Microsoft vs Google: Geboorte van een nieuwe wereld

Als er een prijs voor de waarheid in corporate communicatie was, zou Microsoft’s blog post waarin de huidige Europese antitrust-klacht tegen Google de eerste plaats voor de eeuwigheid te winnen voor één enkele regel: ‘Zo, natuurlijk, zal sommigen die zullen wijzen op de ironie in het depot van vandaag “.

Alleen al de bravoure van de klacht, waarin verschillende claims over Google’s zakelijke praktijken in Europa en Amerika schetst, is een wonder op zich. Het volgt op vergelijkbare maatregelen in de VS, waar Microsoft al heeft afgestoken in te antitrust onderzoek naar Google – en meer in het hilarisch, decennia van woeste juridische stappen tegen Microsoft door, nou ja, bijna iedereen met een wetgevende macht.

Voor degenen onder ons die zijn volgende Microsoft sinds de vroege jaren 1980, is dit een moment waardig Monty Python om te koesteren. Het is net als de Romeinen klagen dat de Visigoten niet volgden de beste praktijken op de gezondheid en veiligheid als ze over de stadsmuren gegoten in AD 410.

Maar achter de adembenemende volte-face ligt een diepe toelating impliciet in de nieuwe houding van Microsoft: als zij beweert monopolies zijn slecht, dan is Microsoft erkent het niet langer heeft veel kans van het creëren of het behoud van één.

Deze openlijke acties van Microsoft te geven dat zij de strijd om zich te doen gelden door middel van rauwe macht op de markt heeft verloren, en het is niet zeker dat u dit doen door middel van technologie. Alleen wetgeving ligt tussen de huidige positie en capitulatie: als je een mijlpaal moment in de geschiedenis van het wilt, markeren vandaag ook.

Het blijkt, misschien verrassend, dat Microsoft heeft een punt.

Er moet sterk wettelijk toezicht worden over monopolies en Google kwalificeert zeker. Bovendien is in dit geval het vakgebied uniek nuttig zijn. “Do not be evil” is een prachtig mantra, maar er zijn veel tekenen die intern, Google is chaotisch en niet in staat van het opleggen van een enkel beleid – met inbegrip van heiligheid – over zijn rijk.

Dit laat Google open voor verlegenheid, zoals de malafide code die Wi-Fi data snaffled over de hele wereld, en de Buzz privacy farrago: er zullen nog vele andere ongelukkigheden in haar commerciële relaties die we niet kunnen zien, verborgen omdat ze achter het normen van corporate geheimhouding. Dat is de legitieme jachtgebied van de regelgevende instanties.

Het bedrijf moet van harte welkom en werken nauw samen met de toezichthouders, en hoe eerder die relatie begint, hoe meer controle Google zal behouden en hoe beter de argumenten tegen aanspraken zoals Microsoft zal zijn. En hoe gezonder het bedrijf de interne cultuur zal worden.

Natuurlijk, deze route heeft zijn eigen gevaren, haar eigen weg ten verderve, maar in veel opzichten Google ontwikkelt zich tot het soort van zelf-financiering van de openbare dienst die het beste past bij de politiek en economie van de komende 50 jaar. Bij wijze van experiment in al onze futures, als een nieuw model waar de rijken en bedrijven vrijwillig te betalen voor de rest van ons, het is moeilijk te verslaan.

Microsoft’s te verplaatsen is niet alleen om de overdracht van de macht tussen twee reuzen-technologie waarop de informatie van de wereld hangt.

Het is veel belangrijker dan dat.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen