Meg Whitman: Moonshot servers zullen datacenter macht en kosten crisis op te lossen

HP’s Moonshot MicroServer bereik zal helpen bij het oplossen ontluikende wereldwijde datacenter ruimte, de kosten en energievraagstukken, volgens Hewlett-Packard CEO Meg Whitman.

HP’s server- en storage moves richten big data en cloud; HP gaat moedig hyperscale met de lancering van nieuwe Moonshot assortiment; HP’s Earth Insights zet big data tech tegen eco bedreigingen

Moonshot servers, die in dichte clusters voor specifieke workloads kunnen worden verpakt, kreeg een ster factureren in Whitman’s keynote op de HP Discover conferentie in Barcelona op dinsdag.

HP probeert te kapitaliseren op veranderende computing-eisen als het breidt haar Moonshot server range, ontworpen om hyperscale computergebruik behoeften aan te pakken.

Whitman genoemde technologie is een belangrijke verschuiving van het type dat slechts eens 10 tot 15 jaar optreedt, gedreven door de wolk, beveiliging, big data en mobiliteit en in de manier waarop technologie wordt verbruikt, geleverd en betaald ondergaan.

Ze zei onderzoek suggereert dat in 2016 ongeveer 75 procent van de IT-omgeving zal worden ingezet in een eigen, beheerd of public cloud.

“Dat gaat bellen voor datacenters die uit te breiden om te passen die schaal,” zei Whitman.

Denken over het datacenter alleen, iedereen in deze zaal weet dat het pad dat we op niet duurzaam is in termen van ruimte, energie en kosten.

Whitman zei een voorzichtige schatting is dat grote wolk en web service providers een installed base van acht tot 10 miljoen nieuwe servers nodig binnen de komende drie jaar. De kosten van het bouwen van deze datacenters zal tussen $ 10 miljard en $ 20 miljard.

“Op een gegeven dag, ‘s werelds berichten een miljard stukken content op Facebook, genereert 200 miljoen tweets en zorgt voor informatie met behulp van camera’s, sensoren, GPS-apparaten en transactiesystemen – en alles gaat naar de cloud”, zei ze.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Als de wolk waren een zelfstandige provincie, zou het nummer vijf in het energieverbruik te geven. China is nummer een, de Verenigde Staten is nummer twee, Rusland is nummer drie, India is nummer vier en de cloud is nummer vijf, en Japan is de zesde.

Datacenters verbruiken ongeveer twee procent van de elektriciteit in de wereld, Whitman vertelde de conferentie publiek.

“Tegen het einde van het decennium datacenter vraag zal stijgen tot meer dan drie procent, tenzij we een efficiëntere technologie. Dit is niet duurzaam. We moeten beter gebruik maken van de elektriciteit die we hebben,” zei ze.

Ze pakte de Moonshot product lijn als HP’s manier van het aanpakken van deze energie, kosten en ruimte kwesties, aandacht voor de rol van het bedrijf in het uitvinden van in de jaren 1980 de servers die de cloud macht van vandaag.

“Moonshot staat voor een werkelijk revolutionaire innovatie. Niemand anders op zich neemt het datacenter dilemma in de manier waarop we zijn,” zei ze.

Gedurende haar 25-minuten durende speech, benadrukte ze het bedrijf de geschiedenis van innovatie en de breedte van zijn producten en diensten.

.. “We zijn even sterk in infrastructuur, software en diensten van beveiliging tot big data We zijn perfect opgeleid omdat uitvinding en innovatie zijn cultuurhistorische waarden voor HP Ze zijn in ons DNA – die voortvloeien helemaal terug naar onze oprichters Bill Hewlett en Dave Packard, “zei Whitman.

Ze zei dat het engagement van de onderneming om te investeren in R & D is zo sterk als ooit. Om dat punt te benadrukken, aangehaald ze voorbeelden van recente innovaties in de opslag, big data analytics, en zei dat het bedrijf zou al snel laten zien hoe het is het overwinnen van de problemen van de snelheid en kwaliteit in 3D-printing.

Whitman zei een kwestie HP werkt is de fundamentele architectuur van de computer, die in 50 jaar weinig is veranderd

“Dit computing-architectuur is gewoon inefficiënt. Negentig procent van de energie die wordt gebruikt in de informatica wordt besteed slechts het verplaatsen van gegevens van een processor om het geheugen te bewaren en weer terug. Het is traag en het verspilt veel geheugen, ‘zei ze.

We gaan het spel te veranderen met twee revolutionaire technologieën aangemaakt door HP Labs: memristor en fotonica, evenals nieuwe big data technologieën gebouwd op de haven platform.

Ze beschreef memristor als een high-performance, low-cost niet-vluchtig geheugen met de potentie om een ​​revolutie gegevensopslag. Photonics maakt gebruik van licht en optische vezels in plaats van elektronen in koperen draden.

“We maken gebruik van micro-schaal lasers op microchips om data signalen om te zetten van elektrische impulsen aan het licht en weer terug. We hebben een solide stappenplan om 6TB een seconde over fotonica interconnects krijgen kreeg. Op dat snelheid die u kunt overbrengen vier dagen ‘van HD-video in één seconde, “zei Whitman.

de website is het bijwonen van de HP Discover conferentie als gast van HP.

verder lezen

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen