NBN Co test LTE 3.5GHz

In een eerste ter wereld – door noodzaak – NBN Co heeft het gebruik van LTE TDD in de 3,5 GHz spectrum band uitgeprobeerd.

NBN Co’s fixed-wireless netwerk is tot nu toe ingezet in de 2,3 GHz spectrum band met behulp van het spectrum verworven van Austar.

In 2014, de Australische overheid geïdentificeerd die NBN Co ontbrak het spectrum in de buitenste metro gebieden om een ​​verwachte 80.000 gebouwen in heel Australië bedienen. Als gevolg hiervan, Communicatie Minister Malcolm Turnbull gaf een ministeriële verklaring in augustus het aanbieden van de 3,5GHz-band voor de vaste-draadloze netwerk.

De 3.5GHz spectrum band was niet elders gebruikt voor LTE-implementaties, aldus Ericsson Australië en Nieuw-Zeeland hoofd Hakan Eriksson, voorafgaand aan het NBN Co beginnen testen in december.

Volgens rapporten, heeft NBN Co licenties verkregen in ongeveer 41 locaties in de buitenste stedelijke gebieden van Brisbane, Sydney en Melbourne, maar het bedrijf zei op zondag dat slechts twee locaties werden gebruikt voor de eerste proef.

Het bedrijf gebruikt 20MHz van het spectrum in de proef, en behaalde de maximale snelheid aangeboden op de vaste draadloze dienst van 50Mbps. NBN Co heeft toegang tot maximaal 200MHz van het spectrum op de band.

De end-user devices werden geleverd door NetComm Wireless.

Eriksson gezegd dat bovenop het gebouw als onderdeel van het proces geïnstalleerde antennes vergelijkbaar met een “honkbalmitt”, dat ontworpen hoewel de 3,5GHz bundel relatief smal, het vastleggen ervan op de antenne wijd die lijn te waarborgen sight tussen de NBN Co toren en de antenne van de lokalen ‘werd gehandhaafd.

Ericsson zei op zondag dat de resultaten waren veelbelovend, en de 3.5GHz TDD LTE ecosysteem moet worden vervroegd om de beschikbaarheid van apparaten die het spectrum gebruik te waarborgen.

Josh Taylor reisde naar Mobile World Congress in Barcelona als gast van Ericsson.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

Mobile World Congress 2016