Macht van het volk zet telco’s in hun plaats

Een van mijn favoriete tv-klassiekers uit mijn jeugd was Citizen Smith.

Een jonge Robert Lindsay speelde een revolutionair, en zijn slogan was: “Power to the people!”

Ik dacht aan toen ik de reactie op het besluit van de Nieuw-Zeelandse Commerce Commissie om de mobiele terminatietarieven slash vorige week zagen.

In eerste instantie werden de telco’s niet met een bal spelen, zeggen dat de lagere terminatietarieven niet zou betekenen lagere prijzen te bellen.

Het argument was gewoon dat deze tarieven betrokken circulerend geld rond van de ene telefoon bedrijf naar het andere en weer terug, en er zou geen invloed hebben op bottom line van een telco’s zijn.

Echter, de mensen in Nieuw-Zeeland genoeg van de hoge mobiele tarieven van het land, welke mobiele spraakverkeer heeft gezet op een lijn met derdewereldlanden gehad.

De kloof tussen on-net en off-net pricing verklaart ook waarom Nieuw-Zeeland heeft 4,7 miljoen mobiele accounts voor een bevolking van slechts 4,3 miljoen – veel mensen hebben rekeningen bij twee of meer telco’s, om te profiteren van aanzienlijk goedkoper on-net tarieven.

Enorme regionale verschillen ontstaan ​​als sommige steden worden gedomineerd door Telecom en andere door Vodafone, met mensen rinkelen hun “Best Mates” met behulp van een bepaalde telco.

Na het besluit van Commerce Commissie van vorige week, een campagne begon te roepen voor mensen om hun telco’s bellen en vragen om een ​​betere deal of ze zouden hun gewoonte elders te nemen, daarbij verwijzend naar de verhuizing op de MTR-tarieven, die nu zijn veel lager dan van Australië.

En ziedaar, Telstra Helder brak rangen en verlaagde haar beltarieven op vrijdag.

Daarom, en gezien het feit dat de telco markt, die gedomineerd werd door de belangrijkste spelers Telecom en Vodafone, heeft nu 2 graden plus een tiental andere bedrijven, beginnen we aan echte concurrentie in de Nieuw-Zeelandse markt te zien.

Zoals Citizen Smith riep al die jaren geleden, “Power to the people!”

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië