Nokia Siemens om stateside hoofd naar Huawei-vormige markt leemte op te vullen

Na een Amerikaanse House Intelligence Committee gevonden dat Huawei en ZTE, die telecommunicatie leveren apparatuur om cellulaire en bekabelde netwerken, “kunnen niet worden vertrouwd” vrij van vreemde staat invloed te zijn en “dus een bedreiging voor de Verenigde Staten vormen”, liet het veel netwerken bedrijven die hun producten te kopen van de kreek zonder een peddel.

Finland-gebaseerde Nokia Siemens Networks (NSN) is op zoek naar de kloof, en wat een geschikt moment te vullen: het bedrijf aan het zinken is en het moet stateside uit te breiden of het gezicht potentieel instorten.

In een interview Bloomberg, NSN chief executive Rajeev Suri zei dat terwijl de “industrie is een moeilijke plek”, zegt hij merkte op dat: “de VS is zeker een kans, zodat we er zullen zijn”, hintte dat de firma stateside kon uitbreiden over te nemen voordeel van de leegte markt achtergelaten door de vernietigende uitspraak van het Amerikaanse Huis commissie.

Gezamenlijke eigendom van Nokia en Siemens, heeft de onderneming al in gebruik sinds 2007. Maar ondanks zijn korte levensduur, heeft het bedrijf al begonnen te zinken. Eerder dit jaar, waarschuwde dat, het zou moeten zo veel als 400 banen te schrappen, om de wereldwijde operationele kosten te verlagen, temidden van geruchten dat rivaal Ericsson, kan een van de meer-survivable divisies van het bedrijf te kopen.

Bij het verlaten van minder lucratieve contracten in Afrika en het Midden-Oosten, is het bedrijf op zoek naar Noord-Amerika, waar de omzet in netwerk-apparatuur voor snellere verbindingen is gedaald met 6 procent. Het is nu proberen om de trend te keren en pomp marketing uitgaven in een poging om de potentiële goudmijn aan data services tik in de regio.

Bijvoorbeeld, Bloomberg meldt dat grote wereldwijde netwerken, zoals Duitsland Deutsche Telekom (die eigenaar is van de VS gevestigde T-Mobile USA) en AT & T, dat wil 14000000000 $ op het netwerk van de investeringen door te brengen in de komende drie jaar, zijn op zoek naar opdrachten om grotere, snellere draadloze netwerken op te bouwen voor hun miljoenen klanten.

Hoewel NSN de underdog in de telecom-apparatuur verkoop bedrijf kan blijven, kon haar strijd-back resulteren in het einde van andere, concurrerende ondernemingen – zoals Parijs, Frankrijk gevestigde Alcatel-Lucent met zijn financiële problemen, die uiteindelijk zou kunnen helpen NSN beveiligen grotere contracten over anderen.

Alcatel-Lucent, na bodemloze resultaten derde kwartaal, is naar verluidt in, financiering gesprekken met de investeringsbank Goldman Sachs, nadat het bedrijf waarschuwde het kan hebben om activa te verkopen en verliezen duizenden werknemers als het gebiedt om geld te besparen.

Maar eerst voor NSN is om zijn schandaal te verwerken. Verbetering van de winstgevendheid van het bedrijf zal niet ‘s nachts gebeuren. Het bedrijf zal blijven om banen te schrappen – ongeveer een kwart van het personeel van de onderneming – in een poging om weer in de zwarte kop, en zal zich richten op de financiële gezondheid tijdens de planning van de pauze aan een andere lucratieve markt.

“De sleutel is om geduldig te zijn en te spelen op de lange spel,” aldus Suri.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen