PaaS misschien nog niet klaar voor de onderneming zijn, in ieder geval dit jaar

Infrastructure as a Service providers maken een zeer overtuigend argument voor bedrijven om te stoppen met het runnen van hun eigen datacenters en koopt gewoon server capaciteit on-demand en de schaal op en neer als dat nodig is. Dit is onze diepe duik op IaaS strategie en ‘best practices’

Platform as a Service (PaaS) wordt aangekondigd als de volgende fase in de cloud evolutie, zoals organisaties proberen te helpen rundvlees up, te versnellen en het repertoire van hun ontwikkelaars uit te breiden, maar ook abstract (en eventueel veralgemeniseren) hun middleware en database lagen.

Gartner is allemaal enthousiast over, zalving 2015 als het jaar PaaS explodeert op het toneel, het vergaren van $ 1800000000 wereldwijde omzet volgend jaar, springen naar 2900000000 $ 2016.

Echter, Mike Kavis denkt dat er nog te veel hiaten in de PaaS foto voor het aan aanzienlijke vooruitgang te boeken in ondernemingen, in ieder geval dit jaar. In een recente post, wijst hij op niet minder dan acht kwesties die nog PaaS iets onhoudbaar te maken. Voor de goede orde, Mike zegt dat hij is optimistisch dat PaaS een big deal in een jaar of zo zal zijn. PaaS-leveranciers “agressief aanpakken” eventuele belemmeringen, in het bijzonder voor particuliere PaaS adoptie. Maar hier zijn de obstakels voor adoptie, in het bijzonder in een onderneming private of hybride cloud context

Verwarrende marketing boodschap: “Vraag vijf mensen wat PaaS is en je krijgt vijf verschillende antwoorden te krijgen,” zegt Mike. Deze variëren van “specifieke gebieden zoals mobiele, DevOps, big data, enz., Alsmede voor algemene doeleinden PaaS-oplossingen die zich richten op de ontwikkeling van de toepassing.” PaaS kunnen ook worden geleverd via publieke, private of hybride cloud-arrangementen.

Gebrek aan volwassenheid: PaaS achterblijft in enterprise adoptie. “Van de drie verschillende cloud service-modellen (IaaS, PaaS en SaaS), PaaS is veruit de minst volwassen,” Mike wijst erop.

Gebrek aan operationele kenmerken: Helaas, PaaS is meer dev dan ops. De meeste private en hybride PaaS oplossingen “tegemoet te komen aan de ontwikkelaars en verwaarlozing een groot deel van de behoeften van de operationele teams,” zegt Mike. Hij is niet alleen in deze observatie: James Thomason het ermee eens dat PaaS is nog te veel “NoOps,” het creëren van “een aantal nieuwe uitdagingen voor operaties, zoals data replicatie en migratie, herstel na een ramp de veiligheid, en het bestuur, dat al kan hebben ernstige gevolgen wanneer genegeerd. ” (Maar hij voelt ook PaaS eindelijk barstte op het toneel in 2015, dus volgend jaar is zeker het vormgeven als een PaaS jaar.)

Gebrek aan volwassenheid van IaaS: toevoegen aan de volwassenheid problemen met PaaS is de relatieve onrijpheid van Infrastructure as a Service eronder in private cloud-instellingen. “De meeste CIO’s liever richten op het verkrijgen IaaS rechts eerst alvorens een PaaS reis,” Mike staten.

Twijfelachtige speed to market: “Veel bedrijven hebben dit geloof dat je gewoon een PaaS-oplossing en ontwikkelaars kunnen kopen zal onmiddellijk beginnen met het bereiken van een hogere snelheid op de markt”, zegt Mike. Maar de realiteit is “het kost veel moeite om succesvol te implementeren een eigen PaaS samen met alle operationele processen die nodig zijn om SLA’s, hoge beschikbaarheid te leveren, maken auditors en security teams gelukkig, en eigenlijk de applicatie-ontwikkelaars onderhouden.

Geen duidelijke marktleider: CIO’s zijn nerveus over de mogelijkheden van vele verkopers om gewoon te blijven in het bedrijfsleven, zegt Mike.

Value proposition niet helemaal begrepen: “Ik kan niet tellen hoeveel bedrijven een ‘Poor man’s PaaS’ goedschiks of kwaadschiks te bouwen op de top van hun IaaS laag,” die niet is waarschijnlijk het volledige scala van voordelen op te leveren.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie