Nintendo maakt drastische gesneden voorspelling

De Japanse games bedrijf Nintendo heeft voorspeld zal een operationeel verlies voor het boekjaar plaatsen te wijten aan lager dan verwachte verkoop.

In een verklaring vrijgegeven woensdag (PDF), Nintendo zei dat het verwachte operationele verliezen 20 miljard yen (US $ 220.000.000) voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2013, een aanzienlijke daling van haar; eerdere schatting 20 miljard yen bedrijfsresultaat. Het cijfer was ook ingrijpender dan schattingen markt van ¥ 12100000000 (US $ 134.000.000) in de winst, volgens een opiniepeiling van Reuters van 19 analisten.

Echter, Nintendo verhoogde haar netto winstverwachting voor het komende boekjaar tot ¥ 8000000000 (US $ 88.000.000), een stijging van ¥ 6000000000 (US $ 66.000.000).

Nintendo zei dat de winstverwachting werd gewijzigd om een ​​zwakkere Japanse yen en de lager dan verwachte verkoop vooruitzichten op basis van de prestaties van de verkoop in de loop van het boekjaar verkopen seizoen en daarna weer te geven.

In het bericht van Reuters, Nintendo president Satoru Iwata zei: “De verkoop van de Wii U waren glad in het begin, maar sinds het begin van het jaar hebben ze het verliezen momentum.

“Door vertragingen in de ontwikkeling van software, hadden we de verkoop van software producten die we hadden gepland om [versie] het begin van dit jaar, dat is het onderbreken van onze verkoop uit te stellen”, aldus Iwata.

In een rapport van de website in september, de markt watchers opgemerkt dat de; totale console markt spel in Azië was uitgedaagd door de opkomst van online en mobiele games, in het bijzonder wanneer de console apparaten een hoge toetredingsdrempel voor de consument had gemaakt.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?