Maak kennis met Cisco ICB’s: Android-tablet voor werknemers, studenten. Kijk uit, iPad?

Het is niet helemaal een iPad – of beter nog, de iPad is dit niet helemaal.

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

Cisco CEO John Chambers heeft vandaag de Cisco Cius, een “samenwerking tablet mobiele die virtuele desktop integratie met overal en altijd toegang tot het volledige scala van Cisco samenwerking en communicatie-toepassingen, waaronder HD-video levert.” (Uitgesproken als “See-ons”)

Op 1,15 pond., Het apparaat is een ultra-portable tablet die is gericht op marktsegmenten die kunnen profiteren van real-time video-based samenwerking. Het is volledig interoperabel met telepresence gereedschap, biedt HD-video streaming, multi-party conferencing, e-mail, messaging, browsen en het vermogen om te produceren, bewerken en delen inhoud opgeslagen lokaal of in de cloud. Het beschikt over een front-gemonteerde 720p HD-camera die wordt vernieuwd tot 30 frames per seconde. Het is WiFi-enabled, wordt geleverd met een versnellingsmeter, heeft een afneembare batterij en een 5-megapixel naar achteren gerichte camera.

Aan de software kant, het is gebaseerd op Google’s Android OS, waardoor het een open platform voor communicatie en samenwerking maakt. Uit de poort, het is compatibel met Cisco’s suite van zakelijke software tools. Het is ontworpen om te kunnen mobiele werknemers verbinden met de juiste mensen en juiste inhoud vanuit het netwerk.

Ah, het netwerk. En video. En business collaboration tools. Dit zijn de gebieden waar Cisco is zet zijn inspanningen achter de laatste jaren.

Bijna onmiddellijk, een deel van de tweets uit de Cisco Live-conferentie in Las Vegas, waar de Chambers gebruikte de keynote stadium in te voeren, begonnen met de uitgifte “Kijk uit, iPad” waarschuwingen. althans op dit punt in het spel – maar dat kan te veel van een sprong te nemen.

De ICB’s lijkt niet een consumentenproduct zijn. Chambers was niet het aantonen van dit apparaat als een film kijker of control center voor apps. Hij toonde voorbeelden op basis van hoe studenten, bijvoorbeeld, kunnen samenwerken met docenten en elkaar aan projecten of onderzoek. Het bedrijf toonde hoe bedrijven deze apparaten kunnen gebruiken om mobiele werknemers in de loop veel beter dan een mobiele telefoon of een RAS-verbindingen macht te houden.

Een van mijn vroegste kritiek van de iPad was dat het proberen om alles voor iedereen. Was het zijn gooide als consument entertainment apparaat met gereedschappen voor video, foto’s, muziek, boeken en ga zo maar door, zou ik waarschijnlijk hebben het graag meer. Maar ik herinner me dat minder dan onder de indruk toen Steve Jobs ging aan het debuut van de iPad en laten zien hoe om te hameren een e-mail en te werken aan een spreadsheet.

In die zin heeft Cisco het gedaan rechts Cius. Het is gericht op nichemarkten en verbeterd voor het gebruik ervan naar school te maken of werk dat veel meer de moeite waard.

Klant beproevingen van het apparaat zal beginnen in het derde kwartaal, met algemene beschikbaarheid naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011. Meer info over de niet werden vrijgegeven.

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store