfel over”, de “grootste golf ‘van het winkelcentrum. Dit is omdat, in tegenstelling tot de vorige fasen, cloud computing verandert de manier waarop klanten te werven, architect en consumeren IT. Volgens de uitvoerende macht, is de revolutie te stellen over de ware IT-as-a-service tot stand te brengen.

In een interview, de IT-veteraan van 30 jaar gedeeld met de website Azië wat het bedrijf doet om de visie van IT-as-a-service zowel intern als voor klanten te realiseren. Elias, die deze week in Singapore was, bood ook zijn mening over de reden waarom, ondanks een groeiend aantal cloud-implementaties, zullen bedrijven blijven tot ongeveer driekwart van hun IT-budget toe te wijzen aan het houden van de lichten aan.

EMC is evangelisatie zijn visie van een private cloud, dat in wezen een virtueel datacenter staat om verbinding te maken met de cloud, Cloud computing voor ons is niet zozeer een zelfstandig naamwoord of een ding, het is ook een bijvoeglijk naamwoord is – het is een stijl? van de informatica. Voor ons, cloud computing is niet iets wat daar op het internet, het is ook in uw datacenter – het is de manier waarop je zal werken. Dus, het verplaatsen van een fysieke infrastructuur naar een gevirtualiseerde infrastructuur, en het toevoegen van management, beleid en automatisering, [zal] uiteindelijk geven u de mogelijkheid om uw infrastructuur werken in een cloud-achtige manier.

Binnen een datacenter, kan een CIO zeggen tegen de interne gebruikers – zakelijke partners, line-of-business, divisies- ‘Hier is uw cloud “opgave van de service levels die in de cloud … misschien zelfs tot het punt waar er is een self-service portal. We eigenlijk voor ogen een dag waar een line-of-business manager kan gewoon gaan naar zijn browser openen en het verstrekken van een pakket van diensten en mogelijkheden. Stel je voor dat een intern app store, waar ik mijn eigen applicaties kunnen kiezen, het aantal gebruikers, de service levels die ik wil, en het wordt geleverd voor mij als een service. En dat kan allemaal buiten het bedrijf datacenter die mijn CIO loopt. Onze visie op de private cloud is een gevirtualiseerd datacenter met mogelijkheden around management, beleid en automatisering leveren van diensten aan de business.

Wat is er feedback van klanten over de reis naar de private cloud en hoe bereid zijn ze vanuit een mindset, proces of milieu-oogpunt om een ​​dergelijke toestand te bereiken; De meest voorkomende vraag die ik krijg is: “hoe snel kan je me daar ? ‘ Het concept is, zou ik zeggen, gemakkelijk te begrijpen, en de voordelen zijn even begrepen. Het is niet erg lang voor iemand die geëxploiteerd een IT-afdeling voor een tijdje om de beperkingen van de infrastructuur silo’s te begrijpen als gevolg van toepassingen. Zij zien de inefficiëntie van de benutting van resources, zien ze het gebrek aan flexibiliteit, en het grootste ding is, ze hebben meestal te voorzien of de levering infrastructuur die het hoogtepunt van de dag en het jaar zal voldoen.

Denk aan een retailer – er zijn bepaalde tijden van het jaar waarin er veel workloads en een andere keer wanneer er niet zo veel. Als je het aantrekken van een applicatie, je hebt om voldoende middelen te kopen voor de piek. Overwegende dat in cloud computing, u bepaling in uw private cloud of ga naar een dienstverlener die heeft wat capaciteit kunt u extern gebruiken. Om de lang verhaal kort te maken, mensen te begrijpen. Dus gaan ze, “OK, dus hoe kom ik daar? ‘

Het is heel gemakkelijk voor een groen veld – als je geen IT, net bouwen de nieuwe de nieuwe manier. Maar helaas, de overgrote meerderheid van de klanten niet hebben dat luxe. Het is echt een reis van hoe krijg ik van mijn bestaande mogelijkheid om dat. We praten over de reis in meerdere fasen – fase 1 is echt [over] het virtualiseren van de infrastructuur eerste – er zijn veel van de IT-toepassingen die u direct kunt virtualiseren om de voordelen van cloud-type operationele modellen te krijgen. Dan begin je uw bedrijf en bedrijfskritische applicaties te virtualiseren – dit is waar klanten zullen beginnen om dingen zoals hun applicaties voor het uitwisselen of SAP te zetten. En tot slot, krijg je op het punt waar u het beheer en de automatisering stuk toe te voegen. En dat is wanneer het echt wordt een service. Dit is een traject meerjarig. We zien dit gebeuren in alle delen van de wereld.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Een klant was ik een ontmoeting met op deze reis, zonder mijn aansporing helemaal niet, vroeg me hoe we konden hem helpen implementeren van een private cloud voor zijn bedrijf. Er zijn twee datacenters met plannen om een ​​derde toe te voegen, wil hij in staat zijn om workloads in evenwicht te brengen tussen de datacenters, en hij wil in staat zijn om overnames van andere bedrijven te maken en breng ze in de private cloud.

Dat is interessant. Er was een recent onderzoek, echter, waaruit bleek dat meer dan 50 procent van de CIO’s in Singapore en de regio hebben geen plannen om te gaan op de wolken. Het hangt af van de manier waarop de vraag wordt gesteld. Er zijn veel klanten die, als je zegt: “Wat vind je van cloud computing? ‘, Het eerste ding dat opkomt is Google of Amazon. En velen zouden zeggen dat ze hebben geen plannen op de wolk op die manier te krijgen. Maar als ik ga zitten met een klant om te praten over de definitie van een private cloud, en ik vraag: “Zou je niet profiteren van het hebben van meer flexibele infrastructuur, meer policy-based automatisering van het beheer, de mogelijkheid om te betalen als je groeien en niet voorziening voor de piek totdat je absoluut nodig hebt, misschien zelfs een aantal externe capaciteit van een gewaardeerde partner of service provider benutten? “, ik heb een CIO die niet zegt niet voldaan.

Dus het begrip van cloud computing zowel wereldwijd als in Azië is vrij goed,? Ik zou niet zeggen dat het 100 procent. Zodra mensen beginnen te zien van de nieuwe paradigma vormen, iedereen wil om te springen op de trein. Er zijn veel bedrijven die zeggen: “Ik doe cloud”, maar ze niet eens weten wat ze bedoelen met dat – ze willen alleen maar om een ​​deel van het nieuwe modewoord te zijn. Misschien is er enige verwarring die er rond wordt gemaakt. Maar ik zou zeggen dat voor de overgrote meerderheid van de klanten, als je het soort gesprek dat ik zei, het is vrij eenvoudig om op zijn minst te begrijpen wat we bedoelen met een private cloud waar u het uit te voeren in je eigen datacenter, een public cloud die al worden geleverd door een service provider, Google of Microsoft, en de mogelijkheid om een ​​federatie of de communicatie tussen deze vormen van wolken. Op dat niveau is er een groeiend gemeenschappelijk begrip.

Een nieuw rapport van Forrester Research zegt dat de technologie executives dit jaar zijn op zoek naar slechts 50 procent van hun IT-budget te besteden aan het houden van de lichten aan, in vergelijking met de typische 70 tot 80 procent. Realistisch, die kunnen worden bereikt en hoe bedrijven gaan over dat te doen;? Ik zou zeggen mee. Ik denk dat dit jaar zijn de meeste bedrijven nog steeds van plan om in de buurt te brengen tot 75 procent.

Zelfs met cloud-implementaties;? Dat is de sleutel. Cloud-implementaties zijn een manier waarop de trend zal worden gerealiseerd. Het is niet zozeer op de technologie kant, het is echt over de verrichtingen kant dat de kosten oplopen. Als je kijkt naar de typische IT-afdeling, zijn de meerderheid van de werknemers daadwerkelijk betrokken zijn bij het onderhoud of het houden van de lichten aan. Slechts een kleine minderheid aan het doen zijn nieuwe applicatie-ontwikkeling of ware IT-innovatie.

De grote belofte van cloud computing is dat basisinfrastructuur management is meer geautomatiseerd – ik zou niet zeggen dat het volledig automatisch, omdat je nog wat capaciteit voor het beheer omheen. En dat gaat vrij te maken die de werknemers [van zich zorgen te maken] over elk onderdeel van de infrastructuur … dus nu die werknemers kunnen worden gericht meer in de richting van het toevoegen van waarde aan de business.

Maar je zou toch verwachten dat bedrijven meer dan 70 procent van hun budget besteden aan onderhoud in 2010;? Absoluut.

Een manier om na te denken over dat de penetratiegraad van virtualisatie. Nu, virtualisatie op zich is niet de totale oplossing voor het krijgen van deze cloud-achtige omgeving, maar het is de sleutel enabler. Als u een bedrijf dat niet is gevirtualiseerd of slechts gedeeltelijk gevirtualiseerd, je bent nog steeds ergens in de buurt van 75 procent. 50, 60 of 70 procent – – Als je meestal gevirtualiseerde bent you’d start naar beneden te komen, misschien zou je ongeveer 65 procent van het budget te besteden aan de lichten aan te houden. Maar om 50 procent te krijgen, moet je om de taak te voltooien, want als je eenmaal hebt virtualisatie je echt het beheer en beleid gebaseerde tools die dan zou werken op dat gevirtualiseerde omgeving nodig. En de laatste belangrijke verandering is de herscholing van de IT-personeelsbestand.

Wanneer zullen de meeste bedrijven krijgen tot de 50 procent stadium;? Waarschijnlijk in een paar jaar. Ik weet zeker dat sommige bedrijven zouden beweren dat ze er vandaag al. In termen van de meerderheid om naar dat punt, zou ik zeggen dat het een reis verscheidene jaar.

In termen van de eigen cloud-strategie EMC’s, wat heeft de reis geweest en hoe heeft het zich ontwikkeld in de afgelopen jaren;? Wij bewegen, zou ik zeggen, zo snel, zo niet iets sneller dan een aantal van de leidende edge bedrijven. We zijn virtualiseren voor een aantal jaren. Onze CIO Sanjay Mirchandani zou zeggen dat waarschijnlijk ongeveer 60 procent van onze applicatie workloads in ons datacenter van vandaag zijn gevirtualiseerd hij een doel gesteld om 100 procent door Q1 te bereiken volgend jaar. we’re gaat om een ​​100 procent x86 winkel VMware virtualisatie technologie – we alles wat niet x86 met pensioen gaan. We zijn begonnen met de invoering van V-Blocks en we beginnen te veel lopen, maar niet de meerderheid van de, toepassingen in een private cloud-omgeving. Het goede nieuws is dat we het zien van de voordelen die we stellen klanten kunnen krijgen in onze strategie, in termen van de flexibiliteit, behendigheid, pay-as-you-grow en uiteindelijk zelfs lagere operationele kosten, zodat we kunnen meer besteden onze IT dollars op bedrijfsinnovatie. We zijn goed in die tweede fase van de reis die ik eerder beschreven.

Hoe zit het met omscholing? Hoe is EMC gaat naar dit gebied aan te pakken;? Dit is iets wat we praten over heel vaak. Cultureel, hoe kunnen we de herstructurering van de organisatie en de vaardigheden die nodig zijn? Nou ja, hebben we gekeken naar dat. Sanjay’s het initiatief genomen om echt na te denken over wat dit betekent voor een aantal van de belangrijkste architect rollen – mensen die het stimuleren van innovatie, mensen aan de activiteiten kant. Het is iteratief, we leren over wat hier nodig.

De andere zaak die we begonnen te doen is het ontwikkelen van een curriculum track – EMC heeft een vrij belangrijke onderwijs divisie waar wij bieden training en certificering. Voor een aantal jaren op voorwaarde dat we die rond enterprise storage, back-up en recovery en replicatie; we zijn nu het creëren van het curriculum voor private cloud-architecturen. We overwegen ook de ontwikkeling van een nieuwe certificering spoor zodat in plaats van het hebben van een opslag architect, kunnen we een private cloud architect hebben. We zitten diep in gesprek en ontwikkeling voor een veel inhoud, en we gaan leren en testen. We werken samen met VMware en Cisco op deze zo goed, dus dat tegen het einde van dit jaar gaan we een reeks mogelijkheden die we kunnen gebruiken om onze klanten te helpen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek