Nvidia Tegra 4 processor informatie gelekt

Details van Nvidia’s aankomende Tegra 4 processor, codenaam “Wayne”, zijn gelekt, en als de gegevens correct zijn, zullen deze processors van Samsung en Qualcomm een ​​serieuze run voor hun geld te geven.

De dia gelekt door Chinese tech website Chip Details van de hel een 28-nanometer deel met “4-plus-1” quad-cores met een vijfde batterij saver kern. Het is waarschijnlijk dat Nvidia met deze nieuwe processor zal verschuiven naar ARM’s nieuwste Cortex-A15 design.

Graphics worden verzorgd door een 72-core GPU dat de dia vorderingen biedt 20 keer de prestaties van de Tegra 2 en zes-maal die van de huidige generatie Tegra 3. De chip kan pompen genoeg pixels om een ​​2560 x 1600 resolutie scherm te vullen – dezelfde resolutie als Google’s Nexus 10 tablet – en 1080p output tegen 120Hz. Er is ook sprake van 4K-ondersteuning, maar geen details worden verstrekt.

huidige A6X Apple’s processor, die gevoed de iPad 4 is ongeveer vier keer zo snel als de Tegra 3, dus dit kan druk uitoefenen op de Cupertino, Californië op basis van technologie gigant om meer macht te persen uit de A-serie onderdelen.

“Wayne” is ook Nvidia’s eerste chip USB 3.0 ondersteunen, samen met dual-channel DDR3L geheugen.

Hoewel er is geen officieel woord van Nvidia wanneer de Tegra 4 zal worden onthuld, het gerucht gaat dat het bedrijf de nieuwe chip tijdens de CES 2013 in januari zal onthullen.

chip Hell

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen