Mijn grootvader: Business Analytics in oorlogstijd, 1942

Noot van de redactie: Dit is voor het eerst gepubliceerd in december 2011. We doen dit herpublicatie op de 70e verjaardag van de D-Day landingen.

In mei van dit jaar, mijn grootvader van moederszijde, Sidney Esikoff, overleed. Hij was 91 jaar oud. Hij zou zijn 92 aan het einde van de maand.

Ik wilde in de tijd om te schrijven over hem, en de invloed die hij had op mijn leven. Maar ik was ook verwoest en emotioneel uitgeput om te gaan.

Ja, Sid had een lang en gelukkig leven, maar hij was erg van ons gezin leider, en het was een moeilijke zaak om eens na te denken over, laat staan ​​te brengen in een artikel.

En zo verzameld als ik was, omdat hij een aantal jaren uit Alzheimers ziek en verslechterende was geweest, de impact was nog steeds enorm. Ik kon mezelf er niet toe brengen om het te doen.

Bij zijn diensten geleverd ik zijn grafrede, en ik kon nauwelijks dat doen zonder naar beneden te breken in tranen.

Nu, zes maanden na zijn dood en op de 70e verjaardag van de aanval op Pearl Harbor, die het land en zijn bondgenoten gooiden tot een wereldwijde strijd tegen de tirannieke agressie door de nazi’s, Italiaanse en Spaanse fascisme en Japanse imperialisme, heb ik eindelijk de motivatie en de middelen om te praten over hem en wat hij heeft gedaan voor ons land.

Mijn interesse in de deelname van mijn grootvader in de oorlog begon toen ik nog heel jong was, toen hij gebruikt om me te vertellen verhalen over gaan in bombardementen op B-24 bevrijders, terwijl gestationeerd in Italië.

Hij vertelde me dat hij geen piloot of een Bombardier, maar hij wanhopig wilde een. Zijn gezichtsvermogen was blijkbaar niet goed genoeg en hij werd ook niet beschouwd als goed genoeg fysieke materiaal.

Maar hij was nog steeds een officier, een kapitein. Toen hij uit de dienst ontslagen in 1946, verliet hij als een Major. Hij had me uitgelegd dat hij betrokken was bij US Army Air Forces als een “statisticus” in het Middellandse-Zeegebied theater, gevestigd in Italië, en ze verzamelde allerlei rapporten en dingen over vrijwel alles wat de Air Forces deed, uit bom raming van de schade aan vliegtuig vervangingen en dood tol eisen en munitie aanbod.

Hij vertelde me ook dat terug in de vroege jaren 1940, was hij een van de eerste mensen die “computers” gemaakt door IBM gebruiken, hoewel ze computers eigenlijk niet genoemd werden vervolgens. Ze waren “Tablulating apparatuur” die werden geautomatiseerde rekenmachines en rudimentaire gegevensverwerkende apparatuur die ponskaart lezers gebruikt voor het verzamelen van informatie.

Er waren weinig mensen in mijn familie die hij eigenlijk sprak over wat hij deed in die tijd – de oorlog was een ongemakkelijk onderwerp voor hem. Op de weinige keren ging hij op zending met de bombardementen groepen, zei hij dat hij zo bang dat hij letterlijk plaste in zijn broek was.

We hebben niet echt over praten heel veel als ik ouder werd ook niet. Ik wist dat hij trots op mijn prestaties als schrijver en als een informatie-technologie professionele was, en we af en toe gesproken over onze visie op de wereld en dergelijke. Zijn herinneringen aan de oorlog zou komen, maar dat hij het gesprek zou stilgelegd snel genoeg.

Grads Tech Gift Guide: voordat ze naar buiten in de koude, wrede wereld …; Gadget Gifts for Dad: Haal de oude man wat hij wil – toys

“Zo veel jonge jongens stierven, dat ik de tel kwijt, ‘gebruikte hij om me te vertellen. En dan zouden we overgaan tot het over de Yankees, George Steinbrenner of Star Trek, die hij me voorgesteld aan vele, vele jaren geleden.

Tijdens de week mijn opa overleed, ik kreeg de volgende foto door mijn tante. Het intrigeerde me.

Als je op de foto kunt u het opblazen tot volledige resolutie. Sid is de jonge man direct achter de eerste officier in de eerste rij aan de linkerkant.

Ik herinnerde me hoe Sid me verteld dat hij “gegaan naar Harvard,” maar het was niet als een gewone undergraduate. Voordat hij wierf, had hij een aantal cursussen aan de NYU voor een paar jaar geduurd en was verantwoordelijk voor de boekhouding en de fabriek floormanager voor bont en dier van zijn vader verbergt tanning bedrijf in Brooklyn.

Lees ook: Statistische controle in de Army Air Forces (140 pagina’s, PDF)

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Maar hij eigenlijk nooit klaar met school en studeerde per se. Ik zou de details van dat leren later, en hoe deze dingen veranderd.

Een deel van me vraagt ​​zich af of hij ging naar de oorlog naar de heck uit zijn vaders bedrijf, dat een behoorlijk walgelijk manier om geld te verdienen was te krijgen. Maar ik dwaal af.

In ieder geval, kort na Sid overleed, vroeg ik mijn moeder om zijn militaire gegevens vorderen van de Amerikaanse regering, omdat ik oprecht geïnteresseerd in wat hij deed was. En ik ook begonnen met het onderzoek naar wat dit voor de Statistiek School aan Harvard eigenlijk was.

Enkele maanden later kreeg ik weer een enorme pakket terug van het National Personnel Records Center in St. Louis. Ik verwachtte niet een data dump die groot of helemaal niets, want ik werd verteld door andere oorlog dierenartsen die in de jaren 1970, vele militaire verslagen werden vernietigd in een brand. Ik was verbaasd door de hoeveelheid informatie die het leger eigenlijk op hem gehad.

Wat ik geleerd tussen mijn eigen onderzoek en uit de administratie van Sid’s verbaasde me.

Op 6 maart 1942, 22-jarige, pas getrouwd Sid ingelijfd bij het leger. Op zijn papierwerk, merkt hij dat hij drie jaar van de boekhoudkundige cursussen, wat scheikunde klassen, en 400 uur opleiding aan boord van vliegtuigen instrumentatie had genomen.

Vliegtuigen waren natuurlijk een grote passie van hem.

Enige tijd na de basisopleiding, in juni 1942, zijn ingediend papierwerk voor de officier kandidaat-scholen geeft aan dat hij aangevraagd voor de opleiding als een meteoroloog, maar werd gevraagd om zijn college transcript te leggen en te controleren of hij bepaalde opleidingen had voltooid.

Helaas, nam hij nooit zijn eindexamen op NYU en kon niet aantonen wat nodig was. Zo werd hij uit dat programma afgewezen.

In september 1942, vroeg hij een andere officier kandidatuur positie: Statistieken, na blijkbaar het voltooien van een acht weken durende cursus aan de Harvard Business School. Zijn demonstratie van de wiskunde en boekhoudkundige vaardigheid heb hem uiteraard in de voordeur.

Dus wat was deze school op Harvard?

Kort na de aanval december op Pearl Harbor in 1941, en met het besef dat onze betrokkenheid bij de oorlog was het punt om big time escaleren, was het duidelijk aan de Luchtmacht van het leger dat ze nodig hadden een soort van gestandaardiseerde methode voor het verzamelen en analyseren van gegevens en genereren verschillende soorten rapporten.

Daartoe creëerden ze wat werd verwezen naar de US Army Air Forces Statistische Controle Division, die ongeveer 6.000 mensen die in het buitenland werden ingezet, en ongeveer 12.000 mensen stateside ingezet die vooral bezig waren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In deze statistische controle-eenheden, die werden vastgemaakt aan gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers eskaders, slechts een klein deel werd officier materiaal. Meer dan 3.000 kandidaten officier ging door een intensief trainingsprogramma aan de Harvard Business School.

Dit programma is speciaal op maat gemaakt voor de taak van het aanzwengelen van de voorlopers van wat we Business Analytics of Business Intelligence experts in de computerindustrie vandaag bellen.

Mijn grootvader was een volslagen whizzkid met cijfers en werd een succesvol commercieel en residentieel vastgoed ontwikkelaar later in het leven. Nu weet ik hoe hij aangescherpt zijn vaardigheden.

Sommige van de mensen die ging door de Harvard training school, hetzij als afgestudeerden of instructeurs zijn erg beroemd. Eugene M. Zuckert, die uiteindelijk de zevende secretaris van de Air Force, was een instructeur daar.

Robert McNamara was de jongste docent op de school, en leerde terwijl hij de rang van kapitein was.

McNamara zelf later werd een deel van een groep van business process experts van de Ford Motor Company genaamd de “Whiz Kids” en de toenmalige voorzitter van de Ford-bedrijf zelf.

Na Ford, McNamara vormde een ander “Whiz Kids” groep tijdens de Kennedy Administration, waar hij werd achtste minister van Defensie.

Een aantal van deze leden ging door hetzelfde programma als mijn opa, zoals William Kaufmann, een zeer bekende nucleaire defensie strateeg die de Kennedy-tijdperk en moderne nucleaire oorlogsvoering principes van Counterforce ontwikkeld.

Heeft u uw belastingen gedaan door H & R Block? Je hebt de US Army Air Forces Statistische School kreeg te danken, want Henry W. Bloch ging door precies dezelfde opleiding als Sid.

Sid heeft geen Nazi’s niet doden met geweren of in de hand-to-hand combat, en terwijl hij was ingericht voor het theater van de oorlog nam hij deel aan, zoals de luchtaanvallen tijdens Operatie Tidal Wave, werd hij nooit de piloot of de navigator of bombardier streefde hij naar zijn.

Maar dat betekent niet dat zijn bijdragen en die van de andere statistische controle officieren diende hij te maken kreeg was niet uiterst belangrijk. Zonder analyse van de gegevens die zijn verzameld, zou het totaal onmogelijk zijn geweest om de oorlog te coördineren.

Mijn Popi was een Wartime Business Analytics expert. Een Kid Whiz. En ik ben trots op hem voor.

Heeft een van uw familieleden in te dienen statistische controle tijdens de Tweede Wereldoorlog 2? Praat terug en laat me weten.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september