Microsoft werkt aan verenigen verder zijn Windows en Windows Phone-platforms

Het is niet zo verrassend, maar het is goed om te weten: Microsoft is actief bewegen in de richting van het maken van zijn Windows Phone apps beschikbaar op Windows, en het Windows 8 / Windows RT apps op Windows Phone.

Volgens een nieuwe baan bericht op de Microsoft-website carrières – dankzij @ Windows4Live en WMPowerUser.com voor de vondst – Microsoft is op zoek naar een software development engineer in de test (SDET) om te helpen maken dit mogelijk.

Vanuit de 7 februari Windows Phone team vacature

Ben je enthousiast over Windows Phone? Ben je gepassioneerd over het leveren van de best mogelijke ervaring om de gemeenschap van ontwikkelaars? Wilt u de code te schrijven voor Windows Store apps zou gewoon werken aan de Windows Phone en vice versa? Als dat zo is, dan is dit de functie voor jou!

(Let op; Windows Store apps zijn Metro-stijl apps, voor degenen die nog steeds gedwarsboomd door Microsoft naamgeving.)

“We zijn op zoek naar een zeer gemotiveerde en technisch sterk SDET te helpen ons team bij elkaar brengen van de Windows Store en Phone ontwikkeling platforms,” ​​de taak paal voortgezet. Om dit te realiseren, Microsoft is “te brengen (ing) een groot deel van de WinRT API (application programming interface) oppervlak en the.NET Windows Store profiel aan de telefoon,” aldus de vacature te plaatsen; “. U werkt nauw samen met de ontwikkelaar en PM (product programmamanager) tegenhangers van de technische uitdagingen van het brengen van een platform gebouwd voor desktops en tablets op de telefoon form factor op te lossen, “de vacature vermeld.

Momenteel heeft Microsoft niet toe dat Windows Phone apps in de Windows Store te worden verkocht zonder wijziging. Er zijn meer dan 150.000 Windows Phone apps in de Windows Phone Store op dit moment. Microsoft functionarissen hebben niet gezegd officieel hoeveel Windows apps in de Windows Store, maar het wordt verondersteld te zijn, aanzienlijk minder, (ondanks de toevallige executive beloften van het tegendeel).

Microsoft ambtenaren hebben aangedrongen er een aanzienlijke hoeveelheid code hergebruik mogelijk voor ontwikkelaars die hebben gebouwd voor Windows Phone en willen hun apps Windows 8 / Windows RT bewegen – en vice versa. Sommige ontwikkelaars hebben gezegd dat ze hebben gevonden dat dit waar is, anderen beweren dat er meer werk moet worden gedaan dan ze bij het verplaatsen van het ene platform naar het andere te verwachten.

Volgens Microsoft ambtenaren, de ontwikkelaar platform voor Windows Phone 8, die worden aangedreven door ARM-processoren en Windows RT – de versie van Windows die draait op ARM-processoren – is “vergelijkbaar.” Maar het is niet precies hetzelfde. De twee besturingssystemen (Windows Phone en Windows 8 / Windows RT) “niet verenigd runtimes en application programming interfaces blootgesteld,” ambtenaren vorig jaar erkend.

De verhuizing naar beide sets van apps naar elkaar draaien op de twee platforms past in de overkoepelende doelstelling van Microsoft om de Windows 8 / Windows RT en Windows Phone code bases en ontwikkelaar platforms bij elkaar te brengen. Microsoft maakte vooruitgang in de richting van dit doel in 2012, maar voor nu, de Windows 8, Windows RT en Windows Phone-platforms zijn niet identiek. De Windows Phone 8-besturingssysteem bevat de Windows NT-kern, echter.

Ik zou denken, Windows Blue, de golf van de volgende generatie Windows en Windows Phone-platform releases, kan de sleutel tot de overgang naar een gemeenschappelijk Windows Phone en Windows 8 / Windows RT Store ervaring. Volgens bronnen zal Microsoft het maken; een aantal wijzigingen aan de API en kernel-niveau naar Windows als onderdeel van de Blue vrijlating, die zo spoedig mogelijk te komen als deze zomer / herfst, als de geruchten hebben gelijk.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset