Oracle CX en SAS GBF:-product gerichte bedrijven in de greep van verandering

De komende paar berichten zijn niet mijn norm. Ze zijn kort. Ik ben het experimenteren een beetje om te zien of ik zelfs in staat om korte berichten ben en tegelijkertijd willen ervoor zorgen dat een aantal van mijn denken is naar beneden op digitaal papier voor mijn beslist senior geheugen grijpt. Kidding. Hoewel ik weet niet meer wat ik was een grapje over.

Dus, lees de aankondiging en lees dan de post – ze gerelateerd zijn – en te zien als je denkt dat er iets waardevols in de korte hoek. Ik zal niet het gevoel slecht als je dat niet doet. Ik zal dankbaar zijn als je dat doet.

Ik ga op te schorten schrijven over conferenties voor een tijdje hoewel je mijn denken op Oracle CX en SAS Global Forum zal zien in deze post – verkorte natuurlijk. Ik zal het evenement scorecards beschikbaar voor degenen die deze gebeurtenissen (dus SAS en Oracle gepland hebben, vraag me en ik zal je een uur tijd te geven om te gaan over het met je als je wilt -. Allemaal gratis Het is de beste manier die ik heb te zeggen dank u voor het honoreren van mij met het verzoek in de eerste plaats). Ik ben tot schorsing van de dekking met zeker één en mogelijk twee uitzonderingen. De definitieve C3 Callidus Cloud’s (miste ik ze vorig jaar en danken dit aan hen). De mogelijke één is SAPPHIRE SAP (in Orlando volgende week). Ik weet het nog niet zeker. Minimaal SAP zal een overzicht van enkele onbekende lengte te krijgen. Voor zover anderen, zal ik hopelijk pick it back-up later, maar voor nu moet ik om zich te concentreren op het schrijven van alle Watchlist reviews en op het schrijven van mijn boek, “The Commonwealth eigenbelang”. Dat gezegd hebbende, verwachten dat een aantal korte stukken op de conferenties van berichten als deze.

Er was iets vergelijkbaars in de SAS Global Business Forum 2016 en de Oracle CX 2016 conferenties. Allebei binnen een paar weken van elkaar. Dat is ook niet zo. Maar wat belangrijk is, is dat beide productgerichte bedrijven die proberen te veranderen en in de greep van die verandering.

Ik krijg gefascineerd door deze dingen, misschien een beetje meer dan ik zou moeten zijn. Ik zette een sociologisch hat – maar om duidelijk te zijn, ik maak geen claims dat het een socioloog of een cultureel antropoloog hoewel beide bedrijven zijn belangrijk genoeg waardig studie te zijn door professionals van beide disciplines. Wat ik wil zeggen is strikt amateur observatie.

Op zijn zachtst gezegd, hebben deze twee bedrijven sterk gedomineerd door de oprichters en beide hebben een van de meest vooraanstaande technologie namen in de geschiedenis van de technologie. Beide jongens, Larry Ellison (Oracle) en Dr. James Goodnight (SAS) zijn technische en dat is ook zet het zeer mild. Het zijn mensen die genieten van de code en liefde om het zowel letterlijk en figuurlijk te laten zien. Ze zijn echter ook van bewust dat verandering voor hun bedrijven is noodzakelijk om aan de behoeften van de 21ste eeuw communicatierevolutie dat de manier waarop zaken worden gedaan en veranderde ontmoeten – op hun naam – proberen om erachter te komen hoe om te gaan met het.

Gelukkig, beide bedrijven hebben een uitstekende lagen middle management (Senior Director, VP, SVP, etc) – echt helder mensen op hogere niveaus die niet alleen zijn goed vertrouwd met de noodzaak om te veranderen, maar ook bereid zijn om uit te voeren – en met succes gedaan dus – en dat is wat maakt zowel bedrijven als alle soorten we analist “om het gesprek relevant” willen zeggen om redenen die waarschijnlijk zijn ongezond.

Beide bedrijven hebben aangetoond dat zij zijn op de hoogte van de business transformatie en nog belangrijker, de verandering in de verwachtingen en eisen van de klant. Ze zijn allemaal bereid handelen die behoefte. Bijvoorbeeld, SAS aangekondigd Analytics voor internet van de dingen, die zin van het sensorgestuurde gegevens van ivd-apparaten maakt. Oracle toonde een van de beste mobiele apps die ik ooit heb gezien – enterprise klaar, verkoop, supply chain etc., allemaal volledig geïntegreerd met analytics op de back-end – een showcase van het einde van Oracle te eindigen mogelijkheden met een demo die aantoonde in gebruik, in plaats van functie / functie per se.

Zo werden beide bedrijven die of binnenkort, producten die zijn afgestemd op de behoeften van de hedendaagse zakelijke klanten. Beide bedrijven toonden ook grote user interface veranderingen – niet alleen vernieuwd, maar revisies – tafel stakes op dit moment – met het oog op de toekomst als Millennials beginnen management posities over te nemen in het personeelsbestand. Oracle zelf is, volgens een artikel door uber-analist Vinnie Mirchandani, het inhuren van Millennials op het punt dat 38 procent van het bedrijf is nu Gen Y (Oracle CEO Mark Hurd bewering).

Deze producten leek erg krachtig zijn – zowel in de opzet en uitvoering. Ik zag ze op het hoofdpodium op SAS en de analist dag briefing bij Oracle CX. Beide bedrijven duidelijk gebouwd deze producten met de moderne behoeften van het bedrijfsleven en de resultaten in het achterhoofd. Maar de verhalen beginnen om hier beneden vallen een beetje.

Het probleem is dat de focus was en is nog steeds het product, product, product. SAS dook meteen in het product op de keynote presentatie. Oracle CX dook meteen in het product op de analist dag opening discussie. Wat ontbrak in beide gevallen was de visie die nodig zijn om de redenen dat ze deze producten gemaakt te kaderen. Ik moet aannemen dat ze de visie of zouden ze niet in staat zijn om de producten die zij vrijgelaten ontwikkelen zijn geweest. Maar helaas, geen van beide bedrijf maakte die visie duidelijk. Noch was er een openbare aanwijzing dat ze verhuizen naar de vooruitzichten van het bedrijf te veranderen van een product-centric één tot ten minste een op resultaten gebaseerde kijk op de wereld, zo niet een sterk klantgerichte cultuur.

Ironisch genoeg, SAS, ten minste, heeft een van de beste werknemer culturen en programma’s in de wereld, een Top 10-20 plek om te werken met één van de lijsten van dat soort dingen voor de laatste twee decennia te zijn geweest. Maar wat was het duidelijk was dat beide ondernemingen, op hun eigen manier, waren duidelijk wordt beïnvloed door nieuw krachtige vraag van de klant en waren in het midden van de overgang van de zuiver product-centric technische modellen die hun verleden hebben gedomineerd iets nieuwer. Wat “nieuwere” is tot op zekere hoogte nog te bezien – met elk bedrijf in zijn eigen tempo en met zijn eigen cultuur – maar het zal niet product-centric en zal een verrijkte meer hedendaagse focus – dankzij het roeren van de middelste niveaus van het management bij deze twee eerbiedwaardige en soms frustrerend bedrijven.

Zoals ik dieper graven, zal ik in staat zijn om verslag uit te brengen in meer diepte – en zodra ik weer de conferentie dekking. Kijk uit voor elk van hun CRM Watchlist 2.016 beoordelingen komen later dit jaar voor de diepere analyse. Beide bedrijven hebben de aard van de impact die de Watchlist wint – en kon potentieel jaar winnen jaar. Maar beiden moeten deze overgangen succesvol te maken om door te gaan naar de kracht die zij de afgelopen maanden zijn geweest.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Tot slot, mijn excuses aan elk van hen voor niet zelfstandig dekking van hun conferenties. Ik ben vereerd dat ze genoeg om me uit te nodigen zorg en ik denk niet dat dat ongemerkt zijn. Maar dat nog steeds niet verloochenen hun behoefte om deze belangrijke wijzigingen aan te brengen. Ik sluit nu. Tenminste informatie.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Oracle CX 2016 en SAS Global Forum 2016

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september