Microsoft en mobiel: de hoofdpijn die niet weg zal gaan

Microsoft’s Lumia 950 XL. Waarom heeft Microsoft gevonden mobiele zo moeilijk te kraken?

Als een smartphone leverancier schikt om anti-encryptie wetten, daar geen gebruik van; Waarom is het tijd om Twitter terug te geven aan de gemeenschap, Business, tech leiders uitdaging: Het vinden van innovatie die zaken; Amazon’s 2016: Vijf belangrijke cloud, e-commerce vragen; tech voorspellingen 2016: 4 zakelijke trends om naar te kijken; de 5 trends die zaken tech schommelde in 2015; de toestand van enterprise software: 5 lessen; Hoe TV-apps op het punt om het kleine scherm remake en ontketenen een nieuwe landroof

Toch pijnlijker nieuws voor Microsoft’s smartphone inspanningen vorige week werd onthuld dat het bedrijf de telefoon inkomsten heeft gestort met $ 1,2 miljard, de verkoop van zes miljoen minder Lumias in haar laatste financiële kwartaal dan het deed een jaar geleden.

Microsoft verkocht 4,5 miljoen Lumias in zijn tweede financiële kwartaal, het genereren van ongeveer $ 1,1 miljard aan inkomsten – een dramatische daling van de 10,5 miljoen handsets en bijna $ 2,3 miljard in de inkomsten van een jaar geleden.

Het is niet het einde van het slechte nieuws, hetzij als Microsoft’s CFO Amy Hood zei dat het dezelfde daling is waarschijnlijk te gebeuren in de komende kwartaal. In het derde kwartaal van vorig jaar Microsoft’s telefoon omzet kwam uit op bijna $ 1,4 miljard, op de rug van 8,6 miljoen smartphones verkocht – dus dat betekent dat we waarschijnlijk dat druppel om ergens in de buurt van $ 700 miljoen in plaats daarvan (en vermoedelijk ongeveer 4,3 miljoen handsets) te zien.

Als dat tempo van de daling houdt, zal de telefoon bedrijf Microsoft’s al snel niets meer dan een afronding fout zijn als het gaat om de inkomsten.

Tal van mensen zijn nu het schrijven van hun doodsbrieven voor Lumia. En het is zeker moeilijk om te zien waar Microsoft kan gaan vanaf hier.

Een optie is om Lumia houden (misschien omgedoopt tot oppervlakte) gaan om dezelfde redenen dat Google Nexus heeft – als een manier van het tonen consumenten en fabrikanten de mogelijkheden van de software. Het probleem voor Microsoft is dat consumenten niet geïnteresseerd zijn en noch zijn de fabrikanten niet meer.

Dat betekent niet dat het Microsoft kan niet hardware bouwen: Surface blijft groeien en Hood zei dat waarschijnlijk na de lancering van de Surface Book and Surface Pro 4 van de tablet-PC-apparaat aanhoudende dynamiek en groei te zien als Surface Book beschikbaar komt in meer landen.

Microsoft’s Lumia en Surface inkomsten. Bron: Microsoft bedrijf filings.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Sterker nog, als ik een tijdje terug voorspelde, Surface omzet is inmiddels ingehaald Microsoft’s telefoon inkomsten (zie grafiek hierboven), dat is een opmerkelijke switch, gezien het feit dat Surface werd gebouwd vanaf nul en Lumia had lange smartphone erfgoed van Nokia’s om op te bouwen.

Twee jaar geleden Microsoft dacht dat mobiele was zodanig een belangrijke leemte in de strategie die de moeite waard om $ 5,4 miljard euro op te vullen door het kopen van handset zakelijke Nokia’s is was (later nam een ​​$ 5,7 miljard te schrijven op dat). Mobile is waar de groei, het is waar de toepassingen worden verbruikt, het is waar de gegevens worden gecreëerd.

Natuurlijk zijn er nog tal van pc’s die er nog steeds (met name in het bedrijfsleven), maar de vaart ligt volledig bij mobiel. En ja, Microsoft snel opbouwen van zijn cloud computing-infrastructuur bedrijf, zoals Mary Jo Foley wijst er elders op de website, wat betekent dat Microsoft op zijn minst indirect profiteert van de groei van mobiele die veel behoefte aan cloud opslag en verwerking genereert.

Maar hoeveel van een probleem is het gebrek aan een geloofwaardige mobiele aanbod, in termen van haar eigen telefoons draaien op zijn eigen besturingssysteem, om de bredere strategie? Microsoft heeft gezegd dat het zal blijven doen telefoons: misschien Continuum zullen sommige zakelijke gebruikers aan te moedigen om het geloof te houden. Misschien verloop van tijd zal Windows 10 en Surface doen wat Windows Phone en Lumia kon niet.

Zal Microsoft nog een tilt naar mobiele, of zal het toegeven dat Android en iOS zijn nu uncatcheable en ontslag zich tot het aanbieden van diensten op de top van hen? Wat betekent dat in de cloud-eerste mobiele-first toekomst? Rijden op een ander bedrijf het besturingssysteem is een optie, en Microsoft is met behulp van deze aanpak, maar betekent dit dat uw service is nooit de defaul keuze, maar slechts één van de vele.

Het is duidelijk dat het kopen van Nokia’s toestellen bedrijf niet mobiel hoofdpijn Microsoft’s op te lossen. Maar dat betekent niet dat de hoofdpijn is verdwenen.

de website Monday Morning Opener is onze opening salvo voor de week in tech. Als wereldwijde site, dit redactionele publiceert op maandag om 08:00 CET in Sydney, Australië, dat is 18:00 Eastern Time op zondag in de Verenigde Staten. Het is geschreven door een lid van de wereldwijde redactie van de website, die is samengesteld uit ons lood redacteuren in Azië, Australië, Europa en de Verenigde Staten.

Eerder op de maandag ochtend Opener

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september