Minding de weinig bekende valkuilen van het lekken van gegevens

Lekken van gegevens als gevolg van verloren of gestolen laptops is iets wat de meesten van ons zijn vertrouwd met. Even vaak voor, maar minder over gesproken, is het lekken van gegevens die afkomstig is van misplaatste opslagmedia zoals USB flash drives en draagbare harde schijven.

Natuurlijk, organisaties zijn zeker niet hulpeloos als het gaat om de bescherming van gegevens. Bedrijven kunnen zich gemakkelijk verdedigen op dit front met zeer betaalbare software-encryptie aanbiedingen zoals BitLocker To Go – zowel de Enterprise en Ultimate versies voor Windows – of de open source TrueCrypt encryptiesoftware. Sommige USB flash drives ook voorgeladen geleverd met eigen software programma om gegevens te coderen.

Ik vroeg Resham Ganglani, business development director van Halodata International, een bedrijf dat is gespecialiseerd in data loss prevention (DLP), over zijn gedachten met betrekking tot software-encryptie.

“Software encryptie is definitief beter dan geen encryptie,” toegegeven Ganglani per e-mail bericht.

Maar terwijl het aan te bevelen voor persoonlijk gebruik, ontmoedigd hij het gebruik van software-gebaseerde encryptie voor bedrijven. “[Software encryptie] is te traag, afhankelijk van de geïnstalleerde software en in sommige gevallen, gemakkelijk te kraken. Ik zou zeker niet aanraden voor zakelijk gebruik.”

Een alternatief voor softwareencryptie zou het gebruik van draagbare opslagmedia met hardware encryptie gebakken zijn. Veel van deze inrichtingen voeren hun gegevens mangling transparant informatie op hen wordt gekopieerd, vaak waarin hardware biometrische of PIN authenticatie zonder een te gebruiken hosten computer.The gebruik van hardware-encryptie laat geen mogelijkheid van het verlaten van bestanden onbeschermd per ongeluk, of het hebben van werknemers overslaan van de software-encryptie proces bij in een haast.

Natuurlijk zijn deze wel komen tegen een hogere prijs in vergelijking met onbeveiligde draagbare opslagmedia.

Volgens Ganglani, de nieuwe; Wet Bescherming Persoonsgegevens in Singapore, met betrekking tot de gegevens van de consument en de toegenomen behoefte aan internationale naleving door multinationale ondernemingen (MNO’s): de dagen van de standaard draagbare opslagmedia kunnen worden genummerd.

Persoonlijk, mijn zorg betreft de robuustheid van hardware versleutelde opslagapparaten, hoewel apparaten gewapend met valse of verkeerd geïmplementeerd hardware-encryptie niet langer lijkt een probleem te zijn. Als zodanig is het waarschijnlijk zinvol om ofwel hebben ze onafhankelijk geverifieerd, of kijk naar wat de overheid en multinationals koopt in.

Hoe dan ook, het gebruik van draagbare opslagmedia is slechts een façade van het lekken van gegevens bescherming kwestie, zei Ganglani. Hij merkte op: “Ik denk dat bedrijven moeten investeren in een goede DLP-oplossing die de DLP probleem oplost, maar ook investeren in draagbare, hardware-versleutelde apparaten om zo de efficiëntie en productiviteit, maar niet ten koste gaat van de veiligheid te verhogen.”

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip