Oracle noemt Zon exec naar Schwartz teniet te doen

In een poging om de getuigenis van de voormalige Sun Microsystems CEO Jonathan Schwartz teniet te doen, Oracle riep voormalig Zon executive vice-president Brian Sutphin aan de stand op de US District Court op woensdag.

Sutphin begon bij Sun in 1994. Van 2004 tot overname van Sun Oracle’s in 2010, was hij executive vice president van corporate allianties en ontwikkeling. Na de fusie, diende hij als senior vice president bij Oracle tot januari 2012. Vanaf nu Sutphin gaf toe dat hij is op dit moment “werkloos”, toe te voegen dat hij “een pauze”.

Hij werd geroepen om de stand als onderdeel van de bedreiging van Oracle om juridische verdediging van Google, voor een poging om Schwartz herinneren tijdens de tweede fase van het proces.

Schwartz’s getuigenis bleek zeer bedreigend te zijn voor het geval van Oracle in haar intellectuele eigendom rechtszaak tegen Google – vooral omdat Schwartz getuigde dat, hoewel de zon was niet helemaal tevreden dat het een samenwerking met Google niet zou kunnen vormen, de voormalige Java-eigenaar had geen reden om klagen over het gebruik van de Java API’s geïntegreerd op het Android mobiele platform.

Oracle advocaat Michael Jacobs en Google raadsman Robert Van Nest zijn herhaaldelijk kibbelen over de kwestie van het aanroepen van Sutphin in de voorkant van rechter William Alsup tijdens de laatste paar ochtenden aan het hof.

Jacobs beweerde dat Sutphin getuigenis alles wat Schwartz zei konden tenietdoen. Van Nest had eerder beloofd dat hij niet zou bellen Schwartz terug als Jacobs Sutphin niet geroepen, maar het leek alsof alle weddenschappen waren buiten op woensdagochtend.

Alsup waarschuwde Jacobs dat bellen Sutphin een gevaarlijke beweging zou kunnen zijn, als Google kan nog steeds Schwartz terug na al bellen.

Oracle heeft geprobeerd om enige betekenis te verminderen – juridische, zakelijke of anderszins – naar Schwartz’s november 2007 blog post, die een centrale rol in deze zaak heeft genomen, omdat Schwartz zijn blog gebruikt om Google te feliciteren met het debuut van Android. Met behulp van de getuigenis van Sun mede-oprichter Scott McNealy, Jacobs eerder probeerde over te brengen dat de blog was persoonlijk en niet collectief, dus het moet niet die van enig belang voor de jury.

Van Nest kwam terug met het bewijs – dat Oracle maakte bezwaar tegen, maar verloor – dat het tegendeel bewijst. Van Nest Sun’s 10-K formulier ingediend vanaf juni 2008, die verklaarde dat de onderneming aankondigingen en ander nieuws kunnen geleverd worden uit een verscheidenheid aan kanalen – waaronder agenda van de CEO.

Toch Oracle opgeroepen Sutphin, toch – hoewel hoeveel hij eigenlijk hielp Oracle is discutabel.

Terwijl hij een Sun executive was, Sutphin bevestigd op de stand dat hij “zeer dicht” naar Schwartz, en had de verantwoordelijkheid voor een groot deel van de belangrijke kwesties aan de CEO. In feite, zijn kantoor was slechts een paar deuren verderop, zodat Sutphin beschreven dat Schwartz meerdere malen zou dalen per dag.

Maar ze konden niet zo dichtbij zijn geweest, aangezien Sutphin gaf toe dat hij ‘zelden’ ooit gelezen Schwartz CEO blog. Toen hem werd gevraagd over de geloofwaardigheid van de blog, Sutphin commentaar Zon had “een zeer duidelijk beleid” dat alle blogs zijn persoonlijk voor hun schrijvers, en ze hadden geen officiële verklaringen of het beleid van de vennootschap te vertegenwoordigen.

Ook de vorige stelling van Schwartz’s dat Sun een voldoende reden om Google klagen over intellectuele eigendom in verband met Java niet over te bestrijden, Jacobs gevraagd Sutphin of Sun’s leadership team ooit had de vrees geuit dat de zon geen reden om Google voort te zetten met een rechtszaak had. Sutphin antwoordde dat er dergelijke besprekingen waren nooit.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Om echt vastspijkeren deze redenering, Jacobs gevraagd of verantwoordelijkheden Sutphin voorafgaand aan de Sun-Oracle fusie veranderd. Sutphin legde uit dat ze dat deden in oktober 2009, op te merken dat zijn verantwoordelijkheden “aanzienlijk toegenomen” terwijl de macht Schwartz was “aanzienlijk verminderd”.

Toch Van Nest stapte tijdens kruisverhoor en toonde zijn kaarten te Sutphin – in het bijzonder, de 10-K indienen bij de US Securities and Exchange Commission van 2008. Overigens is Van Nest wees er ook op dat de 10-K formulier ook werd ondertekend door McNealy, die voorzitter van de raad op het moment dat de zon was.

Van Nest vroeg Sutphin of hij zich ervan bewust dat het bedrijf was het informeren van de Amerikaanse regering was dat de blog was een officiële medium voor Sun.

Schouderophalend, Sutphin antwoordde: “Ik denk niet dat de uitspraak van die taal hier te lezen.”

Tijdens redirect verhoor, Jacobs probeerde de blog post nog maar eens te heroriënteren. Sutphin bevestigde dat niet alle Schwartz’s blog posts waren over “kwesties van wezenlijk belang” bij Sun, daarbij verwijzend naar dat hij een post kon herinneren waar Schwartz sprak over een April Fools ‘Day prank gespeeld op hem.

In een poging om getuigenis en gunst Schwartz voor de open-source gemeenschap te verdedigen, Van Nest ook ondervraagd Sutphin op de vraag of hij ooit had gehoord Schwartz zeggen: “Het beleid van Sun is om te innoveren, niet procederen.”

Sutphin bevestigde dat hij, uit te leggen: “Ik herinner me de bedrijfscultuur was niet aan de klager in geschillen over intellectuele eigendom.”

Maar hij voegde eraan toe dat “er veel uitzonderingen op die nodig is om onze rechten te beschermen”.

Via de website van US

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer