Microsoft daagde een FBI National Security Letter, en won

Documenten ontzegeld donderdag door een federale rechtbank in Seattle blijkt dat eind vorig jaar, Microsoft met succes een FBI National Security Letter uitgedaagd.

Google opent meer over FBI verzoeken om persoonlijke info, Google vraagt ​​de VS om spreekverbod op te heffen op de nationale veiligheid verzoeken; het Amerikaanse. overheid lost gag orde op veiligheidsgerelateerde gegevens verzoeken; IBM ontkent assisteren NSA in customer spionage, US Govt, tech bedrijven vestigen: Round 1 om de Govt

NSL laat FBI ambtenaren om verzoeken tot het web en telecommunicatiebedrijven aanvragen rekening informatie te sturen, met de veronderstelling dat de informatie naar een nationale veiligheid onderzoek relevant is.

Het NSL Microsoft kreeg was met betrekking tot een van haar zakelijke klanten en het gezochte elementaire abonnee-informatie, general counsel van Microsoft Brad Smith zei in een blogpost.

In een “veel gestelde vragen” pagina, de zoekgigant legt uit wat er precies gebeurt wanneer een overheidsinstelling of wetshandhaving verzoekt uw persoonlijke of privégegevens.

Net als alle NSL, de ene Microsoft ontving bevatte een spreekverbod dat belet de hoogte zijn van klanten over het verzoek, dat Microsoft aangespoord om gerechtelijke stappen te ondernemen.

Smith merkte een eerdere blog post van december, waar hij had beloofd dat Microsoft zijn klanten zou informeren als enige juridische orders werden ontvangen met betrekking tot hun gegevens.

Hij ging verder

In dit geval is de brief bevatte een non-disclosure bepaling en we zijn verhuisd naar uit te dagen in de rechtbank. We concludeerden dat de non-disclosure bepaling was onrechtmatig en in strijd onze grondwettelijke recht op vrije meningsuiting. Hij deed dit door belemmeren onze praktijk van de kennisgeving van de zakelijke klanten als we juridische orders in verband met hun gegevens te ontvangen.

Nadat we deze uitdaging ingediend bij de federale rechtbank in Seattle, de FBI trok zijn Letter.

Smith zei de overheid aanvragen voor enterprise klantgegevens zijn zeldzaam, maar dat de overwinning was geruststellend voor haar aanpak van het beveiligen van klantgegevens. Toch is de grotere oorlog om openbaarmaking is nog lang niet voorbij.

Lees verder

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze