Mt. Ganaarx Bitcoin beleggers stem woede na de schuldeisers te voldoen

Investeerders uit mislukte Japanse Bitcoin uitwisseling, Mt. Ganaarx, zijn woedend na de eerste vergadering van schuldeisers woensdag in Tokio, waar de vragen onbeantwoord blijven over het verlies van ongeveer US $ 500 miljoen ter waarde van Bitcoins.

Een groep van meer dan 100 investeerders waren aanwezig bij de rechtbank vergadering quiz; Mt. Ganaarx CEO Mark Karpeles, ongeveer, hoe de digitale munt zou kunnen verloren zijn gegaan. “Ze zijn erg voorzichtig over het geven van de informatie in dit stadium, zo lijkt het,” Tokyo-gebaseerde IT-ingenieur Kim Nilsson vertelde AFP. “We hadden gehoopt op meer, natuurlijk.

Overheden moeten een lichte aanraking aanpak bij het reguleren van virtuele valuta’s vast te stellen en in plaats daarvan laat de technologie te helpen beschermen belangen van de consument, zegt Singapore gevestigde Bitcoin broker, Coin Republiek.

Kolin Burges, een investeerder uit Londen, uitgedrukt woede over het gebrek aan transparantie met betrekking tot de ontbrekende Bitcoins: “Ik voelde dat ze niet geven de antwoorden die ze moeten doen.”

Karpeles en een door de rechtbank aangewezen advocaat toezicht; Mt. Gox faillissement; procedures waren niet in staat om een ​​duidelijke uitleg over wat er met de te verstrekken; beleggers geld. Zodra een toonaangevende online uitwisseling, de verwerking ongeveer 80 procent van de Bitcoin transacties wereldwijd; Mt. Ganaarx bevroor alle rekeningen en luiken in februari, na jaren van niet-ontdekte lekken dat resulteerde in de diefstal van 750.000 klant-eigendom Bitcoin, evenals de uitwisseling van de boetiek van ruwweg 100.000 munten. In totaal zijn naar schatting US $ 500 miljoen werd verloren. Systeem ontwerpfouten, hackers, en een slechte boekhoudkundige praktijken werden beschuldigd van de enorme financiële verlies.

Karpeles later bleek dat de onderneming had rond 202.000 Bitcoins nog in haar bezit, ongeveer 200.000 van die was in “bepaalde oud-format portemonnee” gehouden en had de diefstal ontsnapt hersteld. De CEO in april had, weigerde om te reizen naar de Verenigde Staten, om te vragen over de financiële verliezen te beantwoorden.

Investor Toshiya Takahashi vertelde AFP: “De [schuldeisers] bijeenkomst was bedoeld om het faillissement proces zelf te bespreken en ze gescheiden dat van wat er gebeurde met Bitcoin Wat mensen wilden weten was wat er gebeurd is en waarom.”.

Karpeles heeft naar verluidt geweigerd om te reizen naar de Verenigde Staten, waar hij werd gevraagd om te verschijnen voor ondervraging in verband met de instorting MtGox’s. Er zijn gesprekken in Japan voor een strafrechtelijk onderzoek geweest.

De volgende vergadering van schuldeisers is gepland op 26 november.

De Europese Bankautoriteit (EBA) heeft onlangs; aanbevolen financiële instellingen te vermijden Bitcoin; totdat regulerende systemen op hun plaats werden gezet. Een document opgesteld door de EBA voor het adres aan het Europees Parlement en de Europese Commissie geeft de mening van de toezichthoudende instantie (.PDF) op virtuele valuta zoals Bitcoin, litecoin en Peercoin.

Ondanks de schijnbare risico’s, IT-leveranciers zoals: Dell en, Apple, in de afgelopen maand hebben de valuta en Bitcoin apps op haar online winkels geaccepteerd en App Store, respectievelijk.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld