NZ verwerpt Microsoft OOXML, Zweden in de war

Nieuw-Zeeland vorige week gestemd voor Microsoft OOXML te verwerpen als een internationale standaard, terwijl de Swedish Standards Institute ongeldig zijn eigen stem na onregelmatigheden ontdekt.

Nieuw-Zeeland heeft gestemd ‘nee’ tegen OOXML wordt versneld voor ISO-certificering op dit moment.

Grant Thomas, chief operating officer, Standards New Zealand, zei in een verklaring: “. Stakeholders verhoogd aantal filosofische problemen, en geïdentificeerd technische omissies, fouten en inconsistenties in het ontwerp van Standard Wij zijn van mening dat de stemming ‘nee’ met commentaar kunnen deze problemen te zijn aangepakt. ”

De Swedish Standards Institute (SIS) verklaarde de stemming ongeldig nadat het bleek donderdag dat een deelnemer gestemd meer dan eens. Dit initiatief volgt op kritiek op eerdere besluit SIS te stemmen “ja” tegen Office Open XML (OOXML) door de Free Software Foundation Europe, die Microsoft beschuldigd van verkiezingsfraude.

De SIS heeft informatie die aangeeft dat een van de deelnemers aan de werkgroep deelgenomen aan de stemming met meer dan een stemming, “zei de SIS in een verklaring.” Een dergelijke procedure is niet verenigbaar is met de regels van de SIS’s, waarin staat dat elk [lid ] heeft slechts één stem.

De beslissing betekent dat het SIS de beslissing om niet te stemmen als het niet in staat om een ​​nieuwe stemming te nemen vóór 2 september, toen de wereldwijde ballotage proces eindigt zal nemen, aldus Lars Flink, SIS chief executive.

Microsoft heeft bemoedigende partners toegelaten tot de nationale instanties beslissen of aan te bevelen OOXML voor versnelde ISO (International Organization for Standardization) certificering aan te sluiten.

Als OOXML ISO-certificering ontvangt, kan het de weg vrij voor OOXML te worden aanvaard door de overheid als een document standaard effenen. De Free Software Foundation heeft betoogd dat OOXML bevat bedrijfseigen componenten.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties