Jetstar IT landt in NZ

expansie Jetstar’s in Nieuw-Zeeland zal slechts een kleine overhead toe te voegen aan IT-activiteiten van de budget luchtvaartmaatschappij, de chief information officer Stephen Tame zei vorige week.

(Credit: de website.com.au)

Vanaf vandaag Nieuw-Zeelanders zullen zien de eerste van vele meer Jetstar vliegtuigen oversteken van de hemel, die zijn ingesteld om de vertrouwde staart van haar moedermaatschappij, Qantas te vervangen, omdat het terugdeinst van de Nieuw-Zeelandse binnenlandse markt.

We hebben netwerken die actief zijn in de lokale binnenlandse luchthavens in Auckland, Christchurch, Queenstown, Wellington. Het is eigenlijk het opzetten van een redelijk grote operatie luchtvaartmaatschappij in Nieuw-Zeeland, dus het is waarschijnlijk ongeveer 10 tot 15 procent op de top van mijn huidige activiteiten op het gebied van schaal, “Tame vertelde de website.com.au.

Terwijl Jetstar zal touchdown voor de eerste keer op de luchthaven van Auckland vandaag, ter ondersteuning van haar Trans-Tasman service, vanaf 10 juni 2009 Jetstar alle binnenlandse diensten vliegen in het land ten behoeve van Qantas, met terminals in Nieuw-Zeeland de vier grote luchthavens.

Ondanks de toename van de activiteiten Tame’s, zei hij dat de luchtvaartmaatschappij had een minimale investering in technologie die nodig is om het bedrijf te ondersteunen, met een groot deel van de basisinfrastructuur in Australië te blijven.

“Voor zover kosten, het is vrij minimaal. Wij leveren de meeste van onze systemen zo goed. We hebben geen pc’s, maar thin clients en vaste netwerk punten hebben. De meeste diensten zullen centraal uit Australië worden geleverd,” zei hij.

Er zijn een paar winnaars uit de uitbreiding Jetstar’s in Nieuw-Zeeland, zoals Wyse, die ongeveer 50 thin client terminals voor gebruik bij de check-in balies, gates en crew kamers zullen leveren, en IBM, die Jetstar’s self-service check-in zal voorzien terminals in Auckland, Wellington en Christchurch. “Kiosken worden een inherent onderdeel van onze kosten model,” zei Tame.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek