Palm omzet te verliezen race naar Compaq

Palm blijft de nummer 1 positie voor het marktaandeel vast te houden en zal meer eenheden schip in het huidige kwartaal dan Compaq en andere rivalen, volgens Gartner-analisten. Toch zal een hogere gemiddelde verkoopprijs voor iPaq handhelds Compaq leiden tot aanzienlijk hogere inkomsten voor Compaq, zei Gartner, eraan toevoegend dat de verschuiving al in het huidige kwartaal zou kunnen gebeuren.

Gartner-analist Ken Dulaney zei dat de data weerspiegelt de toenemende populariteit van handheld-apparaten in de zakelijke markt – een markt “Palm heeft nagelaten om wortels in kunt plaatsen.” Handhelds met behulp van Microsoft’s Pocket PC operating sytem, ​​zoals de iPaq, hebben meer succes bij bedrijven had, voegde hij eraan toe.

Gartner verwacht dat Palm zendingen aanzienlijk zal dalen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar en dat de overbrenging van de Compaq iPaq apparaten zal toenemen.

Palm verscheept ongeveer 1.180.000 stuks in het tweede kwartaal van vorig jaar, maar de handheld maker wordt naar verwachting slechts 622.000 eenheden schip in het tweede kwartaal van dit jaar. De gemiddelde verkoopprijs voor zijn apparaten zal ook sterk af van $ 262 dalen tot $ 209, aldus Gartner. De totale omzet zal naar verwachting $ 145.000.000, Gartner zei, en de inkomsten uit hardware zal $ 135.000.000 geraakt.

Compaq zal het schip 450.000 tot 500.000 eenheden dit kwartaal met de gemiddelde verkoopprijs van ongeveer $ 500, aldus Gartner. Inkomsten uit handhelds van de pc-maker zal zijn in de $ 200.000.000 tot 250.000.000 $ range. Omdat Compaq begonnen met het verschepen iPAQs mei 2000, geen vergelijkende cijfers beschikbaar waren voor het tweede kwartaal van vorig jaar.

Toch is niet iedereen het accepteren van het rapport van Gartner als evangelie. Pacific Crest Securities analist James Faucette noemde het het rapport misleidend. Gartner-analisten rekenen op verschillende soorten prijzen voor Palm-apparaten vergelijken met Compaq iPAQ’s, Faucette schreef in een notitie aan beleggers maandag.

Palm’s gerapporteerde gemiddelde verkoopprijs in het Gartner-rapport is meer in lijn met de groothandelsprijzen, terwijl de Compaq prijzen dichter bij retail prijzen, “zei Faucette. Retail prijzen hebben de neiging om 15 tot 20 procent meer dan de groothandelsprijzen.

De Gartner cijfers ook alleen kijken naar het huidige kwartaal zendingen en geen rekening wordt gehouden met eerdere verzendingen, zei Faucette.

Palm heeft opgebouwd inventaris met retailers en distributeurs, zodat de onderneming niet heeft die nodig zijn om het schip zoveel eenheden dit kwartaal “, zoals in dezelfde periode een jaar geleden, zei Faucette.

Faucette voegde eraan toe dat, volgens de retailkanaal rapporten, iPaq handhelds zijn ook de opbouw van voorraden en dat retailers en Compaq beginnen de prijzen te verlagen de handhelds aantrekkelijker te maken voor kopers te maken.

Toch Dulaney zei dat hij verwacht Compaq iPaq handhelds naar Palm verslagen in inkomsten voor een aantal kwartalen te komen. Dulaney merkte op dat Compaq de hogere verkoopprijzen kunnen rechtvaardigen, omdat de apparaten uit te voeren meer functies dat grote bedrijven willen, zoals het bewerken van Word-documenten en Excel-spreadsheets.

Palm-apparaten moeten dichter bij het aanbieden van wat Pocket PC-apparaten nu kunnen doen, en ik zie dat niet gebeuren tot ten minste het derde kwartaal van volgend jaar “, aldus Dulaney.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Palm heeft verklaard dat het zal beginnen met behulp van een ARM-gebaseerde processor vergelijkbaar met die in de apparaten met behulp van Pocket PC – een beweging die meer pk’s zal zorgen voor de ondersteuning van een high-end versie van het Palm OS. Motorola, de belangrijkste leverancier van processors Palm, op slechts twee nieuwe processors voor handhelds, met inbegrip van een op basis van ARM-technologie. Palm heeft niet aangekondigd of het Motorola’s ARM-gebaseerde processor of een ander bedrijf zal kiezen.

Ondertussen wordt stuwkracht opgebouwd voor inrichtingen zoals die iPaq Pocket PC. Eind vorige maand kondigde Microsoft dat in het eerste jaar van de beschikbaarheid, 1,25 miljoen apparaten die Pocket PC verzonden. Verkopen aan grote bedrijven is de belangrijkste reden voor de hoge volume van de zendingen, zeggen analisten. Bedrijven hebben de neiging om te kopen in grote volumes, terwijl Palm en Handspring focus op sales single-apparaat aan individuele consumenten.

Ook opgenomen in Gartner rapport waren voorspellingen voor Handspring, waardoor het Palm-besturingssysteem licenties. Handspring zal naar verwachting ongeveer 330.000 units geleverd met een gemiddelde verkoopprijs van ongeveer $ 190 in het huidige kwartaal, aldus Gartner.

Handspring waarschuwde eerder deze maand dat de verkoop in zal komen $ 60 miljoen tot $ 65.000.000 voor het huidige kwartaal, dat is ongeveer de helft van wat het bedrijf vertelde investeerders in mei. In hetzelfde kwartaal vorig jaar, Handspring verscheept 225.000 eenheden tegen een gemiddelde verkoopprijs van $ 230 en had een omzet van ongeveer $ 52.000.000, aldus Gartner.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand