NBN kondigt FttDP trials over Sydney, Melbourne

Australische National Broadband Network (NBN) bedrijf heeft aangekondigd dat het zal worden het uitvoeren van proeven van fiber-to-the-distributie-point (FttDP) netwerktechnologie begin volgende maand.

Als oplossing voor wat NBN bestempeld als een niche probleem – panden in meer afgelegen gebieden, met lood-ins van tussen de 50 meter en 300 meter, waar het te duur is voor de uitrol van ofwel glasvezel naar het knooppunt (FttN) of fiber to the gebouwen (FTTP) – zij voordraagt ​​FttDP.

FTTP verbindingen kunnen kosten tot AU $ 20.000 tot deze afgelegen terrein te verbinden met lead-in leidingen, NBN zei, met de eigenschappen ook geacht niet genoeg om de satelliet verbindingen te verkrijgen worden geïsoleerd.

De oplossing hiervoor is FttDP, met een VDSL gebaseerde proefperiode van drie maanden om te beginnen in Sydney, Melbourne en andere hoofdsteden in het hele land volgende maand.

NBN CEO Bill Morrow zei dat het bedrijf heeft er alle vertrouwen van de snelheden die over VDSL FttDP en mager vezel kan worden bereikt.

“Als je de twee te combineren … Skinny Fiber natuurlijk in staat is om een ​​kleinere diameter hebben, dus je kunt het krijgen via de kanalen een stuk makkelijker, het is niet zo ingewikkeld, je hoeft niet het kabinet, dat ligt aan de straat, “Morrow zei in een interview met de website.

Het gaat onder de grond, dus er is veel minder civiele werken, en dat is wat ons in staat stelt om goedkoper te doen, en vier weken sneller dan wat doorgaans duurt. Als je dan dit DPU toevoegen … dat elimineert de noodzaak om de meest pijnlijke deel van FTTP, die gaat tussen het voetpad aan de zijkant van het huis te doen.

Morrow voegde eraan toe dat het VDSL box heeft op dit moment de mogelijkheid om snelheden tot 500 Mbps te leveren, maar als het eenmaal is bijgewerkt naar een G.Fast doos, heeft de capaciteit voor 1Gbps – niet dat deze upgrade nodig zal zijn tot de komst van het internet van de dingen, zei hij.

De proef in april zal worden uitgevoerd met behulp van NBN medewerkers.

“Toen we de kandidaten voor deze [proef], op basis van wat we weten van vandaag bestuderen, denken we dat er honderden duizenden huizen die moeten worden bediend door deze technologie versus FttN of FTTP of fixed-wireless,” Morrow vertelde de website.

Dit is een enorme verschuiving in de architectuur in staat zijn om het te nemen naar het volgende niveau.

NBN zei de FttDP netwerk kon beginnen wordt uitgerold in 2017.

Eerder deze week, Morrow zei dat het heeft een jaar geleden dat het bedrijf zich ervan bewust dat FttDP werd steeds dicht bij steeds de meest kosteneffectieve netwerk technologie te implementeren werd. Het kost nu slechts AU $ 400 meer per lokalen dan FttN.

“Als je dit en mager vezels te gebruiken, die twee gaan samen in de straat, dat is wanneer we zien dat kost ongeveer AU $ 2750 [CPP] ruwweg gemiddeld,” Morrow verduidelijkt aan de website.

Zodat AU $ 450 verschil tussen FttN en mager vezel met FttDP is wanneer je die verschillen.

In oktober, NBN signaleerde zijn voornemen om FttDP zetten voor panden die zich bevinden meer dan 1 kilometer van een knooppunt.

“Als er een koperen lus lengte die te ver boven de 25 Mbps vermogen gaat – zo noemen dat ongeveer 1km – dan wat we zouden doen is in de eerste kijkje om te zien of we paren samen kunnen bundelen, omdat dan een betere demping krijg je en een hogere signaal dat je de hogere snelheden geeft “, zei Morrow tijdens de Senaat schattingen.

Als dat niet werkt, dan kunnen we kijken naar de kosten van het daadwerkelijk naar beneden te trekken vezel en met behulp van wat we fiber to the distributiepunt, die nog steeds niet is het nemen van fibre helemaal tot aan het huis te bellen, maar brengt glasvezel dichter bij de naar huis, naar de plaats waar die koperen loop lengte is veel minder.

Morrow legde verder uit dat de nieuw beschikbare “box” wordt gebruikt als een distributiepunt binnen voetpad putten zal worden geïnstalleerd, en zal stroom van de set-top boxes aan de binnenkant van de woningen biedt met breedband.

‘Wat is nieuw, senator, is de dozen die juist nu in de handel verkrijgbaar worden die klein genoeg zijn in de put in het voetpad aan te passen zijn, en dat omgekeerd worden gevoed door het huis om te kunnen dat mogelijk te maken, “zei Morrow in antwoord op een vraag van de voormalige minister van Communicatie Senator Stephen Conroy.

NBN had zich van een full-vezel uitrol na de verkiezing van de Coalitie bewogen, met de huidige multi-technologie mix hengelen tot 38 procent van de bevolking met FttN en vezels naar de kelder te voorzien, gebruik makend van de bestaande koperen leidingen, 34 procent met hybride fiber-coax, 20 procent met FTTP; 5 procent met vaste draadloze en 3 procent met satellietdiensten.

Disclosure: Corinne Reichert reisde naar Brisbane als gast van NBN

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data