NetApp neemt Akorri: Het bewegen van de virtualisatie-stack

NetApp heeft onlangs aangekondigd dat het verwerven van Akorri, een kleine, maar zeer gewaardeerde leverancier van management oplossingen voor storage-omgevingen gevirtualiseerd. Al met al, dit is nog een ander teken van de toenemende strategische belang van gevirtualiseerde infrastructuur en de noodzaak van bestaande spelers, ongeacht hoe sterk hun posities in hun respectieve silo’s, om extra hulpmiddelen en mogelijkheden te verwerven voor het beheer van een uitgebreide gevirtualiseerde omgeving.

NetApp, terwijl een van de sterkste leveranciers in de opslag-industrie, niet geconfronteerd met enige aanhoudende druk van niet alleen EMC, die VMware bezit en heeft een management software overname binge al jaren, maar ook hernieuwde druk van IBM en HP, die steeds meer koppelverkoop hun gevangene storage aanbod in hun eigen geïntegreerde gevirtualiseerde infrastructuur aanbod. Dit strakkere koppeling van eigen technologie, terwijl niet expliciet disenfranchising externe storage-leveranciers, zal nog steeds draai de schroeven lichtjes en vermindering van het aantal mogelijkheden voor NetApp om samen met hen. Ook Dell, lang beschouwd als de achterblijver in high-end aanwezigheid onderneming, is speedramp haar investment management en het vermogen om geïntegreerde infrastructuur, met inbegrip van zowel de inkoop van storage-technologie en een zeer duidelijk signaal met zijn run op 3Par en recente investeringen in te leveren bedrijven zoals Scalent (zie mijn vorige blog op Dell als een onderneming speler en mijn collega Andrew Reichman’s bespreking van de 3Par overname), die het wil nog verder gaan als leverancier van geïntegreerde infrastructuur.

Vandaar dat de zet van NetApp om extra management mogelijkheden te verwerven. In mijn inschatting, zal deze trend voort te zetten, met de grote storage-leveranciers blijven hun beheer portefeuilles te verrijken, waardoor de complexiteit van het landschap voor I & O-professionals en uiteindelijk resulterend in wisselende allianties en verschuivende marktmacht als een nieuwe constellatie van spelers jockey voor de positie als het beheer voor een steeds meer gevirtualiseerde infrastructuur. Mijn buikgevoel is dat de positie van VMware, samen met Microsoft, als ankers van het sterrenbeeld van de onderneming VM, is veilig, en dan is bijna alles voor het grijpen.

Mijn collega Glenn O’Donnell merkt op dat wat er in het bijzonder gedurfde over deze zet van NetApp is dat Akorri staat voor een uitstapje in het wild en eng wildernis buiten de poorten van de traditionele storage kasteel. NetApp moet evolueren op zijn opslag wortels in een breder speler op de IT-podium. Virtuele infrastructuur, met inbegrip van servers en netwerken, is een groter spel. Dit zou kunnen blijken riskant voor een vendor-laser gericht opslag, maar het is een risico dat moet worden genomen. Akorri is een kleine stap in deze richting, maar een kleine stap met een luide dreun. Vandaag markeert het begin van de opkomst NetApp als meer dan zomaar een tech specialist.

Glenn verwacht verdere expeditionaire veroveringen in het bredere beheer rijk van NetApp. Zijn financieel succes (zie de indrukwekkende 12-maanden voorraad prestatie grafiek) geeft het de diepe zakken om meer te doen – veel meer!

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics