Meer verschil van mening over SAP onderhoud prijsstijging

Dingen krijgen niet gemakkelijker voor SAP naar aanleiding van de over de hele onderhoudsprijs board wandeling aangekondigd 16 juli. Eerder vandaag sprak ik met Alan Bowling, voorzitter van het Verenigd Koninkrijk en Ierland SAP User Group over het onderwerp. In een officiële aankondiging afgelopen vrijdag, Bowling zei: “Het verplichte karakter van deze verandering, samen met de stijging van de kosten is enorm negatieve feedback ontvangen van ons lidmaatschap tot op heden in reële termen is dit een stijging van 29,4% van de kosten in de komende vier jaar. voor bestaande klanten van SAP, en blijkt een bijzonder moeilijk gebied om te accepteren. Zoals ik heb aangegeven bij de Enterprise support product ziet er goed uit en voor organisaties nodig de extra niveau van ondersteuning die het biedt het zal ongetwijfeld zorgen voor waarde. ”

Tijdens ons gesprek, Bowling uitgebreid op zijn opmerkingen, die hij schat treft ongeveer 900 Britse en Ierse klanten: “Het is een goede deal voor nieuwe klanten de uitvoering ECC6 (de nieuwste SAP Business Suite iteratie) ECC6 is een grote hindernis, het is veel moeilijker dan. R / 3 en een eerlijke bedrag van de steun nodig is. ” Ik vroeg of er dat veel klanten verhuizen naar ECC6 van R / 3, omdat er relatief weinig beschikbaar case materiaal. “Het gebeurt en het is de moeite waard, waar er behoefte is aan wat ik noem ‘beheerst’ SOA (SAP termen dit Enterprise SOA). Met ECC6 heb je zekerheid dat als je SOA verplaatsen, al uw GRC spullen gaat OK zijn . dat is waardevol. Maar ik benadruk dat is niet voor iedereen “, aldus Bowling. “Als je een doorgewinterde SAP-klant bent, vooral als je hebt opgebouwd SAP competenties, dan is het moeilijk om de waarde te zien. De boodschap die we willen overbrengen is dat de huidige one size fits all benadering niet werkt. We zaken willen de gevallen waarin de waarde wordt gedemonstreerd zien. het probleem komt in het herkennen van de verschillen in de vraag. ” Dit is vergelijkbaar met het standpunt van de Duitse SUG.

Ik vroeg of SAP arbitrair kan opleggen de prijsstijging: “Dat is een interessant debat Sommige klanten hebben prijsbinding contracten vast terwijl anderen hebben ‘nee’ stijging ‘clausules..” Zoals gebruikelijk in dit soort contract, elke zaak is iets anders, maar ik verwacht dat ze er veel discussie over de wettelijke mogelijkheid van SAP om de stijging op te leggen.

Intussen is de Franse SUG neemt een vergelijkbare positie, zeggen dat ze zijn zeer sceptisch over het plan zal leveren. Ze zijn deminding dat SAP zet een formele rekruteringsproces in plaats zodat de kwaliteit beoordeeld ingenieurs zijn een integraal onderdeel van het nieuwe programma Enterprise Support.

De gebruikersboodschap die ontstaan ​​kunnen als volgt worden samengevat

Interessant, Bowling betwijfelde of derden aanbieders, zoals RiminiStreet kon nemen van de speling: “Ik ben niet zeker of het is aangetoond dat deze providers hebben de vaardigheden om de nieuwere oplossingen ondersteunen,” zei hij.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

SAP communicatie ontbrak duidelijkheid. Wat ooit gedacht aan een nieuwe klant enige probleem zal waarschijnlijk van invloed zijn alle SAP-klanten, met uitzondering van die met een cut off van € 30 miljoen in gereduceerde licentievergoedingen plus BusinessOne klanten en mensen met een speciaal noegotiated termen ., de one size fits all argument is niet zo geschikt aanvaard;.. Er zal een aanzienlijke hoeveelheid van de onderhandelingen rond individuele contracten zijn; Zakelijke waarde moet nog worden aangetoond als een rechtvaardiging voor de prijsstijging.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september