Much ado about telco deals in NZ

Er is veel zeuren en zeuren over de Nieuw-Zeelandse regering deze week de bevestiging van langdurige speculatie is in gesprek met Telecom en Vodafone over hen de bouw van de $ 300.000.000 Rural Broadband Initiative.

Veel Harping draait om het paar hebberig privé-monopolisten, die we vaak te horen gestraft moeten worden. Ik geef toe, het gruwelijke tweetal hebben stoute jongens in het verleden, maar het probleem is, ze weten wat ze doen, en dat is de reden waarom de regering waarschijnlijk de juiste beslissing heeft genomen.

ICT Minister Steven Joyce maakte dit punt heel duidelijk zichzelf als de opschudding, veel van slechte verliezers, leidde hem naar verdere verklaringen aan de media de verdediging van zijn controversiële beslissing te maken.

De Telecom-Vodafone bod was “aanzienlijk beter dan de alternatieven”, omdat het bood beter uplink snelheid, superieure gegarandeerd grond dekking en mobiele torens die toegestaan ​​voor co-locatie (dat wil zeggen een andere drager, zoals 2degrees, zijn eigen zenders rond Telecom- kon installeren vodafone versnelling), zei Joyce.

Mededingingsbezwaren worden ook aangepakt.

Ik ben duidelijk geweest dat de strikte open access-regels zullen worden opgenomen in een contract, “zei Joyce.” Dit zal een gezonde concurrentie in zowel de landelijke wholesale en retail breedband markten te bevorderen.

Een dergelijke zienswijze wordt bevestigd door Paul Brislen, chief executive van de Telecom Users Association of New Zealand lobbygroep, hoewel hij later vroeg zich af hoe de regels zou kunnen werken.

Brislen zegt dat hij niet ziet Telecom terug te keren naar zijn oude machtspositie, ondanks dat het waarschijnlijk dat de telco een groot deel van het land de breedbandinfrastructuur zal voortbouwen op zoek. Hij gelooft betrokkenheid Telecom en Vodafone moet gehele sector betrokkenheid bij het initiatief trekken.

zegt Brislen

Verder Brislen merkt ook op dat mislukte kanshebbers Woosh Wireless leed problemen met Project Probe, een vroege overheid breedband project. Ondertussen is het een slechte kijken voor de overheid om werk te staatsbedrijven outfit Kordia geven. Woosh en Kordia gevormd Opengate en samen een bod met FX Networks, een glasvezel bedrijf.

Ik zal toevoegen dat de derde mededinger, Torotoro Waea, een Maori-organisatie, was er weinig bekend totdat het zijn bod bedacht.

Dus, door het plukken van ervaren en deskundige partners, de Nieuw-Zeelandse regering speelt kluis met geld van de belastingbetaler. Het is ook aan de orde van de geldige bezorgdheid over de concurrentie en open toegang.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’