Orbitz geraakt met handelsmerk rechtszaak

Zuidwesten diende het pak in het US District Court in Californië op donderdag. De low-cost luchtvaartmaatschappij vroeg de rechter om een ​​voorlopige voorziening die zou verhinderen Orbitz van het gebruik van het handelsmerk of valselijk te beschrijven haar tarieven of diensten.

De meeste waarnemers geloven dat de luchtvaartsector heeft behoefte aan meer concurrerend te zijn, “Jim Parker, Southwest’s vice president en general counsel, zei in een verklaring.” Orbitz is een stap in de verkeerde richting.

In een brief vrijdag naar Southwest, Gary Doernhoefer, general counsel, zei dat het bedrijf had een aantal van de nog openstaande kwesties opgelost.

We waren hoopvol dat Orbitz reactie van een productieve dialoog voor wederzijds voordeel van onze bedrijven en het voordeel van de consumenten die willen in staat zijn om gemakkelijk online winkelen voor de best beschikbare tarieven van alle luchtvaartmaatschappijen zou beginnen, “Doernhoefer zei in de brief.” We betwijfelen ten zeerste dat de dreigende rechtszaken is een betere manier om de resterende verschillen op te lossen.

Vertegenwoordigers voor Southwest en Orbitz niet oproepen voor commentaar.

Gesteund door United Airlines, Delta Air Lines, Continental Airlines, Northwest Airlines en American Airlines, heeft Orbitz onder de loep genomen door de federale staat en de toezichthouders is over mogelijke schendingen van de antitrustwetgeving. Het Amerikaanse Department of Transportation zei vorige maand dat terwijl het operaties Orbitz zou volgen, zij geen enkele reden om te voorkomen dat de site vanaf de lancering had. Ondertussen, een onderzoek van het ministerie van Justitie is aan de gang.

Orbitz, die stilletjes haar site onlangs gelanceerde, is van plan om officieel debuut op het web volgende maand.

In het pak, in Dallas gevestigde Southwest gebracht dat Orbitz gepubliceerde false; informatie over routes en tarieven Southwest’s. Bijvoorbeeld, terwijl; Orbitz zei dat een Southwest vlucht van Long Island in New York aan; Baltimore zou kosten $ 97 retour, Southwest zei dat het daadwerkelijk worden aangeboden, een lagere prijs van $ 60.

Ondertussen, zei Southwest Chicago gevestigde Orbitz ten onrechte verteld klanten, dat Southwest biedt aansluitende vluchten met overnachting layovers.

Bovendien, Southwest gebracht dat Orbitz wordt met behulp van de handel en, dienstmerken zonder toestemming van Southwest’s.

Orbitz heeft al het gebruik van het handelsmerk Southwest’s “veranderd”; Doerhoefer zei in zijn brief. Het bedrijf heeft ook een software update, om meer accurate informatie over zuidwesten van het schema en te verstrekken; reservering beperkingen, zei hij.

Maar Doernhoefer zei tarief informatie Orbitz komt uit dezelfde; database waaruit de reisbureaus krijgen hun tarieven. Dergelijke gegevens zijn openbaar, informatie, Doernhoefer zei, toevoegend dat Orbitz “happy” om zou zijn; de website vennootschap; Southwest’s lagere tarieven die alleen al zijn de beschikbare publiceren.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving