Mt. slachtoffers ganaarx opgejaagd door hackers op zoek naar contant geld in

Investeerders uit de mislukte Mt. Ganaarx platform zijn het doelwit van oplichters op de staart van een nieuwe Exchange gelanceerd om te helpen bij het herstel van de verloren Bitcoin.

Zoals gemeld door The Register heeft beveiligingsoplossingen provider Cyren onlangs gespot een nieuwe phishing-campagne speciaal op maat gemaakt voor gebruik tegen de voormalige investeerders op de Mt. Ganaarx Bitcoin handelspost.

In 2014, Mt. Ganaarx ingestort zonder waarschuwing, beweren dat het bedrijf de virtuele valuta voorraad en investeerder fondsen – voor een bedrag van 650.000 Bitcoin – was gestolen door cyberattackers.

Bepaalde delen van het verhaal niet kloppen, en na het indienen van het bedrijf om een ​​faillissementsprocedure in Japan en de Verenigde Staten, het bedrijf voormalige CEO Mark Karpeles is nu een onderzoek wegens fraude en verduistering.

Ruim twee jaar later, zal de lancering van een nieuw platform van Kraken en trustee Nobuaki Kobayashi beleggers te helpen herstellen van ten minste een deel van hun vermiste cryptogeld. Echter, kan een frisse phishing campagne ook deze te plaatsen in gevaar.

De nieuwe phishing-aanval heeft voormalig Mt. Ganaarx beleggers in het achterhoofd. De campagne stuurt frauduleuze e-mails, die doen alsof ze een update over de ingediende claims en slachtoffers leiden naar een pagina van Google Docs.

Het document, zoals u mag verwachten, is kwaadaardig – en herbergt een uitvoerbaar bestand, W32 / Trojan5.NRB, die vervolgens downloads, uitvoert en scans om te zoeken naar een lokale Bitcoin portemonnee gekoppeld aan de PC van het slachtoffer.

Als virtuele valuta-winkels worden ontdekt, dan is de malware plundert de cache en stuurt langs de opbrengst aan de operators.

: Veel Mt. Ganaarx beleggers hebben nu geen hoop om hun geld terug te krijgen

Zoals altijd het geval is met phishing-campagnes, moet je altijd voorkomen dat het openen van verdachte e-mails – en nooit te downloaden of klik bijlagen die niet gerenommeerde lijken.

Het onderzoek naar Mt. Ganaarx is nog niet afgerond, maar nu trustee van de onderneming heeft bepaald welke restitutie beweringen geldig zijn, $ 91.000.000 in teruggewonnen activa van de failliete onderneming is te wijten aan worden teruggegeven aan de beleggers.

Dit bedrag is op zich slechts een fractie van de hoeveelheid verloren in 2014, maar na zo’n lange wachttijd en geen zekerheid iets verkrijgen back helemaal niet, is het waarschijnlijk dat beleggers waarderen klauwen ten minste een deel van hun fondsen terug. Ervan uitgaande dat, natuurlijk, ze niet ten prooi vallen aan de laatste ronde van phishing-aanvallen.

Het totale bedrag van het verlies vorderingen bedroeg $ 2.411.412.137.427 door 24.750 schuldeisers ingediend.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer