ODM’s ‘groeiende populariteit stopt met Web bedrijven

Origineel ontwerp fabrikanten (ODM), zoals Quanta Computer en Wistron profiteren van Web bedrijven mijdend traditionele server- en storage-makers, kiezen in plaats daarvan te gaan rechtstreeks naar hen voor hun datacenter behoeften.

Echter, de impact van deze zal waarschijnlijk beperkt blijven tot grote internetbedrijven, terwijl de ondernemingen zal de stok met het aanbod van leveranciers, zoals Hewlett-Packard (HP), Dell en IBM, een analist zei.

IDC in februari van dit jaar bracht het vierde kwartaal van 2012 de bevindingen, voor de wereldwijde servermarkt, en het geplaatst IBM als de top verkoper in die drie maanden met 36,5 procent marktaandeel, terwijl HP werd tweede met 24,8 procent en Dell nam de derde plaats met 15,1 procent .

Een aparte Wired rapport in maart van dit jaar, hoewel, aangegeven deze bevindingen niet het ware beeld van de sector te laten zien. De tech nieuwssite interviewde Mike Yang, vice president en general manager bij Quanta Computer, dat is een van de Aziatische fabrikanten leveren van hardware voor Internet giganten zoals Facebook en cloud provider Rackspace, die deel uitmaken van het zijn; Open Compute Project.

Hij zei dat de cijfers van onderzoeksbureaus IDC en Gartner hebben geen directe verkoop Quanta om deze Web bedrijven omvatten, en deze verkopen zijn op de stijging. In 2012, bijvoorbeeld, bouwde het bedrijf 1,2 miljoen server moederborden, hetgeen een stijging van 19 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, en de meeste van die groei kwam uit de directe verkoop aan klanten, zoals Facebook, zei Yang.

Eerder vervaardigen gear voor original equipment manufacturers (OEM’s) zoals Dell en HP, heeft het Taiwanese bedrijf besloten om uit te snijden deze middelbare mannen om rechtstreeks naar de grote klanten, voegde hij eraan toe.

Dit kan worden gezien door de manier waarop de directe verkoop aan Web bedrijven zijn steeds meer in verhouding tot de totale omzet van het bedrijf. In 2011, 34 procent van zijn inkomsten kwamen uit die verkoop, terwijl in 2012, groeide naar 65 procent, in het verslag vermeld.

Facebook’s Frank Frankovsky gezinspeeld waarom; Web bedrijven kiezen om direct naar ODM’s. De vice-president van de hardware design en supply chain op de social networking gigant, maakte de call voor uitgesplitste servers, in januari van dit jaar, gezien het feit dat de bestaande hardware van de traditionele leveranciers komen voorverpakt met CPU, geheugen, netwerken en I / O-chips en al deze onderdelen hebben verschillende vervanging cycli.

Forrester-analist Frank Liu denkt dat deze trend van; Web bedrijven, rechtstreeks naar ODM’s wint aan bekendheid. Dit komt omdat deze klanten zijn meer bereid om hun datacenters te beheren vanuit de keuze van de chips naar de server stack, zei hij.

Bovendien kunnen servers en opslag met specifieke configuraties gesorteerd Web aanbieders op deze fabrikanten sneller en goedkoper dan traditionele serververkopers afgeleverd gezegd Liu.

Dat gezegd hebbende, hij gelooft dat deze trend heeft slechts een beperkte invloed op non-Web bedrijven als de meeste van hen zou blijven standaard servers en storage hardware liever uit de traditionele leveranciers als producten van deze laatste zijn eenvoudiger te beheren en te upgraden.

Liu voegde eraan toe dat in tegenstelling tot gemeenschappelijke perceptie dat ODM gewoon hardware produceren zonder de bijbehorende ondersteuning en service management, zijn er een aantal bedrijven die wel als ze kijken naar de lage marges productie-activiteiten te verbeteren.

“Bijvoorbeeld, Quanta’s Amerikaanse dochteronderneming QCT biedt een compleet datacenter product pakket, inclusief servers, storage en networking-apparatuur, samen met de configuratie en ondersteunende diensten,” de analist wees erop.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Dit is een gebied van kans voor ODM-leveranciers als zodanig diensten te vertalen naar hogere marges, zei hij, maar voegde deze misschien niet zo aantrekkelijk voor de grote Web bedrijven. Immers, deze bedrijven reeds opgebouwde sterke datacenter-infrastructuur en applicatiebeheer skillsets en zou niet de derde-ondersteuning geboden nodig, legde hij uit.

Zowel Quanta en Wistron reageerde niet op de website van Aziƫ queries, terwijl Facebook ook niet reageren op vragen. Amazon Web Services weigerde commentaar te geven.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Snellere, goedkopere manier aan te schaffen

Ondersteuning, service management een value-add

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro