Oracle OpenWorld keynote stelt een doffe toon

in ieder geval van de grote zaal – ik kan een belangrijke industrie conferentie eerste dag keynote waarbij binnen 10 minuten was ik te vervelen en binnen 30 was ik de deur niet herinneren. Dat was de mate waarin de Oracle OpenWorld opening keynote gevangen mijn aandacht.

HP’s Ann Livermore gaf wat moet gelden als de saaiste infomercial die ik ooit heb meegemaakt. Twintig minuten in en ik was verdwenen. Ze kan net zo goed het hebt opgenomen en het straalde het uit aan het publiek. Het evenement werd niet geholpen door het feit dat het Moscone Center in San Francisco WiFi niet kan omgaan met duizenden mensen die proberen om eruit te komen op het internet op hetzelfde moment. Collega David Dobrin die zat naast me had een fatsoenlijke signaal. Ik kan geen verbinding. Hij vriendelijk verzocht leende mij zijn 3G iPad.

Gelukkig Frank Scavo had gevonden de media kamer met bekabelde Ethernet-verbindingen. Ik ging op weg in die richting nog net op tijd om te kijken naar een andere infomercial voor Larry Ellison, CEO van Oracle op het podium. Ik weet niet wat hij bezat om een ​​goede 45 minuten te besteden kruipend op over de technische ins en outs van het vak Exalogic Elastic Cloud Compute. doos. Zoals iemand het uitdrukte: “Als een sales guy dit koos als zijn presentatie, Larry zou hebben hem in brand gestoken.” Het was ondraaglijk.

We waren vijf minuten voor het geplande einde van de keynote voordat Ellison een woord over Fusion geuit. En zelfs toen werd het gebruikt als een manier van het nemen van een pop op Salesforce.ocm, Taleo, SuccessFactors en natuurlijk, Oracle’s boeman – SAP. Dat veld duurde nog eens 30 minuten tegen die tijd veel in het publiek waren op weg naar de biertent.

Later kwam ik erachter dat de pre-conference analist gig was vrij veel inhoud vrij en, ondanks pogingen om een ​​woord op de Google-rechtszaak te krijgen, niets. Het maken van analisten en media ontevreden is niet de manier om de toon van elke conferentie in te stellen.

Drie dingen stond voor mij van de keynote

Kickoff keynotes worden verondersteld om de menigte enthousiast over wat er komen gaat krijgen. De pure saaiheid van levering Ellison’s voorspelt niet veel goeds. O ja – als u wilt detail over Fusion dan zullen ze praten over het op woensdag. Tegen die tijd zal ik op een transatlantische terug naar Europa. Als je niet kunt wachten, dan is hier pagina Oracle’s over het onderwerp.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie