Overklokken van de HP TouchPad krukken de snelheid

De HP TouchPad werd gestraald wanneer het op de markt kwam voor de prestaties die niet erg goed was. Recensenten van de tablet en de nieuwe eigenaren alike vroegen zich af waarom de TouchPad zo lang om apps te starten nam en bleef op keer. HP gaf toe waren er problemen die in een systeemupdate kort na de lancering zou worden aangepakt. De update werd een paar dagen geleden uitgebracht en het verbetert de werking van het touchpad wel een beetje, maar de prestaties nog steeds lager dan dat van een aantal van de concurrentie. Dat is waar de homebrew community aan de redding komt.

De webOS homebrew community bestaat al sinds het platform enkele jaren geleden gelanceerd. Het heeft zich ontwikkeld tot een geavanceerd operatie die apps en patches produceert voor de OS die deal helpt bij problemen en voegt functies. HP heeft in samenwerking met deze gemeenschap om ervoor te zorgen dat de behoeften van de gebruiker worden officieel of via de homebrew route voldaan.

HP TouchPad Overclocked tot 1,7 GHz

Nog voordat HP deze week de OTA-update uitgebracht, homebrew oplossingen bestaan ​​om te gaan met problemen met de prestaties en functies toe te voegen aan het touchpad. Ontwikkelaars had gebieden waar webOS korte viel in running zo snel of zo goed als zou moeten, en uitgebrachte correcties riep patches voor hen geïdentificeerd. Ik vond een paar van deze patches maakte een groot verschil in de werking van het touchpad, als gevolg van de achtergrond systeem logging wat er gebeurde. Deze patches bleek dat uit te loggen en het verschil in de prestaties aanzienlijk was.

Ik paste de OTA-update systeem zodra het beschikbaar was en was onder de indruk van de verbetering ten opzichte van het touchpad zoals vrijgegeven door HP. dan heb ik toegepast homebrew patches om het nog beter te maken en het resultaat was spectaculair. Mijn touchpad was bijna even goed uitgevoerd als de iPad, die het doel van de tablet wereld.

Mijn geïnstalleerd homebrew flarden

Gisteravond heb ik besloten om het een stap verder met de homebrew spul, en toegepast een test kernel dat mijn TouchPad overklokt tot 1,7 GHz. Dit is een zeer stabiele upgrade die niet veel invloed op levensduur van de batterij is, maar toch is mijn TouchPad zo snel als een tablet die ik heb gebruikt gemaakt. Het openen van apps is bijna onmiddellijk, en de hele werking van het systeem is zo soepel en snel als kan worden.

Het werken met homebrew flarden is niet voor iedereen, maar het systeem in de plaats maakt het gemakkelijk voor zowat iedereen om te proberen. De Preware app die wordt gebruikt voor het vinden en toepassen van patches webOS is te vinden in de App Catalog met andere apps. Gedetailleerde instructies voor het aan de slag met Preware zijn op het webOS Internals Wiki.

Terwijl homebrew apps en patches kunnen worden gebruikt met weinig risico, spelen met het apparaat kernels is niet voor de zwakkeren van hart. De instructies voor het gebruik van deze experimentele kernels zijn gedetailleerd en moeten worden gevolgd om de brief, met inbegrip van bijzondere aandacht aan de waarschuwingen van de ontwikkelaars. Zodra alle stappen worden uitgevoerd zoals aangegeven, swapping kernels is zo eenvoudig te tikken op het scherm en rebooten.

Deze patches maken een enorm verschil in de prestaties van het touchpad. Ik stapte de website Jason Perlow door het proces van de slag met homebrew op zijn TouchPad vandaag via een één uur Skype video-oproep uit mijn TouchPad. Ik heb nog nooit gezien Jason zo opgewonden als hij was na het krijgen van zijn tablet opgelapt, met uitzondering van de tijd dat zijn iPad raakte de patio.

Het zou beter zijn geweest als HP een aantal van deze patches om het systeem voorafgaand aan de lancering had opgenomen, en een groot deel van de klachten over de prestaties zou kunnen worden vermeden. Het is geweldig om de homebrew bemanning ondersteund het touchpad.

Voor wie zich afvraagt ​​hoe het overklokken van het touchpad van invloed op levensduur van de batterij, mijn Skype video-oproep om Jason Perlow was een uur lang met video, en de batterij was gedaald tot 91 procent wanneer beëindigd.

Is XP eindelijk sterven of is het de pc het is al draaien op; iSuppli: Tablet concurrenten niet kunnen concurreren met het ontwerp van de iPad’s, HP al het aanbieden van $ 50 “instant kortingen” op TouchPad tablet; Hey, ouders! Weet u wat uw leerlingen echt nodig voor terug naar school, HP TouchPad: Nog beter dan Honeycomb; Intel heeft grote plannen voor Ultrabooks; Lenovo IdeaPad K1 tablet: Eerste indrukken; Tablet Koopwijzer

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand