NBN ontvangt 576 klachten per maand over FttX trenching

De National Broadband Network (NBN) bedrijf is gebleken dat het ontvangt gemiddeld 576 klachten per maand over het graven over opritten en de natuur strips tijdens het installeren van de high-speed netwerk.

“Een gemiddelde van 576 klachten per maand worden ontvangen over onze-build-gerelateerde graven van sleuven op de natuur strips en over opritten,” NBN gemeld in antwoord op een vraag van de Senaat Ramingen op Notice.

De helft van deze klachten waren tijdens het graven werk, dus sanering niet was voltooid na de NBN werkt nog.

“Dit is een onderdeel van onze reguliere klachtenprocedure en is niet terug naar de RSP gericht.”

De graven proces vindt plaats via ofwel het graven van sleuven of horizontale boring, waarbij de laatste gebruikt om te minimaliseren graven door opritten, NBN toegevoegd in antwoord op een andere vraag op Notice.

“Het NBN is in staat om alle vereiste normen en voorschriften met betrekking voldoen om gebruik te maken van een gerichte horizontale saaie machine. Een combinatie van horizontale boring en graven wordt waarschijnlijk nodig, afhankelijk van de specifieke omstandigheden,” zei hij.

“In de meeste gevallen zal de horizontale boring worden ondernomen om het graven van sleuven door de opritten te voorkomen. Het is niet bedoeld om de netspanning te installeren op privé-eigendom, het verminderen van het risico om particulier eigendom en verzorgd opritten of de tuinen.”

NBN merkte ook op dat de fiber-to-the-node (FttN) netwerk minder verstorend in termen van het opgraven van persoonlijke eigendommen dan fiber to the gebouw zou zijn geweest.

“Bovendien, het elektriciteitsnet afstanden zijn kort, de afstanden voor het graven van sleuven en horizontale boring aanzienlijk te verminderen in vergelijking met de fiber-to-the-premise [s] op te bouwen,” aldus het bedrijf.

In februari, de Australische Telecommunications Industry Ombudsman (TIO) meldde dat klachten over de NBN waren opnieuw voor de december 2015 kwartaal, met een 40,1 procent sprong in de klachten op jaarbasis.

Voor de oktober-december kwartaal werden 2.176 nieuwe NBN-gerelateerde klachten geregistreerd, met klachten over vertragingen in het verbinden met het NBN een stijging van 23,5 procent jaar op jaar.

Klachten over onbruikbaar NBN diensten steeg met 42,6 procent op kwartaalbasis voor internetdiensten, tot 184 klachten en met 47,9 procent op kwartaalbasis voor vaste telefonie, tot 210 klachten.

Deze klachten hadden een hoge mate van wordt opgelost, maar volgens waarnemend ombudsman Diane Carmody.

“De meerderheid van de klachten over onbruikbare NBN diensten gebeurde tijdens de eerste weken van de consumenten die hun diensten van koper naar de NBN en 90 procent verdwenen na de TIO hen terugverwezen naar de telco,” Carmody uitgelegd.

De TIO merkte ook op dat de 40,1 procent stijging in alle NBN klachten was veel lager dan de groei van 128,3 procent in de gebouwen aangesloten op het NBN in dezelfde periode, een opmerking maakte ook terug toen hetzelfde probleem ontstond aan het eind van vorig jaar.

“Terwijl NBN hard werkt om [a] positieve klantervaring voor elk wat wils te bieden, we erkennen dat we niet altijd gelijk krijgen,” een NBN woordvoerder vertelde de website op het moment.

“Het aantal klachten per 100 aansluitingen naar beneden gaat als je de snelle stijging van verbindingen over het afgelopen jaar te overwegen. Aansluitingen op de NBN-netwerk, in vergelijking met dezelfde periode in 2014, groeide 128,3 procent of 413.661 nieuwe actieve huizen en bedrijven, overtreft klacht aantallen aanzienlijk. ”

Eerder in februari had NBN zei de keuze van FttN technologie was niet de oorzaak van klachten van klanten.

NBN CEO Bill Morrow vertelde Senaat schat dat de problemen die tot dusverre in het netwerk uitrol waren simpelweg te wijten aan kinderziektes problemen die inherent zijn aan het inzetten van een nieuw product, hoewel hij voegde eraan toe dat het bedrijf een zaak zou onderzoeken wanneer een gebruiker moest een kuil in geïnstalleerd hun oprit.

Bijgewerkt 13:35 AEST 22 april 2016: Headline verduidelijkt om te stellen dat klachten zijn over alle vaste lijn technologieën die worden gebruikt in de norm NBN.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data