Linux beste weddenschappen: Er is een desktop distro gewoon recht voor je

Er zijn honderden Linux desktop distributies. Wat is een would-be Linux desktop gebruiker te doen? Gelukkig voor jou, hoef je niet om ze allemaal uit te proberen om een ​​goede pasvorm te vinden.

Voor mij is dit opgevoerde Linux Mint kaneel desktop is de beste. Maar er zijn vele anderen die er zijn waaronder een die is gewoon je snelheid.

De hamvraag is: ‘Wat wil je je Linux gebruiken? ” Zodra je dat weet, al het andere is eenvoudig.

Voor degenen onder u die hebben mij niet eerder ontmoet. Ik gebruik Linux als besturingssysteem sinds 1993, twee jaar nadat Linux is gemaakt. Sindsdien heb ik gebruikt tientallen verschillende Linux distributie en ik gebruikt om een ​​website genaamd Desktop Linux draaien. Vandaag gebruik ik drie verschillende Linux desktops op een regelmatige basis. Kortom, ik weet dat de Linux desktop.

Dus, laten we beginnen zullen we?

1. Wie heeft er een “desktop” als ik het web?

Heeft u het web voor alles gebruiken? Schrijft u met Google Docs, gebruik Munt voor uw persoonlijke financiën, en Gmail voor uw e-mail? Als dat zo is, dan wat je wilt gebruiken is Google’s Chrome OS.

Chrome OS, het besturingssysteem achter Chromebooks, is gebaseerd op Gentoo Linux. Maar nogmaals, dat is het punt van Chrome OS. Het is bedoeld onzichtbaar.

Waarom overstap naar Windows 10 of een Mac als je Linux Mint 17,3 in plaats daarvan kunt gebruiken; De Wily Weerwolf, Ubuntu 15.10, is ontketend; Side by side: openSuSE Leap en Fedora 23

Natuurlijk kun je kraken openen van een Linux shell interface op Chrome OS als je echt wilt, maar je zult nooit meer. Chrome OS maakt gebruik van Google’s Chrome webbrowser voor de interface, dus als u dit artikel leest, je al weet hoe het te gebruiken.

Je hoeft niet eens nodig om een ​​Chromebook te kopen om Chrome OS te gebruiken. Een bedrijf genaamd Neverware biedt een programma met de naam CloudReady. Met het, kunt u uw oude XP-pc’s of Macs om te zetten in een veel meer bruikbare en veiliger Chrome OS gebaseerd systeem.

Om precies te zijn, zult u worden uitgevoerd Chromium OS. Dit is de open-source basis voor Chrome OS. Wettelijk gezien, je bent niet met Chrome OS, omdat het en Chromebook zijn Google handelsmerk producten, maar er is geen praktisch verschil.

2. Ik wil een PC vervanger, maar ik wil niet te nitty-gritty Linux te leren.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Wilt u een eenvoudig te gebruiken desktop? Maak dan gebruik van Ubuntu.

Hoe makkelijk is Ubuntu met Unity te gebruiken? Ik heb mijn 82-jaar oude moeder-in-law up and running op en we weten niet eens dezelfde taal spreken!

Iedereen die je vertelt Linux is moeilijk te gebruiken is verstopt onder een rots in de afgelopen tien jaar. Geloof je me niet? Kun je een Android-smartphone gebruiken? Ja? Gefeliciteerd, je bent een Linux gebruiker. En dankzij de komende Android N freeform ramen modus, kan je toch uiteindelijk het runnen van een Android-desktop van deze tijd volgend jaar.

True, de Ubuntu Unity interface is anders dan de meeste desktops, maar het is gedachteloos eenvoudig te gebruiken. Veel oude school Linux handen niet de zorg voor Ubuntu, omdat ze vinden de Unity-interface radicaal anders dan de oude school Windows, Icons, Menu, en Pointer (WIMP) interfaces, zoals KDE en GNOME. Je hebt de WIMP-interface voldaan voordat in de Windows XP en Windows 7-interface.

Toch, voor iemand die wil een eenvoudig te gebruiken interface kunnen ze snel onder de knie, dat ben ik niet, maar het is de meeste mensen, Eenheid werkt goed.

Kortom, als je Linux wilt met een eenvoudige leercurve te gaan met Ubuntu.

3. Ik ga verhuizen van Windows naar Linux.

Software as a Service biedt onweerstaanbare voordelen voor organisaties van elke omvang – van kostenbesparingen schaalbaarheid om mobiele bereikbaarheid.

Moe van Microsoft proberen te dwingen Windows 10 op je? Wat is een oude school Windows XP of 7 gebruiker te doen? Hij moet afslaan Linux Mint met name de versie met de Cinnamon interface.

In tegenstelling tot Chrome OS en Ubuntu Unity, Mint met kaneel maakt gebruik van de WIMP-interface die je hebt uitgegroeid tot kennen en liefhebben. Het is niet een één-op-één match met XP of Windows 7, maar Windows-gebruikers zal Cinnamon een comfortabele pasvorm te vinden.

Linux-gebruikers die opgroeide met de GNOME 2.x achtige interface zullen ook genieten van Cinnamon. Een ander waardevol alternatief voor mensen die gek zijn van GNOME 2.x, en die is ook geïntegreerd in Mint, is MATE. Terwijl Cinnamon rust op het fundament van de GNOME desktop 3.x, MATE is een regelrechte GNOME 2.x vork. MATE is ook beschikbaar op Mint.

Als je nog een aantal Windows-programma’s, dan kunt u altijd proberen Crossover Linux om ze te draaien op Linux. Het zal niet alle Windows-applicaties draaien op enige wijze, maar wel verrassend goed.

Mint, in tegenstelling tot veel distributies, komt ook met gemakkelijke toegang tot de eigen software. Sommige Linux-gebruikers een hekel aan dergelijke programma’s en hardware drivers, maar ik heb ontdekt dat ze Linux maken gemakkelijker te gebruiken.

Persoonlijk, Mint 17.3 met kaneel is mijn favoriete Linux desktop.

4. Ik ben een ontwikkelaar, niet een gebruiker!

Als dat je, weet je waarschijnlijk al de distributie voor Linux-ontwikkelaars. U, samen met Linus Torvalds en de meeste Linux-kernel ontwikkelaars weten – het is Red Hat ‘s community distributie Fedora.

Fedora is cutting edge Linux dus je moet een beetje voorzichtig zijn opdat je jezelf snijden mee. Als je niet al een Linux expert, of vastbesloten om één te worden, moet je niet Fedora gebruiken.

Oh het is niet moeilijk om te gebruiken. Hoewel ik ben geen fan van de nieuwste versie van Fedora 23 standaard desktop, GNOME 3.18 werkt nog steeds goed. Het is gewoon niet naar mijn smaak. Natuurlijk, je kunt, net als bij alle Linux-distributies, ervoor kiezen om een ​​andere desktop te gebruiken. Fedora, moet worden opgemerkt, maakt het makkelijker dan de meeste zijn Linux met kaneel, KDE, MATE, of andere desktops dankzij de Fedora Spin programma uit te voeren.

Fedora bevat altijd de nieuwste versies van Linux en open-source programma’s. Soms werken deze goed, de andere keer, niet zo veel. Wanneer u uitvoert op het snijvlak, kun je verwachten dat een beetje bloeden.

5. Gebruikers willen gewoon plezier hebben.

Er zijn vele andere waardevolle Linux desktops. Hier is mijn huidige keuze van de besten.

Ik heb niet uitgezocht aantal populaire Linux-distributies niet omdat ze niet goed genoeg, maar omdat ik denk dat ze meer geschikt voor server gebruiken in plaats van het bureaublad. De bovenste twee in deze klasse zijn CentOS en Debian. Dat wil niet zeggen dat je kunt ze niet gebruiken als een desktop, het is gewoon dat ik denk dat je beter worden bediend door andere, meer desktop-specifieke uitkeringen.

Moving on, ik blijf dol op openSUSE te zijn. Het wordt geleverd in twee versies, Tumbleweed, dat is een rolling release, en Leap, een meer conventionele Linux. Een rolling release Linux is er een die voortdurend wordt bijgewerkt. Als dat klinkt u als DevOps ‘idee van de voortdurende inzet, je hebt gelijk. Dat is precies wat het is.

In beide gevallen gaat het openSUSE varianten lijken veel op Fedora. Ze zijn bedoeld voor Linux professionals die werken aan software of cloud-projecten.

Arch Linux is een ander rollend-releases distributie. In tegenstelling tot de openSUSE’s Tumbleweed, Arch is een lichtgewicht, gebruiksvriendelijke distributie. Het ontwerp filosofie is “keep it simple”. De ontwikkelaars leveren op die belofte.

Behalve dat voor de installatie. Daar, in plaats van een gemakkelijk te gebruiken installatieprogramma, moet u het besturingssysteem handmatig installeren. Als je van het idee van een eenvoudige Linux, maar voelen zich niet comfortabel te installeren met de hand, adviseer ik u proberen manjaro linux. Het geeft antwoord op direct dat punt.

Tenslotte PCLinuxOS blijft een zeer goede, stevige desktop distributie. De unieke eigenschap is zijn FullMonty desktop. Op basis van KDE, begin je met een eenvoudige interface met zes verschillende desktop ramen. Elke desktop heeft een specifiek doel: internet, office, gaming, en ga zo maar door. Het is een handig begrip en maakt goed gebruik van Linux ingebouwde multi-window-functionaliteit.

Door nu, moet u een goed idee welke desktop is geschikt voor u hebben. Immers, ongeacht uw behoeften, is er een Linux desktop die hen zal ontmoeten.

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september