Mozilla wil HTTP-sites betreuren te dwingen verhuizing naar web te beveiligen

Als Mozilla haar zin krijgt, het internet zal binnenkort worden in tweeën gescheurd. Een website zal de volledige functionaliteit en over HTTPS worden geleverd, en de andere, niet-beveiligde webpagina, zal langzaam afnemen in het nut ervan.

Toch zal Mozilla niet in staat zijn om deze toestand te bereiken op zijn eigen, en zei dat het zal nemen van zijn ideeën om de W3C WebAppSec Working Group.

Honderden die-hard Apple fans opgesteld in de regen naar een van de nieuwe iPhones, gelanceerd op vrijdagochtend te verkrijgen – hoewel aanzienlijk minder daagden dan voor de iPhone 6 lancering.

“Aangezien het doel van deze inspanning is om een ​​boodschap aan de webontwikkelaar gemeenschap die ze nodig hebben veilig te sturen, zal ons werk hier het meest effectief zijn als gecoördineerd op het web community”, zegt Firefox security lood Richard Barnes in een blogpost.

Volgens Barnes, Mozilla is van plan om een ​​datum waarna nieuwe functies zijn alleen beschikbaar voor HTTPS-sites te stellen, en vervolgens geleidelijk uitfaseren browser beschikt voor HTTP-sites.

“Bijvoorbeeld, zou één definitie van ‘nieuw’ zijn ‘functies die niet kunnen worden polyfilled'”, aldus Barnes.

“Dat zou toelaten dingen zoals CSS en andere rendering functies die nog steeds worden gebruikt door onveilige websites, omdat de pagina effecten op zijn eigen (bijvoorbeeld met behulp van ). Maar het zou nog steeds beperken kwalitatief nieuwe functies, zoals toegang tot kunt tekenen nieuwe hardware mogelijkheden. ”

Barnes zei dat het verwijderen van bestaande functies ter breuk zou veroorzaken, en een evenwicht zou moeten worden bepaald tussen veiligheid en web compatibiliteit.

We zijn ook al gezien zachtere beperkingen die aan functies kunnen worden geplaatst bij gebruik van niet-beveiligde sites, “zei hij.” Bijvoorbeeld, Firefox al hardnekkige toestemmingen voor camera en microfoon toegang voorkomt wanneer aangeroepen vanuit een niet-beveiligde website.

“Er zijn ook enkele voorstellen om het toepassingsgebied van onbeveiligde cookies beperkt geweest.”

Vorige maand, Firefox moest een oplossing voor haar opportunistische versleuteling af te geven nadat men ontdekte dat SSL-certificering verificatie kan worden omzeild via header manipulatie.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Lees verder