NFC vinger steken in biometrie banking: Expert

Terwijl de Australische banken ongrijpbaar over de plannen uit te voeren klantgerichte biometrie technologie zijn geweest, zal het gebruik ervan in het bankwezen mainstream in de nabije toekomst, en kan zelfs worden gebruikt in combinatie met andere technologieën, zoals NFC, volgens Dr Ted Dunstone.

Gisteren, CEO ANZ Bank Philip Chronican zei dat de bank werd het verkennen van mogelijkheden om in te voeren; biometrie als een vervanging voor de traditionele betaling identificatiemethoden, zoals PIN-codes bij geldautomaten, te midden van een bredere acceptatie van deze technologie door de consument.

In een onderzoek in opdracht van de bank, 79 procent van de Australiërs zei dat ze comfortabel met vingerafdruk technologie ter vervanging van bancaire pincodes waren.

Chronican’s logica is dat PIN-codes en handtekeningen zijn gemakkelijk te reconstrueren, terwijl de biometrie zorgt voor een veiligere methode verificatie voor het bankwezen. Hij verwacht dat het zal worden “waarschijnlijk twee tot drie jaar voordat we de commercialisering van biometrische gegevens in het bankwezen.”

In termen van veiligheid, consumenten al banken vertrouwen om veel van hun gevoelige persoonlijke gegevens te houden, daarom biometrische gegevens moeten niet anders zijn, zei Dunstone, die ook de CEO van biometrie adviesbureau Biometix.

Maar wat als iemands vingerafdrukken gegevens zouden worden aangetast? Immers, het is gemakkelijk om een ​​PIN-code te vervangen, maar niet zo gemakkelijk om een ​​vinger te vervangen.

Terwijl CEO ANZ zag een toekomst waarin vingerafdrukken PIN-codes kunnen vervangen, de realiteit is dat de traditionele identificatiemethoden nog moeten werken in combinatie met biometrie om de veiligheid te garanderen, zei Dunstone.

Kortom, ik zou niet één factor biometrische authenticatie aanbevelen – dus, maar een vingerafdruk of irisscan, “zei hij.” Dat betekent, zouden we moeten ofwel biometrie en een kaart, of biometrie en een PIN-code in te voeren.

Zelfs de palm lezers gebruikt door Ogaki Kyoritsu Bank in Japan moeten gebruikers het invoeren van een pincode.

Maar NFC-enabled smartphones kan worden gebruikt als alternatief voor pincodes en kaarten voor dit doel.

“Je kunt de mobiele gebruiken om te bevestigen wie je bent bij een geldautomaat, met vingerafdrukken te controleren of je de juiste houder van de telefoon,” zei Dunstone.

Beide; Westpac en ANZ hebben hun mobiele portemonnee trials, waar de NFC-smartphones kunnen worden gebruikt in plaats van de pinpas of credit cards bij het maken van kleine aankopen gestart. Andere banken hebben belangstelling getoond voor het testen van NFC-betalingen ook.

Dunstone ook op gewezen dat fingerprinting technologie heeft een lange weg afgelegd sinds het eerst werd geïntroduceerd. Anti-spoofing mogelijkheden drastisch verbeterd, en zelfs als de dieven te doen verkrijgen van een persoon vingerafdruk informatie, zou het heel moeilijk voor hen om kunstmatige vingerafdrukken te maken om echte vingers na te bootsen, zei hij.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Net zoals NFC, hebben de Australische banken werden speelde rond met het concept van biometrische gegevens voor de identificatie van de klant voor bepaalde tijd. Maar terwijl NFC lijkt te maken van de vooruitgang in de bancaire sector, lijkt biometrie te zijn op een laag pitje geplaatst.

In 2009 heeft de National Australia Bank (NAB) uitgerold een voice biometrie voor haar telefonisch bankieren klanten. Sindsdien is er sprake van weinig beweging van biometrische gegevens in de bancaire ruimte.

“We blijven de toepassing van biometrische technologie te onderzoeken, maar we houden niets kan worden vervangen door het kennen van uw klant en het opbouwen van sterke relaties,” zei een woordvoerder van NAB.

Andere banken, waaronder ANZ, waren even terughoudend in commentaar over hun plannen voor klantgerichte biometrie.

Terwijl ANZ prees de voordelen van biometrische gegevens, en zei dat het was op zoek naar een aantal technologieën, zoals vingerafdrukken, gezichtsherkenning en stemherkenning, Chronican was licht op het openbaren van alle vaste plannen voor de uitvoering.

De Commonwealth Bank zei alleen dat het “is continu op zoek naar nieuwe manieren en technologieën om de veiligheid en de ervaring van de klant te verbeteren.”

Westpac mits een soortgelijke antwoord.

Biometrie worden al gebruikt door lokale banken voor de interne bedrijfsvoering, volgens Dunstone, en klantgerichte biometrie-technologie wordt al uitgerold in plaatsen, zoals Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Japan.

Tot op zekere hoogte, hij gelooft verklaring Chronican dat de commercialisering van biometrische gegevens in het bankwezen in de komende jaren haalbaar is.

Zeker, binnen twee tot drie jaar is het mogelijk voor de banken om uit te rollen dat in een beperkte zin, “Dunstone vertelde de website van Australië.” Natuurlijk, er zijn een heleboel van de integratie problemen die moeten worden uitgewerkt, en ga zo maar door, maar ik zou verwachten dat dit soort technologie te zien om te beginnen te zien zijn in de financiële dienstverlening.

Fingerprinting of palm scannen zou waarschijnlijk de favoriete keuze voor banken, zei hij, en nieuwe technologie heeft deze methode nauwkeuriger dan voorheen. Eerder dit jaar, Ogaki Kyoritsu Bank in Japan geïntroduceerd ader palm scanners om een ​​aantal van haar geldautomaten.

De implementatie van biometrie-technologie is niet een goedkope poging, maar het zal niet zijn “onbetaalbaar” duur, volgens Dunstone.

“Als je de uitrol van iets om een ​​grote klantenkring in een bestaand netwerk, de integratie van componenten niet van plan te zijn goedkoop, maar de component technologie zelf is aanzienlijk in prijs gedaald, terwijl de kwaliteit sterk is verbeterd,” zei hij.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld