Nvidia vierde kwartaal solide; Upbeat op Tegra, Tesla

Nvidia gemeld sterk vierde kwartaal en zei dat het was vrolijk op zijn Tegra-chip en de mogelijkheid om zogenaamde superphones stroom te voorzien.

Het bedrijf meldde het vierde kwartaal van $ 171.700.000, of 29 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 886.400.000, een daling van 10 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wall Street verwachtte winst van 22 dollarcent per aandeel volledig geladen. Non-GAAP bedroeg de winst 23 dollarcent per aandeel, 7 cent beter dan schattingen. De omzet was een beetje lichter dan de 892 $ miljoen verwacht door Wall Street, maar Nvidia zei dat er verschillen in de schattingen van analisten waren te wijten aan een juridische schikking met Intel;. Die schikking met Intel resulteerde in een credit $ 57.000.000 aan de exploitatiekosten.

In een verklaring, Nvidia CEO Jen-Hsun Huang zei dat de resultaten detail “het grotere verhaal van de transformatie.” Hij voegde toe dat terwijl de grafische chips zijn van cruciaal belang, zal de groei van het bedrijf komen van mobile computing. “Tegra is geplaatst centraal in de revolutie in super telefoons en tablets, terwijl Tesla wordt steeds een essentieel processor voor supercomputing,” zei hij.

Inderdaad, Nvidia is interessant om naar te kijken. Op de tablet front, Nvidia wordt winnende ontwerp wint met Acer, Dell, LG en Motorola, evenals Toshiba en Samsung. Ondertussen zijn Nvidia’s processors steeds een optie voor high performance computing.

Wat betreft de vooruitzichten, Nvidia voorspelde eerste kwartaal een omzetgroei van 6 procent tot 8 procent ten opzichte van het vierde kwartaal. De marges zal ongeveer 48,5 procent tot 49,5 procent.

In voorbereide opmerkingen, Nvidia CFO David White zei

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Inkomsten uit discrete grafische processors was “bijzonder sterk gedurende het kwartaal”, omdat de desktop en de vraag notebook was voor GeForce chips;. Nvidia verwacht notebook marktaandeel te winnen wanneer Intel hervat de overbrenging van de Sandy Bridge-chipset,. Tesla en Tegra chips liet opeenvolgende winsten. Tegra klanten zijn begonnen met de productie van tablets en smartphones oprit.

Superphones nodig super-chips: De mobiele processor race is op; Nvidia: We hebben quad-core Tegra in producten snel; CES 2011: Nvidia ontwikkelt haar eerste CPU; CES: Nvidia, ARM partner bedrijf de eerste high-performance CPU

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare