NFC is enkel het kaartje voor bussen van Londen als betalingen gaan contactloze

Forenzen reizen op Londense bussen in staat zal zijn om te betalen voor hun reis met behulp van hun bankkaart van donderdag, na Transport for London (TfL) geïntroduceerd, near-field communication (NFC) technologie op de bussen over het netwerk.

De bussen ‘Oyster card readers, die afhankelijk zijn van radio-frequency identification (RFID) technologie, zijn opgewaardeerd, zodat ze zijn ook compatibel met NFC-technologie. De verhuizing betekent dat mensen die reizen op TfL bussen in Londen niet langer nodig om contant geld of de bovenkant van hun Oyster card gebruiken om te betalen voor hun reis.

Toch heeft de upgrade een tijdje komen geweest: TfL zei in februari 2011 dat alle Londense 8.000 bussen contactloze kaartbetalingen zou aanvaarden, op tijd voor de Olympische Zomerspelen. Het zei ook dat de buis, tram en trein compatibel met contactloze kaarten zou zijn tegen het einde van 2012.

Forenzen kunnen de nieuwe betaalmethode te gebruiken op voorwaarde dat ze een contactloze creditcard of pinpas, die wordt aangeduid met een symbool afgedrukt op de kaart. Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group (Halifax), MBNA, Newcastle Building Society, The Royal Bank of Scotland Group (NatWest of RBS), hebben uitgerold contactloze kaarten in het Verenigd Koninkrijk.

Forenzen betalen voor hun buskaartje met de contactloze betalingen technologie, die wordt ondersteund door Visa payWave en Mastercard PayPass, zal hetzelfde bedrag in rekening gebracht als pendelaars reizen met een Oyster-kaart, in plaats van de duurdere geld kost. Single busreizen betaald op een bankpas of een Oyster card kost £ 1,35, maar zal oplopen tot £ 1,40 in 2013. Ondertussen, cash singles kosten £ 2,40.

Dus wat als Apple heeft nog mobiele betalingen allemaal bedacht? Tot nu toe heeft noch iemand anders, en dat is waarschijnlijk niet snel veranderen.

TfL waarschuwde Oyster card gebruikers in een e-mail dat ze zorg moeten nemen wanneer het jatten van hun portemonnee tegen lezers als ze zelf meer dan een NFC-kaart. “Als je twee kaarten samen te stellen, zal de lezer normaal verwerpen hen beiden,” zei TfL. “Maar er is een kleine mogelijkheid van betaling wordt genomen van een kaart die je niet van plan was om te gebruiken.

Hoewel verschillende mobiele telefoons op de markt al NFC-technologie, zoals de Samsung Galaxy S3 en Nokia Lumia 920 bevat, is het momenteel niet mogelijk om een ​​buskaartje te betalen vanaf een mobiele telefoon.

Het systeem is opgezet om contactloze betalingen via mobiele telefoons accepteren maar wij hebben geen telefoons op de markt die nog niet dat gezien “, aldus een woordvoerster TfL.” De telefoon heeft de mogelijkheid, maar het is niet helemaal in verband met de betalingen industrie. Dat is waar de kloof is en dat is niet voor TfL om te leiden. Het moet worden geleid door de mobiele telefoon industrie.

TfL heeft uitgegeven 55 miljoen Oyster-kaarten tot nu toe, maar slechts acht miljoen van deze worden regelmatig gebruikt in een bepaalde maand. Cijfers van TfL blijkt ook dat bijna £ 30m op Oyster kaarten die verloren was gegaan of gestolen vanaf april 2009-10 bestede werd achtergelaten.

Voor meer informatie over de nieuwe dienst bezoek de website van TfL ‘s over het gebruik van contactloze kaarten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’