Optus ziet Q3 nettowinst daling amid mobiele groei

Optus heeft gezien haar bedrijfsopbrengsten groeien met 6 procent voor het derde kwartaal, tot AU $ 2300000000, gestimuleerd door een sterke groei van mobiele diensten. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 3,7 procent, volgens zijn laatste kwartaalresultaten.

De resultaten, die werden uitgebracht op donderdag, als onderdeel van moederbedrijf Singtel het derde kwartaal statement (PDF), onthulde dat het bedrijf de vrije kasstroom voor het kwartaal steeg met 23 procent tot AU $ 306.000.000, gedreven door een hogere EBITDA van AU $ 652 miljoen.

Echter, de nettowinst voor het kwartaal daalde met 8,2 procent op de hogere netto financiële kosten, met het bedrijf zeggen dat dit was vooral te wijten aan hogere dividenden ontvangen van deelnemingen in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.

Mobile-service inkomsten voor de periode van drie maanden groeide met 4,3 procent, tot AU $ 1220000000, met het bedrijf het toerekenen van de toename aan “robuuste mobiele telefoon groei van de klant”.

mobiele groei handset klant Optus ‘waarschijnlijk zijn grotendeels gedreven door de nieuwe verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus handsets, waarvan Apple verkocht 74 miljoen wereldwijd in het kwartaal eindigend in december.

tweede kwartaal op rij van de omzet en de groei van de mobiele telefoon van de klant Optus ‘weerspiegelt de kracht van onze core business, “Optus CEO Allen Lew vertelde aandeelhouders in een verklaring (PDF).” Onze strategie op de lange termijn duurzame groei door voortdurende verbeteringen klantenservice te bereiken en het leveren van innovatieve producten en diensten, zoals het delen van gegevens en Cash door Optus ligt op schema.

Zonder expliciet te vermelden iPhone 6 verkoop, aldus het bedrijf dat een sterke take-up van haar Mijn Plan Plus plannen – die het biedt met de Apple handsets – samen met zijn Prepaid Daily plannen bleef de groei van de klant te rijden gedurende het kwartaal.

Optus zei dat het 100.000 mobiele telefoon klanten gedurende het kwartaal toegevoegd, met een groei in zowel de prepaid en postpaid segmenten.

Ondanks deze verhoging in mobiele telefoon klanten, de resultaten van de onderneming bleek dat over de hele linie, maar zag zijn totale klantenbestand daling met 12.000.

Volgens een woordvoerder van Optus, deze daling was te wijten aan de invoering van het delen van gegevens in juli vorig jaar. Eerder heeft het bedrijf telde klanten in plaats van apparaten om zijn totale klantenbestand te bepalen, met gebruikers vaak claimen meer dan één apparaat.

Nu, het bedrijf splitst de klant tally uitgevoerd door post-paid, prepaid en mobiele breedband-apparaten om niet te verdubbelen tellen een klant die is het delen van gegevens. Daarom mobiel breedband klantnummers hebben nu betrekking op klanten die een stand-alone SIM-enabled tablet.

Gedurende het kwartaal, Optus toegevoegd 435.000 4G mobiele klanten, waardoor haar 4G klantenbestand 3.180.000, een stijging van 2,75 miljoen euro in het vorige kwartaal. Het bedrijf zag ook een 12 procent stijging van de inkomsten gegevens voor het kwartaal.

Ondertussen, Optus zei dat zijn blended gemiddelde mobiele opbrengst per gebruiker steeg met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van een gestage groei in de 4G-apparaat, en een hogere dataverbruik door zowel postpaid en prepaid klanten.

December zag Optus de bal na een herziene overeenkomst ter waarde van ongeveer AU $ 800.000.000 met Australië’s National Broadband Network bouwer NBN Co op de migratie van zijn hybride fiber-coax (HFC) klanten naar de NBN.

Optus vertelde aandeelhouders vandaag dat onder de voorwaarden van de deal, zodra zijn HFC abonnees zijn gemigreerd naar de NBN, Optus zal geleidelijk eigendom van de coaxiale kabel en bijkomende activa aan NBN Co over te dragen, met behoud van de eigendom van strategische luchtfoto glasvezel activa die worden gebruikt om verbinding te maken mobiele basisstations en zakelijke klanten.

In zijn kwartaalresultaten, moederbedrijf Singtel zei dat het de nettowinst over het derde kwartaal gestegen met 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot S $ 970.000.000, uit de rug van de groei in mobiele data diensten in Singapore, Australië en de regionale mobiele bedrijven.

Het bedrijf bedrijfsresultaat groeide de omzet met 3,8 procent tot S $ 4280000000, maar de EBITDA daalde met 2,8 procent, als gevolg van de Australische dollar verzwakking met 45 procent. Het bedrijf vertelde aandeelhouders in zijn kwartaaloverzicht dat in constante valuta, zou de omzet zijn gestegen met 6,6 procent, met een stabiele EBITDA.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

We hebben een solide derde kwartaal prestaties en met succes hogere opbrengsten mobiele data met een betere netwerken, technologie, content en service “, aldus Singtel Group CEO Chua Sock Koong.” In Singapore en Australië, we pro-actief verworven en opnieuw gecontracteerd klanten op achterkant van de smartphone is gestart, en met succes een upgrade ze naar hoger-tiered data-abonnementen.

“De regionale mobiele verenigingen zagen ook aanzienlijke take-up van mobiele data met hogere smartphone penetratie, ‘zei ze.

De Singtel en Optus resultaten komen als Telstra rapporteert een nettowinst na belastingen van AU $ 2100000000 in de eerste helft van het boekjaar 2014-15, van de achterkant van de iPhone 6 lancering, en verbeterde inkomsten op mobiele gevolg van de toegenomen gebruik van gegevens.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice