IT helpdesk moet omhoog ante in de cloud, BYOD era

Als persoonlijke apparaten van medewerkers en derden cloud-diensten te vervangen of toe te voegen aan de bestaande vaste PC-infrastructuur bij bedrijven, de IT-helpdesk kan ofwel worden achterhaald of worden vernieuwd om hulp snel en geavanceerde-niveau bieden, vooral omdat nieuwe onvoorziene IT-problemen kunnen ontstaan ​​in zulke uiteenlopende omstandigheden.

Hoe mensen omgaan met het op het werk, op een dagelijkse basis is veranderd van het verleden, gezien de populariteit en de alomtegenwoordigheid van de consument-centric online services, en het mobiele web en apparaten, zei Leow Siew Kiat, hoofd IT bij EZ-Link.

Als de IT-helpdesk om eventuele nut hebben, moet het afgestemd op de nieuwste technologieën en ook begrijpen hoe eindgebruikers benutten IT, omdat deze uiteindelijk invloed hebben op wat IT-ondersteuning eindgebruikers te zoeken, en hoe zij het willen ontvangen.

Mensen in toenemende mate richten op het web en social media voor directe IT-advies, gezien hoe een veeleisende zakelijke klimaat betekent dat ze “heel weinig tijd om te wachten op steun elementen zoals de helpdesk om te reageren voordat ze gaan en vinden hun eigen oplossing”, legde hij uit .

Het resultaat is gebruikers zijn nu gewend aan het idee van self-service in IT en in het algemeen niet de aanpak van de IT-helpdesk, althans niet in het begin tot het probleem escaleert, merkte hij op. Ook, met een verhoogde bewustwording van cloud-diensten gericht op bedrijven, een aantal business units of afdelingen hebben meer vertrouwen bij het betrekken van leveranciers geworden zonder te vragen om zijn hulp.

Als zodanig, elke IT-helpdesk die nog slechts voorziet instapniveau type drager met een trage respons ‘geen plaats’ in de huidige zakelijke omgevingen, Leow vermeld.

Dit is een oproep om te vernieuwen, in plaats van te verwijderen, de rol van de IT-helpdesk, benadrukte hij. Het vereist een “verandering in mentaliteit van de helpdesk mensen, van de ene dat de technologie is aan degene die de gebruikers vertegenwoordigt”. Een relevante IT-helpdesk is een met een totale “goed gevoel” van wat zakelijke doelstellingen en prioriteiten van het bedrijf zijn, voegde hij eraan toe.

Gebruikers zijn nu gewend aan het idee van self-service in IT en in het algemeen niet de aanpak van de IT-helpdesk, althans niet in het begin tot het probleem escaleert.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

#NAAM?

Leow legde uit dat, zelfs als cloud services gebruik is wijd verspreid is in een bedrijf, is het onwaarschijnlijk dat het zal alleen een service provider te gebruiken voor elke behoefte. Zo kan het frustrerend zijn voor de gebruikers te hebben om andere leverancier support teams voor verschillende zaken bezig.

“De IT-helpdesk kan de kloof tussen de externe dienstverleners en interne eindgebruikers te overbruggen. Het kan ook de rol van de kwaliteit van de controles te spelen, omdat het heel veel in contact met de dagelijkse operationele problemen ondervonden door het personeel zal zijn en wordt een zeer goede bron nauwkeurige geaggregeerde behoeften van de gebruikers, “zei hij.

Yap Chee Yuen, hoofd van innovatie en technologie bij Resorts World Sentosa (RWS), voegde eraan toe dat wanneer een cloud service provider (CSP) neemt de bijbehorende taken van de IT-helpdesk, de laatste kan worden verplaatst om de prestaties en proces kwaliteit van het beheer CSP’s om een ​​optimale dienstverlening te garanderen.

“Het kan ook de rol van een vangnet te spelen [dat de gebruikers zich wenden tot] wanneer de cloud provider faalt bij het beantwoorden van bedrijfsbrede unieke situaties,” merkte hij op.

Edwin Poh, hoofd van business process en IT bij CapitaMalls Azië, zei de IT-helpdesk relevant blijft, juist omdat er letterlijk meer apparaten op de werkplek. Naarmate meer mensen hun persoonlijke gadgets te gebruiken voor werk doeleinden, heeft de bring-your-own-device (BYOD) trend corporate security zorgen geduwd in de schijnwerpers.

Meer apparaten, zodat er meer hulp nodig

Open-deur-beleid en value-add

“Dit is niet [situatie] als in uw eigen huis, waar de gebruiker zorgt voor alles [omdat ze de leiding]. Bedrijven zullen naar beneden klem met veiligheidsmaatregelen, en vanuit het oogpunt van de eindgebruiker, ze willen iemand of een nummer te bellen wanneer ze plotseling beseffen dat ze kunnen niet iets te downloaden op hun tablet voor werk, “Poh gewezen.

Michael Barnes, vice president en research director bij Forrester Research, is overeengekomen, zeggen dat de “explosie van het gebruik van het apparaat” onder het personeel gewoon betekent meer access points, zowel voor nieuwe cloud-gebaseerde toepassingen of bestaande on-premise oplossingen.

Barnes merkte op dat de IT-helpdesks te leveren “werkelijke waarde” voor het bedrijf en de gebruikers alleen als ze beter inspelen op de behoeften van de gebruiker en verwachtingen.

De kwaliteit en grootte van de hulp even belangrijk als hoe snel het wordt geleverd. Volgens Frederic Giron, vice-president en principal analyst bij Forrester Research, op de langere termijn, de IT-helpdesk zal zich meer richten op het leveren van diensten met een hogere toegevoegde waarde.

Met de ontwikkeling van SaaS-modellen, zal de rol van IT-ondersteuning te verplaatsen van alleen het oplossen van technische problemen te zorgen voor eindgebruikers gebruik maken van de oplossingen behoren tot maximale totale bedrijfswaarde te rijden voor het bedrijf, legde hij uit. “Zij zullen ook in staat zijn om aanbevelingen te verstrekken aan informatiewerkers op basis van hun profiel, taken en verantwoordelijkheden van een functie vergelijkbaar met de” Genius “We weten dat in de Apple App Store vandaag.

Poh het erover eens, eraan toevoegend dat de IT-helpdesk in toenemende mate een geïntegreerde en holistische service, ten dienste van de medewerkers eindgebruikers van een organisatie. Dus in het tijdperk van cloud en BYOD, bijvoorbeeld de IT helpdesk wordt het centrum te leiden en te delegeren hulp. “[Het is] geen verkeerde deur beleid, en zal helpen, ongeacht de toepassing, hardware of software.”

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië