Oracle aangeklaagd door ex-werknemer, beschuldigd van schaduwrijke cloud accounting

Een voormalig werknemer van Oracle klaagt de software-gigant, beweert het bedrijf haar ontslagen als vergelding voor pogingen om het fluitje op schaduwrijke cloud boekhoudkundige praktijken te blazen.

De voormalige senior finance manager, Svetlana Blackburn, een aanklacht ingediend in het US District Court voor het Noord-Californië, beweren dat het hogere management bij Oracle probeerde haar te duwen “naar vierkante gegevens in ronde gaten te passen, in een poging om Oracle Cloud Services financiële verslagen versterken dat zou worden geparadeerd voordat leiderschap bedrijf evenals het beleggend publiek. ”

Haar superieuren, Blackburn beweert, “gaf haar opdracht om miljoenen dollars te voegen in overlopende financiële rapportages, zonder beton of voorzienbare facturering aan de nummers te ondersteunen.” Toen ze weigerde dit te doen, “executives boven haar in de commandostructuur ging verder en voegde overlopende op hun eigen, ‘zegt het pak. Bij Blackburn dreigde het fluitje blazen, werd ze in oktober 2015 beëindigd, het pak beweert.

Oracle woordvoerster Deborah Hellinger een verklaring te zeggen dat de Compay is “ervan overtuigd dat al onze cloud accounting juist en correct.”

Deze ex-medewerker werkzaam bij Oracle voor minder dan een jaar en werkte niet in de boekhoudkundige groep, “zei ze.” Ze werd beëindigd voor de slechte prestaties en we zijn van plan om haar te vervolgen voor kwaadwillige vervolging.

Oracle’s cloud bedrijf heeft te kampen gehad scepsis, maar het bedrijf aangeprezen sterke cloud groei van de omzet voor het fiscale derde kwartaal, melden dat cloud-software en het platform as a service-omzet bedroeg $ 583.000.000, een stijging van 57 procent ten opzichte van een jaar geleden. Oracle CEO Safra Catz zei dat zijn cloud business was in een ‘hyper-groeifase. ” CTO Larry Ellison voegde eraan toe dat Oracle’s product breedte “het makkelijk voor ons om Salesforce.com passeren en uitgegroeid tot de grootste SaaS en PaaS wolk bedrijf in de wereld zou moeten maken.

Intussen heeft Oracle hebben een heel scala van cloud leveranciers te verkrijgen.

Oracle in de afgelopen dagen is gegaan naar de rechter in een reeks van high profile gevallen. HP Enterprise is momenteel op zoek naar $ 3B van het softwarebedrijf van zijn besluit om steun te laten vallen voor de Itanium-chip. Vorige maand, Oracle verloor een belangrijke rechtszaak met Google meer dan Google’s gebruik van Java API’s.

Zo ver en snel als cloud computing is zelf het integreren van de onderneming, blijven er veel cloud-resistant toepassingen en diensten.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

speciale eigenschap