Pathis website snijdt verlies, dankzij collectieve biz groei

SINGAPORE – Nasdaq genoteerde Pacific Internet Ltd (PI) rapporteerde vandaag een nettoverlies van $ 1,3 miljoen, exclusief een US $ 1.800.000 eenmalige afwaardering van vaste activa, voor het tweede kwartaal eindigend juni 2001.

Dit in vergelijking met een US $ 3.300.000 verlies in het eerste kwartaal van dit jaar, en een US $ 2.900.000 verlies in het tweede kwartaal van vorig jaar.

In een verklaring gisteren, de lokaal gevestigde bedrijf zei dat de afwaardering was voor telefonie activa – een beweging die het gevolg is van haar besluit om de schaal van de internationale directe nummerkeuze bedrijfsleven en de focus op internet-gerelateerde diensten.

PI merkte ook op dat de omzet steeg tot $ 20 miljoen, ofwel 37 procent, in het tweede kwartaal van ongeveer US $ 14.600.000 in dezelfde periode vorig jaar.

In een conference call gisteravond, PI voorzitter Ko Kheng Hwa zei dat het bedrijf heeft een netto kasoverschot van US $ 1.300.000 voor het jaar, en is op weg om het bereiken van de rentabiliteit tegen het einde van volgend jaar.

In de toekomst zal Pacific Internet doorgaan met onze strategie van groei van onze breedbanddiensten, zakelijke klanten en de totale Internet-oplossingen na te streven, “voegde hij eraan toe.

Het bedrijf kreeg een impuls van zijn corporate business in het tweede kwartaal, dat zag de omzet groeien 27,8 procent in vergelijking met het eerste kwartaal, merkte PI president en CEO Tan Tong Hai. Volgens hem was de groei “vooral te danken aan de snelle take-up rate van onze zakelijke breedbanddiensten in de regio, met name in Singapore, Hong Kong en Australië.”

Consumer inkomsten, aan de andere kant, groeide 16,2 procent, voegde hij eraan toe.

Going forward, Tan gelooft dat de groei zal worden gevoed door een “klant partnerships”. Hij identificeerde de klanten van PI als verkopers, thuisgebruikers of kleine en middelgrote ondernemingen die haar internetdiensten gebruiken.

Voor de zakelijke markt, PI zei dat het zou samenwerken met leveranciers om producten en diensten (zoals anti-virus diensten) van deze laatste te verkopen aan cliënten van PI. “We zullen ook deze vendor partners om Internet diensten te kopen van ons, zodat ze onze klanten ook,” aldus Tan.

De omzet van dial-up toegang in het tweede kwartaal was US $ 9.800.000, wat bijdraagt ​​tot ongeveer 49 procent van de totale omzet van PI. Geleasde toegang lijn droeg ongeveer US $ 4.500.000, of ongeveer 23 procent aan de totale omzet.

Met ingang van juni van dit jaar, de totale dial-up abonnees in zes Aziatische landen – Singapore, Australië, Hong Kong, de Filippijnen, India en Thailand – steeg met ongeveer 10 procent in het tweede kwartaal van jaar-op-jaar tot 376.091. Het totale aantal regionale huurlijn abonnees was meer dan 3.000, aldus Tan.

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

Het bedrijf breedbanddiensten – beschikbaar in Singapore, Australië en Hong Kong – had 8955 klanten met ingang van juni trok, PI geclaimd.

Catcha.com nu in het verleden; Toen hem werd gevraagd, Tan weigerde PI out-of-schikking figuur met Catcha.com Pte Ltd onthullen, zei alleen dat “we willen opzij te zetten dat en zich richten op een zakelijk partnerschap (met Catcha) “.

Vorige maand, Catcha.com vestigde zich uiteindelijk de rechtszaak met PI. De gerechtelijke procedure begon op 10 december 1999, toen PI diende een dagvaarding met de Singapore High Court beweerde dat Catcha – een dotcom dat een netwerk van gelokaliseerde portals in Zuidoost-Azië loopt – gebruikt inhoud die door PI zonder toestemming of toekenning .

Met de business partnership, zal PI reisportaal Safe2Travel worden gehost op een co-branded locatie binnen Catcha’s portal, terwijl de Catcha zoekmachine beschikbaar op lokale site PI’s zal worden gemaakt.

In de VS, aandelen van PI laatste handelsdag onveranderd op US $ 2,75.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten